ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

29/1/20 | 3 | 2 | 405 εμφανίσεις

Θα κλείσω, σήμερα, την ενασχόλησή μου με το θέμα της επικαιρότητας με ένα τελευταίο σχόλιο.
1.-Σκοπίμως, δεν έχω καμιά αμφιβολία, συνδέθηκε η πολιτική μου πρόταση για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με το θέμα του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι θλιβερό και δεν τιμά όσους το κάνουν. Αλλά τιμή και διαδίκτυο είναι έννοιες ασύμβατες. Τα χτυπήματα, πάντα, είναι κάτω απο τη μέση.
2.-Η υπόθεση του ΠΑΟΚ ήταν αφορμή για τη διατύπωση της πρότασης. Έτσι, όπως εξελίχθηκε, καλύτερα να πέσει.
3.-Ποια είναι η πολιτική πρόταση;
α)Δημιουργία πολιτικού φορέα με έδρα εκτός Αθηνών (π.χ. Καστελόριζο) και αποκλειστικό μέλημα την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Το γιατί είναι φανερό. Όποιος το αγνοεί, καλύτερα να μην διαβάσει τη συνέχεια του κειμένου.
β) Η ιδεολογία του φορέα θα προσδιορίζεται απο την τοποθέτησή του στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Φιλελεύθερο ως προς τις ατομικές ελευθερίες και κεϋνσιανό στην οικονομία. Με κοινωνική ευαισθησία. Δεν θα ειναι ξενοφοβικό αλλά θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της μετανάστευσης σοβαρά. Δεν θα είναι αποδομητικό.
γ)Θα ενδιαφέρεται για την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Το ότι δεν θα έχει έδρα στην πρωτεύουσα ΔΕΝ σημαίνει ότι θα είναι αποσχιστικό. Αν ήμουν αποσχιστής ή αυτονομιστής θα το υποστήριζα ευθαρσώς. ΔΕΝ είμαι. Αγωνίζομαι για το ενιαίο και ανεξάρτητο της χώρας και αυτό φαίνεται καθημερινά.Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι ο ρόλος των εθνικών κρατών βαίνει προς το τέλος του. Αναδύονται οι πόλεις και ο ρόλος των πόλεων στο νέο διεθνές πλαίσιο που διαμορφώνεται και στον διεθνή καταμερισμό.
δ) Για να δικαιολογήσω την πρόταση περιέγραψα ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού που ονόμασα “αθηναϊκή ιδεολογία”. Το ότι τη χαρακτηρίζω “αθηναϊκή” δεν σημαίνει πως φορείς της είναι οι πολίτες της Αθήνας ή εφαρμόζεται απο αυτούς. Μπορεί και οι ίδιοι να είναι θύματά της. Μπορεί να εφαρμόζεται απο Θεσσαλονικείς ή οτιδήποτε άλλο.
ε) Η δημιουργία ενός τέτοιου πολιτικού φορέα θα έχει τις εξής θετικές επιπτώσεις:
-Θα κρατήσει ζωντανή την ελληνική περιφέρεια. Φθίνει με επιταχυνόμενο ρυθμό. Το θέλετε;
-Θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πρωτεύουσας.
-Θα εκτονώσει μια λαϊκή δυσαρέσκεια που είναι επικίνδυνο να υπάρχει. Και η δυσαρέσκεια αυτή δεν υπάρχει, μόνο, στη Βόρειο Ελλάδα. Προσφάτως επισκέφθηκα νησιά του Αιγαίου και διαπίστωσα πως κάτοικοί τους θεωρούν πως ήταν καλύτερα τα πράγματα επι ξένης κατοχής. Θέλετε να υπάρχουν τέτοιες εντυπώσεις στην εκτός Αθηνών ελληνική κοινωνία;
Αυτό είναι το πλαίσιο της πολιτικής μου πρότασης. Απολύτως μέσα στο Σύνταγμα και τους νόμους. Χωρίς καμιά κρυφή ατζέντα. Όποιος θέλει αναλαμβάνει πρωτοβουλία. όποιος θέλει ακολουθεί. Εγώ ιδέα έριξα. Δεν είμαι πολιτικός να την υλοποιήσω. Αν είχα τα χαρίσματα πολιτικού θα το έκανα.
Η προσπάθειά σας να το αποτρέψετε με συκοφαντίες είναι παράνομη.
Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι είμαι ένας πολύ κακός άνθρωπος και καθόλου σοβαρός. Για να μην απογοητεύεστε. Διότι διάβασα ορισμένα σχόλια πόσο απογοήτευσα ορισμένους συνομιλητές.
Και έχω και ένα άλλο κουσούρι. Λέω την άποψή μου, ακόμη και εκεί που δεν με σπέρνουν.
Αυτά προς αποφυγήν απογοητεύσεων.
Την καλημέρα μου.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Stratus says:

  έχουμε γεμίσει φορείς δια πάσα νόσο, και το υπουργείο Βορείου Ελλάδος ξεκίνησε για καλό, και είδαμε που έφτασε

 2. 2
  Banned_Member says:

  Δε χρειάζεται πολιτικός φορέας για την περιφέρεια, κ. Σαββίδη. Απορώ πως δεν το βλέπετε.

  Αυτό που χρειάζεται είναι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά – δηλ κατεβαίνουν κάποια στιγμή στον πολιτικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης – να είναι άνθρωποι με ήθος, αξιοπρέπεια και όρεξη για δουλειά 24/7.

  Με άλλα λόγια να έχουν στομάχι από λαμαρίνα και να ξεχάσουν οικογένειες και παιδιά. Ποιοι και που ζουν τέτοιες προσωπικότητες, κ. Σαββίδη;

  Από τη στιγμή που κατεβαίνουν για βλαχοδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ο.κ. δικηγόροι π.χ. ή γιατροί π.χ. κλπ κλπ… ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και οι οποίοι μπαίνουν στην πολιτική για να κονομήσουν και να κάνουν ρουσφέτια, με απώτερο στόχο στο μέλλον τη Βουλή ή ακόμα καλύτερα τις Βρυξέλλες…

  περιμένουμε κανένα μέλλον γι’ αυτή τη χώρα;

  Οι σοβαρές χώρες κ. Σαββίδη δεν έχουν Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Δεν υπάρχει Υπουργείο Χάγης, ούτε Υπουργείο Μάντσεστερ. Ο καθένας έχει το ρόλο του και δε χρειάζεται απόφαση από τον Πρωθυπουργό για γελοιότητες (= αυτονόητα πράγματα) – βλέπε απόφαση Μητσοτάκη για να μαζέψουν τα ξύλα από το Μάτι.

  Για να μας κλαίνε οι ρέγγες είμαστε. Αυτό που θα συμβεί πάντως (με αυτό που προτείνετε δηλ), είναι νέες δομές, νέοι διοικητικοί υπάλληλοι και τρελή αύξηση της γραφειοκρατείας. Άλλο που δε θέλει η Ελληναρία δηλ.

  Αντίθετα, σοβαρές χώρες όπως το Βέλγιο μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα για 18 μήνες, χωρίς κυβέρνηση.

  Εδώ;

 3. 3
  Σ.Α.Ν says:

  Δεν είναι τόσο απαγοητευτική η κατάσταση στο ”Ελληνικόν” , ΑΛΛΑ απλώς ,αγαπητέ κ.Σαββίδη ,δύσκολα θα βρεθούν πολλοί επαρχιώτες ανυπότακτοιπου θα πλαισιώσουν αυτό το κόμμα- μπροστά στην ”Κίρκη” Αθήνα ,η οποία , από την εποχή του τοπικιστή ρήτορος Δημοσθένη ,”καταχέριαζε και καταχεριάζει” τότε τον μοναδικό Πανελληνιστή Φίλιππο της Μακεδονίας και έκτοτε όλους τους εκτός του ”κλεινού άστεως” τολμητίες πολιτικούς ,καλλιτέχνες ,επιστήμονες και επιχειρηματίες ,όπως δείχνει η Ιστορία μας μετά τον καλούμενο εμφύλιο.
  Πόσα χρόνια πέρασαν να δεχθούν ως μεγάλο πολιτικό-και όχι όλοι-τον αποδεκτό από όλη την Ευρώπη χαρισματικό πολιτικό , πλην ”χωριάτη” από το ΚΙΟΥΠΚΙΟΙ (Πρώτη) -Σερρών)αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή ,που σαν Προμηθέας κατακάηκε προσωπικώς ,αλλά έκανε την Ελλάδα μας κράτος σεβαστό και από την Ευρώπη ,αν όχι παγκοσμίως και χωρίς μάλιστα να δεθεί στο κατάρτι -σαν τον Οδυσσέα- για να γλυτώσει από την ΚΙΡΚΗ του Ελληνικού κράτους με την Αθηναική νοοτροπία ,η οποία ερείδεται στην παντοκρατορία της από το 1822 -έως το 1922 ημερολογιακώς- ,αλλά ουσιαστικώς μέχρι το 1952 ,οπότε ακούστηκαν έξοχοι πολιτικοί και πνευματικοί άνθρωποι εκτός Αττικοβοιωτίας (Αβέρωφ ,Ροδόπουλος Μακρής Μάρτης ,Αναγνωστάκης ,Σαββόπουλος ,Κούδας ,Γκάλης ,Κώστας Καραμανλής ,Ευάγγελος Βενιζέλος και ουκ ολίγοι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τους οποίους ”κατηφόρισαν” στην Αθήνα ;;;.
  Δεν πιάνονται οι άνθρωποι αυτής της νοοτροπίας .
  Έχουν το χρήμα , βρίσκουν και βουλιμικούς επαρχιώτες -ιδίως Θεσσαλονικείς – και η ίδια κοινωνικοοικονομικοπολιτική ζωή της Ελλάδος μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και αν ακόμη εμφανισθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί από την Επαρχία με ά-πνοους αρχηγούς .
  ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ -ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ -Η ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Χιό.
  Εν κατακλείδι .
  Δεν είναι τυχαία η ονομασία της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία ,αλλά στην Ελλάδα μας έχουμε τώρα άλλα σπουδαιότερα εθνικά θέματα, γιαυτό και η πολλή ορθή και ακαριαία κυβερνητική αντίδραση για την ψηφισθείσα -από μόνη την δική της πλειοψηφία -τροπολογία για το αθλητικό θέμα που προέκυψε ,το οποίο ,όπως κατεφάνη από την καταψήφισή της τροπολογίας ήθελαν να συντηρήσουν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι ,μηδέ και της ”Ελληνικής” λύσης εξαιρουμένης και εξ’αυτού του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήθελαν τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ ,για να ”κερδισουν” τις επόμενες εκλογές.
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ”ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΥΝ”.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων

  Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος Η σημερινή φιέστα της κυβέρνησης με την εγκαινίαση των έργων του Ελληνικού, παρουσία μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και μελών της τοπικής αυτοδιοικησης όπως ο δήμαρχος Γλυφάδας κ.Παπανικολάου,  μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «απάτη» αφού το έργο όχι μόνο δεν ...

   Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 16:30 Τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, πιστές στο θρήσκευμα των μαρτύρων του Ιεχωβά, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή, που κηρύσσει η θρησκευτική αυτή αίρεση. Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν σήμερα νεκρές ...

  Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, το Μέγαρο των Ηλυσίων (ο Μακρόν) ανακοίνωσε το όνομα του νέου Γάλλου πρωθυπουργού: Ζαν Καστέξ (Jean Castex). Ο νυν δήμαρχος της κωμόπολης των 6.000 κατοίκων Prades (Pyrénées-Orientales), που ανήκει στο δεξιό κόμμα των ...

  «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Handelsblatt για την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής για την υποχρεωτική «φόρμα επιβάτη» - Έκθεση της Oxfam ασκεί κριτική στην ελληνική μεταναστευτική νομοθεσία. Στο μέτρο που το επιτρέπει και η υπόλοιπη ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας