Ο Καραμανλής τα μαζεύει για τα «αποβράσματα στο Μετρό» -Λανθασμένη και άστοχη η έκφραση

31/7/19 | 0 | 0 | 252 εμφανίσεις

ΕΚΑΝΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό και συγκεκριμένα ένας βαρύς χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε.

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό», είπε ο κ. Καραμανλής, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπουργός των υπερβολών ο Καραμανλής
Η δήλωση του κ. Καραμανλή προκάλεσε αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο.

«Ο υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε «Υπουργό των υπερβολών», χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αφού όμως ο υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν; Εάν έχει κάτι επ’ αυτού ας βγει σε κάποια «φιλόξενη συχνότητα» να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η τοποθέτηση Καραμανλή
Το ΚΚΕ χαρακτήρισε προσβλητική και απαράδεκτη τη δήλωση του κ. Καραμανλή.

«Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει “απόβρασμα της κοινωνίας” είναι απαράδεκτη και προσβλητική», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. «Ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών», σημειώνει ακόμη.

Οι διευκρινίσεις του Καραμανλή
Μετά τις αντιδράσεις, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έκανε διευκρινιστική δήλωση, στην οποίο παραδέχθηκε ότι ο χαρακτηρισμός «αποβράσματα» ήταν μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι “απόβρασμα”, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι», σημείωσε ο κ. Καραμανλής. «Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/antidraseis-gia-dilosi-karamanli-gia-metro

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας