Ο Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ένας ικανότατος Στρατηγός, ο Ηλίας Λεοντάρης, αναλαμβάνει υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον νέο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για την επιλογή του.
Τον κ. Κουρέτα τον γνωρίζω ελάχιστα. Είναι ένας άξιος επιστήμων με κοινωνική προσφορά και απο όσο έτυχε να τον γνωρίζω, με κοινωνική ευαισθησία.
Απο τις επιλογές που κάνει δείχνει ότι η θητεία του θα αφήσει το στίγμα της στη Θεσσαλία. Του εύχομαι καλή επιτυχία.
Τον Στρατηγό Λεοντάρη τον γνώρισα απο τη θητεία του στο Γ!ΣΣ. Συνέχισε στην Στρατιά στη Λάρισα και ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.
Είναι απο τους ικανότατους αξιωματικούς που πέρασαν απο τον ελληνικό στρατό και αποτελεί ατύχημα που το κεντρικό κράτος δεν εκτίμησε τις γνώσεις και την ικανότητά του για να τον αξιοποιήσει σε θέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Ο Ηλίας Λεοντάρης είναι απο τους Στρατηγούς που ΕΠΡΕΠΕ να αναλάβουν Αρχηγοί ΓΕΣ. Τον έχω γνωρίσει απο κοντά και έχω εντυπωσιασθεί απο τον συνδυασμό των γνώσεών του και της πρακτικής εφαρμογής τους.
Μας έχει βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια στην διαδικυτακή προσπάθεια που κάνουμε (Ανιχνεύσεις web tv) και επρόκειτο να μαγνητοσκοπήσουμε μια εκπομπή για τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης με θέμα ο Στρατός μετά το 1974.
Ελπίζω η ανάληψη του ρόλου του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην σταθεί ανασταλτικός παράγων γι αυτήν την εκπομπή που πιστεύω θα μας δώσει μια πολύ καλή εικόνα της εξέλιξης του στρατού ξηράς και της προοπτικής του.
Εύχομαι στον Ηλία Λεοντάρη Καλή Επιτυχία στο έργο του.
Οι Θεσσαλοί είναι τυχεροί με την επιλογή του.
ΥΓ: Σήμερα Δευτέρα ο Στρατηγός Λεοντάρης θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση για το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό που οργανώνουν οι Ανιχνεύσεις στον Ιανό, στις 7μμ
Παντελής Σαββίδης
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ Σ.Α.Ν……………….. με τον καλό λόγο στα χείλη σου ζεις……….. να είσαι καλά …. την επόμενη φορά δε θα παραλείψω να ζητήσω τη γνώμη σου…………….. κι αν θυμάμαι καλά, κάτι δανεικά που μου είχες δώσει νομίζω σου τα επέστρεψα….. τώρα όσο για τις ευχές σου, μετά την εισαγωγή σου ….μάλλον ως ειρωνεία ακούγονται….. δε σε ξέρω δε με ξέρεις….. μη νοιάζεσαι και κουράζεσαι μαζί μου…… καλό βράδυ

  2. Τα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης σαφώς και έχουν σημαντική επίδραση στην απόδοση του κράτους.
    Οι εμμονικές επιλογές του Μητσοτάκη για παράδειγμα στους Στυλιανίδη και Κικίλια ως υπουργών πολιτικής προστασίας είχαν αρνητική επίδραση στο Ελληνικό κράτος.
    Τώρα κατά πόσο ένας μη εκλεγμένος στην περιφέρεια Θεσσαλίας με έλλειψη εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα τοπικά και κεντρικά πιράνχας της εξουσίας είναι πρόκληση για τον νέο περιφερειάρχη και τον επιλεγέντα στρατηγό. Άλλο ο πειθαρχημένος στρατός σε καιρό ειρήνης και άλλο η ζούγκλα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Μακάρι οι άπειροι ο καθηγητής με τον στρατηγό να πετύχουν και να τεθούν οι βάσεις στη Θεσσαλία για ένα ισχυρό σύστημα πολιτικής προστασίας.
    Το κράτος των Αθηνών δεν θέλει διαμορφωτές αλλά εκτελεστές και εκεί θα έρθει η σύγκρουση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα