Πως οι έξυπνες βόμβες της Τουρκίας κατέστρεψαν δεκάδες άρματα μάχης

3/11/20 | 0 | 0 | 145 εμφανίσεις

Τα πυρομαχικά μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων φέρνουν επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο.

Η συμπαγής ρουκέτα MAM-L υψηλής ακρίβειας από την τουρκική εταιρεία Rocketsan κατέστρεψε περισσότερα από 100 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στις αναφορές τους, σημειώνεται ότι μιλάμε μόνο για τεκμηριωμένες περιπτώσεις μαζικών επιθέσεων, χρησιμοποιήθηκαν τα drone Bayraktar TB2.

Μεταξύ των εκατοντάδων αρμάτων μάχης που καταστράφηκαν σε τρεις στρατιωτικές συγκρούσεις, το μεγαλύτερο μέρος, 69 μονάδες, είναι αρμενικά T-72.

Σε αυτά τα οχήματα αεροπορικής επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν ένα πραγματικό κυνήγι.

Συνολικά κατά τη διάρκεια των μαχών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, καταστράφηκαν μέχρι και 150 αρμενικά τανκς.

Καμιά τριανταριά  άρματα διαφόρων τύπων καταστράφηκαν από το MAM-L στη Συρία και ένα τανκ T-55 στη Λιβύη.

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τη βόμβα MAM-L ως πυρομαχικό μικρού μεγέθους και υψηλής ακρίβειας.

Πρόσφατα , οι προγραμματιστές αυτής της βόμβας επικρίθηκαν έντονα για την φερόμενη ανεπαρκή ισχύ του.

Υποστηρίχθηκε ότι μια βόμβα βάρους μόνο 22 κιλών, με κεφαλή 10 κιλών, δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο, εάν μια βόμβα χτυπήσει τον κινητήρα ενός άρματος ή την πόρτα του πληρώματος, το άρμα μάχης συνήθως δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Επιπλέον, η βόμβα MAM-L είναι αρκετά οικονομική. Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, 11 drone Bayraktar TB2 του στρατού του Αζερμπαϊτζάν αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέστησαν άχρηστο τον στρατιωτικό εξοπλισμό του εχθρού αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το εκτιμώμενο κόστος του MAM-L είναι μόνο μεταξύ 60 και 100.000 $. Η βόμβα παράγεται αρκετά γρήγορα. Το MAM-L είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή του αντιαρματικού πυραύλου UMTAS, από τον οποίο αφαιρέθηκε ο κινητήρας και τα φτερά μεγάλωσαν, αφήνοντας το σύστημα καθοδήγησης.

Τα πυρομαχικά MAM-L (Smart Micro Munition) αναπτύχθηκαν από τη Rocketsan για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Μπορεί να καταστρέψει τόσο σταθερούς όσο και κινούμενους στόχους με υψηλή ακρίβεια. Η πρώτη χρήση μάχης αναφέρεται στη λειτουργία του τουρκικού στρατού «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρεια Συρία το 2016-2017.

Διαστάσεις βόμβας: διάμετρος 160 mm, μήκος 1 μέτρο, βάρος 22 kg. Μια κεφαλή βάρους 10 κιλών μπορεί να είναι: παράλληλα αθροιστική, υψηλή εκρηκτική κατάτμηση, θερμοβαρική.

Η αρχή της καθοδήγησης – με ακτίνα λέιζερ, σας επιτρέπει να καταστρέψετε στόχους σε απόσταση έως 8 χλμ., Καθώς και χρησιμοποιώντας δορυφορική πλοήγηση σε απόσταση έως 14 χλμ. Το MAM-L είναι ο κύριος οπλισμός των Bayraktar TB2 και ANKA UAV.

Ρωσικός Στρατός και Ναυτικό

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας