Οι Κούρδοι δηλώνουν ότι βρέθηκε για τις ΗΠΑ εναλλακτική βάση του Ιντζιρλίκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αυτό κι αν είναι ανατροπή –

Αν είναι ακριβή τα όσα δηλώνουν οι Κούρδοι της Συρίας, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή από τότε που ξεκίνησαν τα γεγονότα στη Συρία, με σοβαρές γεωπολιτικές αναταράξεις, που θα επηρεάσουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Πριν από λίγο, στρατιωτικός διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), φέρεται να δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκας αλλά και εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στη Συρία και το Ιράκ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μπορεί να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Τάμπκα, που απελευθερώθηκε μόλις προχθές, στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ.
Σημειώνεται ότι είναι πιθανόν η δήλωση αυτή να έγινε ΚΑΙ για να αποδυναμωθεί η θέση και τα επιχειρήματα της Τουρκίας, που διαπραγμσατεύονται σκληρά και απειλούν τις ΗΠΑ να πάψουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας, για να μην επηρεαστεί το στάτους χρησιμοποίησης της αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ, από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ.

Κούρδοι μαχητές του YPG σε λεηλατημένο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, στην αεροπορική βάση Τάμπκα
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα