Προετοιμάζεται η ίδρυση κουρδικού κόμματος στο Ιράν

21/11/20 | 0 | 0 | 165 εμφανίσεις

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο «Shafaq News», έχουν ξεκινήσει εργασίες για την ίδρυση κουρδικού κόμματος στο Ιράν.

Ο επικεφαλής του Κουρδικού Συνδέσμου Ενότητας Δρ. Ο Ραχίμ Φερεχμέντ κάλεσε τους Κούρδους πολιτικούς, διανοούμενους και ακτιβιστές να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα για τους Κούρδους στο Ιράν.

Ο Φερεχμέντ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να ληφθεί άδεια λειτουργίας για την ίδρυση του κόμματος, επισημαίνοντας ότι οι κύριοι λόγοι για την ίδρυση του κόμματος είναι για τη μείωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι στο Ιράν.

Ο επικεφαλής του Κουρδικού Μετώπου Ενότητας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενεργό κουρδικό κόμμα στην ιρανική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερεχμέντ έκανε το αίτημά του για πολιτικό κόμμα σε μια εποχή που πλησίαζαν οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

Το Κουρδικό Μέτωπο Ενότητας, που ιδρύθηκε το 2005, ασκεί νόμιμες δραστηριότητες στο ιρανικό έδαφος και προσπαθεί να εμπλακεί στον πολιτικό βίο, όπως αναφέρει το κουρδικό δημοσίευμα.

Κ24

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (1 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας