Ρώσοι, Σύροι και Κούρδοι ετοιμάζονται για τη τουρκική εισβολή στη Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η ανάπτυξη στρατευμάτων ξεκίνησε στη βόρεια Συρία μετά την άρνηση της Τουρκίας να περιορίσει τη στρατιωτική επιχείρηση.

Μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, έγινε γνωστό ότι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας, Συρίας και Κούρδων, επετεύχθησαν συμφωνίες για την ανάπτυξη μιας μεγάλης ομάδας στρατευμάτων των Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ) σε περιοχές που η Άγκυρα όρισε ως προτεραιότητα για την επίθεσή της.

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό ότι οι Κούρδοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να εκπληρώσουν το τελεσίγραφο που έθεσε η Άγκυρα για απόσυρση των κουρδικών ένοπλων ομάδων από τη Μανμπίτζ και το Τελ Ριφάτ και η Τουρκία ανακοίνωσε τις σταθερές της προθέσεις να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση σε όλο το βόρειο σύνορο της Συρίας.

Απέτυχαν οι προσπάθειες της Ρωσίας

Οι προσπάθειες της Μόσχας να πείσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδιά της απέτυχαν επίσης.

Ως προς αυτό, η Ρωσία, η Συρία και οι Κούρδοι κατέληξαν σε συμφωνίες για την ανάπτυξη μιας μεγάλης ομάδας συριακών στρατευμάτων στη Μανμπίτζ και το Τελ Ριφάτ και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να διεξάγει τακτικές περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψει επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των μαχητών που ελέγχονται από αυτόν.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των Κούρδων, της Ρωσίας και της Δαμασκού, 450 άτομα από το Πέμπτο Σώμα του ΣΑΣ θα αναπτυχθούν στις γραμμές επαφής με τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό και τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία.

Η ανάπτυξη στρατιωτών του ΣΑΣ στις γραμμές επαφής με τον Συριακό Εθνικό Στρατό και τον τουρκικό στρατό ελέγχεται από τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία.

Στρατιώτες  στέλνονται στο Τελ Ταμρ, την Αΐν Ισά, τη Μανμπίτζ και το Τελ Ριφάτ », ανέφερε σε δήλωση Τούρκος δημοσιογράφος που επικαλείται πηγές στη Συρία.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Άγκυρα φοβάται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, συνειδητοποιώντας ότι εάν ο ρωσικός στρατός δεν παρεμβαίνει στα τουρκικά στρατεύματα, τότε οι ελεγχόμενοι μαχητές μπορούν να καταστραφούν κατά χιλιάδες, και αυτό θα επιτρέψει στο Συριακό Αραβικό Στρατό να αποκτήσει τον έλεγχο στις περιοχές που σήμερα κρατούνται από ένοπλους σχηματισμούς.

Avia.pro

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα