Λιβύη: Η Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει την απομάκρυνση των μισθοφόρων

8/5/21 | 0 | 0 | 133 εμφανίσεις

Μάιος 7, 2021. 20:49

Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λιβύη εξέφρασε την πλήρη και υποστήριξή της στις εκκλήσεις της Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Νατζλά Αλ Μανκούς, ζητώντας την απομάκρυνση όλων των ξένων μισθοφόρων, δυνάμεων και ξένων εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται στην επικράτεια της Λιβύης.

Ζητάει ακόμη από τη Μεικτή Στρατιωτική Επιτροπή(5 + 5) να επισπεύσει τη διαδικασία κατάπαυσης του πυρός και να εργασθεί για την απέλαση όλων των ξένων μισθοφόρων, ξένων δυνάμεων και ξένων εμπειρογνωμόνων από τα εδάφη της Λιβύης χωρίς εξαίρεση.

Η δήλωση κάλεσε επίσης τη Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή να αναστείλει τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας που υπογράφηκαν κατά την περίοδο της ένοπλης σύγκρουσης και να ανοίξει τον παραλιακό δρόμο, να διευθετήσει και να αντιμετωπίσει τον φάκελο κρατουμένων και φυλακισμένων και να αποκαλύψει πλήρως την τύχη όλων των αγνοουμένων, καθώς αυτές οι πτυχές αντιπροσωπεύουν τις σημαντικότερες αποφάσεις και προτεραιότητες της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Η Εθνική Επιτροπή καταδίκασε τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που εκδόθηκαν από ορισμένα πολιτικά και στρατιωτικά κόμματα, τα οποία ζητούν τη συνέχιση της εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης.

Libya Akhbar

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/6/21 | (0 σχόλια)
    του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο