Συναντώντας τους κωφούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ “ενημέρωσε εκτενώς τους ομολόγους του καθώς επίσης και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg) και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμμτέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, κ. Ζαν Πιερ Λακρουά (Jean –Pierre Lacroix), οι οποίοι παρευρέθησαν στην πρώτη Σύνοδο Εργασίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας”. Δηλαδή δεν γνωρίζουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ τι κάνει ο Ερντογάν και πρέπει να τους ενημερώσουμε;

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Επίσης, ο Υπουργός κατέστησε σαφές στους ομολόγους του ότι η Ελλάδα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αντιμετωπίζει με συνέπεια την παρούσα πρόκληση και υπερασπίζεται στο έπακρο την εθνική της κυριαρχία και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., αναδεικνύοντας το σημαντικό και δύσκολο έργο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, επεσήμανε εξίσου την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μέγιστη επαγρύπνηση και ανάληψη του ρόλου της, προκειμένου να αποκατασταθεί το περιβάλλον ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή”

Είναι πλέον κουραστική επανάληψη , η ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις και οι δηλώσεις με τις οποίες προσπαθούμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από μία δήλωση αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους. Όσο η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους “συμμάχους” με “σεβασμό” που ξεπερνά τα όρια και με τη λογική της “κανονικότητας”, θα ακούμε τα ίδια και τα ίδια και θα αναμένουμε την επόμενη φάση κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, γνωρίζοντας ότι θα την αντιμετωπίσουμε τελείως μόνοι.

Τι άλλο περιμένει η Αθήνα από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, για να τον καταγγείλει δημόσια και με ένταση που θα κάνει αίσθηση;

Πόσο θα αναμένει την αφύπνιση των Ευρωπαίων για να τους θέσει  πραγματικά προ των ευθυνών τους ,μιλώντας τους όχι με τη γλώσσα της διπλωματίας αλλά του ρεαλισμού; Τις δόσεις των δανεικών μας ,όπως ξαναγράψαμε κανονικότατα τις πληρώνουμε, άρα δεν καταλαβαίνουμε αυτή την εμμονή στην ήπια “στρατηγική” της Αθήνας.

Δεν μπορεί να κατηγορηθούν για καχυποψία ή συνωμοσιολογία όσοι υποστηρίζουν όλοι “είναι μέσα στο κόλπο” και θεωρούν ότι για να “κλείσουν τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο”, πιο εύκολο είναι να πιεστεί η Ελλάδα.

https://www.militaire.gr/o-yetha-enimerose-xana-gg-nato-kai-eyropaioys-gia-tis-toyrkikes-prokliseis-den-tis-ixeran/