Ν. Δένδιας: Έχουμε ισχυρές συμμαχίες, ισχυρή δύναμη αποτροπής και την πλήρη στήριξη των εταίρων μας

19/7/20 | 3 | 0 | 150 εμφανίσεις

«Σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία έχει, δυστυχώς, εξελιχθεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και πρόκλησης εντάσεων», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, ενώ κάνει λόγο για κλιμακούμενη επιθετικότητα και πλήρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει την κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την εμπλοκή της στη Λιβύη, αλλά και την απαράδεκτη απόφαση περί αλλοίωσης του μνημειακού και οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

«Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, η Ελλάδα θωρακίζεται με μεθοδικότητα, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας τις συμμαχίες της στην ευρύτερη περιοχή από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο, εμβαθύνοντας τη στρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ και, κυρίως, ενεργοποιώντας τη φυσική μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει, το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. επιβεβαίωσε την ομόθυμη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων, με την Ε.Ε. να είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να περάσει σε σαφείς ενέργειες, στη λήψη συγκεκριμένων και δυσβάσταχτων μέτρων σε βάρος της γείτονος».

«Η Ελλάδα το απεύχεται. Επιθυμούμε δίπλα μας μια Τουρκία ευημερούσα. Η υπεράσπιση, όμως, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν είναι προς διαπραγμάτευση, είναι η συνταγματική μας επιταγή».

«Σε αυτή μας την αυτονόητη θέση και προσπάθεια, έχουμε ασπίδα μας το Διεθνές Δίκαιο, έχουμε ισχυρές συμμαχίες, ισχυρή δύναμη αποτροπής και την πλήρη στήριξη των εταίρων μας», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  maria Kouzaraki says:

  ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΦΟΥΛΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΤΣΑΤΣΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΗ Η Ε.Ε. ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΣΟΥ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!!

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Και ”αι γυναίκες γεγόνασι άνδρες και υβρίζουν χειρότερα”.
  Και η Πατρίδα που περιμένει μάνες και δασκάλες Ελληνορθόδοξες τι νεολαία θα περιμένει στο εξής;;;.

 3. 3
  Επισκέπτης says:

  «Σε αυτή μας την αυτονόητη θέση και προσπάθεια, έχουμε ασπίδα μας το Διεθνές Δίκαιο, έχουμε ισχυρές συμμαχίες, ισχυρή δύναμη αποτροπής και την πλήρη στήριξη των εταίρων μας»

  Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πιστεύει αυτός ο γελοίος ότι πείθει κανέναν μ’ αυτήν την ανούσια, ξύλινη γλώσσα του. Τι διάολο, δεν μπορούν να βρουν κανέναν άνθρωπο να τού αναθέσουν αυτό το καυτό πόστο, παρά βρήκαν αυτόν τον γλόμπο, επειδή νομίζουν ότι είναι φωστήρας, λόγω των πολλών watt;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  29/10/20 | (3 σχόλια)
  Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που έχουν πλάσει ολόκληρη θεωρία σχετικά με τον covid και την χρησιμοποίησή του, όπως λένε. Γενικώς, πιστεύουν πως ο covid εφευρέθηκε ως μέσον από τους διαμορφωτές της παγκοσμιοποίησης (λες και είχαν ανάγκη τον covid ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας