Μισή Ώρα στην ecomomia με τον Νίκο Βέττα

7/12/20 | 1 | 0 | 290 εμφανίσεις


Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, αναπληρωτής πρόεδρος της «Επιτροπής Πισσαρίδη» και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νίκος Βέττας μιλά στον Αντώνη Παπαγιαννίδη και τον Κώστα Μπλιάτκα για τους όρους της ανάκαμψης της Οικονομίας και για το πως θα καταστεί εφικτός ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 3,5% το χρόνο. Μιλά επίσης για το πως θα είναι η οικονομία μετά τον covid και για τον τρόπο να πιάσουν τόπο τα 32 δις. του ταμείου ανάκαμψης. Ο ίδιος καταθέτει τις απόψεις του για τα αποτελέσματα τις δεκαετούς κρίσης και εξηγεί γιατί δίνει μεγάλη σημασία σε τρεις προτεραιότητες : Στο πως θα χτυπηθεί η ανεργία, Στο πως θα αξιοποιηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο, Στο πως πως να δημιουργηθούν παραγωγικές δουλειές, και πως θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ.Α.Ν. says:

    Ευχαριστούμε και εμείς κ.Μπλιάτκα και εσάς και τον έμπειρο και έγκριτο για οικονομικέ θέματα από την εποχή του Οικονομικού Ταχυδρόμου κ.Παπαγιαννίδη ,αλλά κυρίως τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Βέττα -αναπλ .πρόεδρο της Επιτροπής Πισσαρίδη- για το ταχύρρυθμο σεμινάριο όσον αφορά στις προτάσεις της Επιτροπής αυτής και στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας μετά τις αναγκαίες μεταβολές ,ύστερα από την 40ετή τραυματική εμπειρία της στασιμότητος έναντι των άλλων χωρών της Ευρώπης.
    Σας παρακαλούμε αμφοτέρους τους δημοσιογράφους με άρθρα σας να ”μοχλεύσετε” όσα ακούσατε-ακούσαμε και να πείσετε τους κ.κ αρχηγούς-αρχηγίσκους της σημερινής Ελληνικής Αντιπολιτεύσεως να μη ”σνομπάρουν” ,αλλά να πάρουν στα σοβαρά τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη και βάσει αυτής να σχεδιάσουν τα ”κυβερνητικά” προγράμματά τους για να πεισθούν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες ότι δεν θα έχουμε -όπως στο παρελθόν- πισωγυρίσματα με τον αχρείαστο πια κρατισμό στην οικονομία και να μας θεωρούν στην Ευρώπη ως τελευταία ‘σοβιετική ‘χώρα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο