“Οράματα και Χίμαιρες”(Διαδρομές ενός Διπλωμάτη).

5/2/17 | 0 | 0 | 780 εμφανίσεις

Παρουσιάστηκε στην Ξάνθη το βιβλίο του Α. Μαλλιά.

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ – Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 –   το βιβλίου του κ. Αλέξανδρου Μαλλιά “Οράματα και Χίμαιρες” (Διαδρομές ενός Διπλωμάτη) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχάλη Λομβαρδέα, τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ παράρτημα Ξάνθης κ. Γεώργιο Γεωργιάδη, ενώ την παρουσίαση συντόνιζε ο γνωστός Δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης που με την έναρξη έδωσε το στίγμα του βιβλίου, αναφερόμενος στο γενικότερο πλαίσιο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, καταθέτοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.
Για το βιβλίο, το συγγραφέα, το γενικότερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν αυτού του είδους τα πονήματα, μίλησαν ο Δικηγόρος κ. Στέργιος Γιαλάογλου, ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους, ο Εκδότης-Συγγραφέας κ. Σάββας Καλεντερίδης, ενώ ο Συγγραφέας Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς αναφέρθηκε στην “επτάχρονη αυτοαπαξίωσή μας”, βάζοντας τις βάσεις για έναν δημιουργικό διάλογο που ακολούθησε της παρουσίασης.
Ακούστε ένα μεγάλο απόσπασμα από την εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου.
Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς κατάγεται από την Στεμνίτσα της Γορτυνίας. Σπούδασε Οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Γενεύης.

Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον (2005-2009). Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων Υπ. Εξ. (2000-2005). Πρέσβης στην Αλβανία (1999-2000). Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος π.Γ.Δ.Μ (1995-1999). Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994) σε Κροατία, Βουλγαρία και π.Γ.Δ.Μ. Α΄ Σύμβουλος Ο.Η.Ε., Νέα Υόρκη (1989-1993). Επιτετραμμένος στην Λιβύη (1982-1984).

Αρθρογράφος στα περιοδικά Άμυνα και Διπλωματία και Foreign Affairs (The Hellenic Edition) και στο Αμερικανικό Huffington Post.

Εισηγητής στα μεταπτυχιακά προγράμματα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Δίπλωμα Διαπραγματεύσεων) και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Συνεργασία και Ασφάλεια στη Μεσόγειο). Ειδικός Σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συγγραφέας του βιβλίου Η άλλη κρίση: Η μαρτυρία ενός πρέσβη (2013, εκδόσεις Ινφογνώμων).

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

http://www.radio899.gr/?q=node/6221

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/9/20 | (3 σχόλια)
    Γιατί στη διαδικασία δόθηκε η ονομασία «διερευνητικές συνομιλίες»; Κατά μία άποψη επειδή οι δύο πλευρές είχαν πολλά χρόνια να συνομιλήσουν για την ουσία των ελληνοτουρκικών διαφορών κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία περίοδος ανταλλαγής απόψεων για τον εντοπισμό των εκκρεμών ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας