Απίστευτη γκάφα χρεώνεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Aston Martin και η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυπριακού συνδέσμου αυτοκινήτου και της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας.

Οι συνεργάτες του Σεμπάστιαν Φέτελ τοποθέτησαν στο κράνος που χρησιμοποιεί ο Γερμανός στις δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ειρήνη, τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.

Ο κυπριακός σύνδεσμος αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA, απαιτώντας την άμεση απόσυρση της σημαίας του ψευδοκράτους από το κράνος του οδηγού και την επιβολή ποινής στον ίδιο και στην ομάδα του.

Επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία όσο και στον ίδιο τον Φέτελ έστειλε και η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ).

Αναλυτικά η επιστολή από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Μιχελακάκη, στον Γερμανό πιλότο της Formula 1.

«Προς: Σεμπαστιάν Φέτελ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Formula 1

Κοινοποίηση: FIA Sports Department

Αγαπητέ Σεμπάστιαν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μιχελακάκης

Πρόεδρος ΟΜΑΕ».

Μετά τον σάλο εκπρόσωπος της Aston Martin ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Φέτελ.

https://www.militaire.gr/salos-me-simaia-toy-pseydokratoys-stin-kypro-sto-kranos-toy-fetel-gia-tin-pagkosmia-eirini/