ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ειλικρινά, αυτήν την υποστήριξη του οργανωμένου εγκλήματος απο τον Συριζα, το ΚΚΕ και τις άλλες σέχτες δεν την πολυκαταλαβαίνω.
Άντε, να μην επιτραπεί η αστυνομία στα πανεπιστήμια μήπως και την δουν οι κανακάρηδες και χρειαστούν ψυχαναλυτή. Το οργανωμένο έγκλημα, όμως, με ποια λογική απολαμβάνει υποστήριξης απο την αριστερά; Και αν δεν το αντιμετωπίσει η αστυνομία ποιος θα το κάνει; Οι ΚΝΙτες ή η νεολαία του Συριζα; Οι μπαχαλάκηδες που συνεργάζονται μαζί τους ή οι αναρχοαυτόνομοι;
Η παρουσία εγκληματιών στα πανεπιστήμια σε συνεργασία με φοιτητικές ομάδες και την κάλυψη των κομμάτων της αριστεράς έχουν υποβαθμίσει, στην Ελλάδα, την Ανώτατη Εκπαίδευση στα χαμηλότερα επίπεδα.
Και η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτέλεσε τον κατ εξοχήν θεσμό κοινωνικής κινητικότητας. Χάρη στα πανεπιστήμια, παιδιά που αγαπούσαν τα γράμματα είδαν φως στον ήλιο.
Αυτόν τον θεσμό διαλύουν ο Συριζα, το ΚΚΕ, οι αναρχοαυτόνομοι και οι μπαλαχάκηδες.
Έναν θεσμό που, κατ εξοχήν, βοηθούσε τις λαϊκές τάξεις.
Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να αναλάβουν και την κυβερνητική εξουσία;
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μία διάσταση είναι αυτή που επισημαίνετε, η ανομολατρεία της “αριστεράς”, που – δυστυχώς – βρίσκει απήχηση και σε ένα όχι και τόσο αμελητέο κομμάτι της κοινωνίας.

    Η άλλη είναι η ατολμία των (εκάστοτε) κυβερνώντων, που προ των διαμαρτυριών και των απειλών του περιθωρίου υποχωρούν. Από την πλήρη κατάργηση ενός αναχρονιστικού και περιττού θεσμού, του πανεπιστημιακού ασύλου, διολισθήσαμε στο ημίμετρο της ΟΠΠΙ, για να αποσυρθεί και αυτό!

    Όσο για τα πανεπιστήμια, ο ρόλος που αναδεικνύετε, της κοινωνικής κινητικότητος ήταν κυρίαρχος σε περασμένες δεκαετίες. Στην σημερινή εποχή, τα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο είναι κατ’ εξοχήν μοχλός οικονομικής αναπτύξεως και καινοτομίας, διά της έρευνας και των συνεργασιών με κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

    Το εξ ίσου σημαντικό έγκλημα των παραγόντων της “αριστεράς”, που λυμαίνονται τον πανεπιστημιακό χώρο (από περιθωριακές ομάδες ταραχοποιών και κομματικές νεολαίες μέχρι στρατευμένους καθηγητές), είναι η εχθρότητα σε κάθε ερευνητική/παραγωγική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και κρατικούς φορείς.

    Ακόμη ηχεί στ’ αυτιά μου το σύνθημα, επί των καταλήψεων του 2006-07, “έξω οι εταιρείες από τα πανεπιστήμια”! Το οποίο εκφράζει μια νοοτροπία που – παρά την κρίση και τις περικοπές πόρων – εξακολουθεί να υφίσταται, αν κρίνουμε από πρόσφατες βίαιες και εγκληματικές ενέργειες, όπως οι ακόλουθες.

    Αθέμιτη επίθεση στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ για παύση συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονταν με τον χώρο της πολεμικής τεχνολογίας.
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10232319
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/209477/kataggelloyn-nea-ereynitika-programmata-toy-emp-gia-nato-tin-katastoli

    Εμπρησμός του ΚΕΔΕΚ, στην Θέρμη, ως διαμαρτυρία για την συνέργεια σε ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
    https://www.voria.gr/article/thessaloniki-ntou-anarchikon-sto-kedek-tou-apth-video

    Το γενικότερο ζήτημα, της υστερήσεως της χώρας μας ως προς τα ερευνητικά έργα στον χώρο της άμυνας, έχει θίξει με ένα εξαιρετικό άρθρο του ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Λουκάκης.
    https://www.protagon.gr/themata/to-polemoxares-mit-kai-to-akapno-eb-44342527241

    Θα επαναλάβω, κλείνοντας, ότι εκτός από τον παραλογισμό του “αριστερού” περιθωρίου (που από ένα σημείο κι έπειτα καταντά αντικείμενο ψυχιατρικής διατριβής!) θα πρέπει να μας απασχολήσει και η ασυλία που απολαμβάνει σε εμφανώς έκνομες δράσεις του και πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από φοβικούς ιθύνοντες, που προτάσσουν το κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος.

  2. Λες και το θέμα είναι απλώς περί διαγραμμάτων. Όχι καλοί μου άνθρωποι . Το θέμα για την πάσης αποχρώσεως Αριστερά, Πασοκική -που το ”εγκατέστησε” ως βάθρο της Δημοκρατίας και αυτό- με τον νόμο του 1982 και τους αγωνιστές του Τεμπονέρα ,Τσίπρα , με τις καταλήψεις του και την ΠΣΚ του ΚΚΕ είναι υπαρξιακό, γιατί τα ΑΕΙ-ΤΕΙ ήταν και είναι η νερομάνα των οπαδών και στελεχών τους.
    Οι κυβερνήσεις της άλλης πλευράς -της Δεξιάς-μετά τον Τεμπονέρα του 1991 και τον Γρηγορόπουλο του 2008 προφανέστατα δεν θέλουν να ηρωοποιήσουν άλλο νεαρό ,που έχει χάσει τον προσανατολισμό του από τα 15μελή των Γυμνασίων και Λυκείων ,ή, έχει ξεπέσει στις ουσίες .
    Καλύτερα να ”οικτίρουμε” το αναποτελεσματικό κράτος της ”Δεξιάς” παρά να έχουμε σίγουρη αναταραχή ,που θα επισπεύσει και την πολιτική αλλαγή προς το χειρότερο.
    Αλίμονο στους γονείς -όπου υπάρχουν- που έχασαν τα παιδιά τους από την εφηβεία, η, αδιαφορούν για την φοιτητική τους πορεία. Αυτούς και τους καθηγητές-καθοδηγητές να οικτίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα