Λευτέρης Λαζάρου: Είμαι άσχημα, όπως είναι όλοι μετά το lockdown – Θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει

7/11/20 | 1 | 0 | 142 εμφανίσεις

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ

Είναι γνωστός, βραβευμένος σεφ που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την εκπομπή μαγειρικής «Master Chef». Ο λόγος για τον Λευτέρη Λαζάρου.

Ο γνωστός σεφ εξέφρασε την αγωνία του για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και μιλώντας στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά αναφέρθηκε στο κλείσιμο του εστιατορίου του που σαφώς τον έχει επηρεάσει οικονομικά.
«Το σίγουρο είναι ότι η υγεία προέχει. Τώρα όμως μην μπούμε στη διαδικασία οι κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους. Θεωρώ ότι όσον αφορά τον χώρο της εστίασης, το 1 με 2 τοις εκατό δεν υπάκουσε στις νόρμες και στους κανόνες για να παραμείνουμε ανοιχτοί. Σεβαστήκαμε τις αποστάσεις, σεβαστήκαμε τους εργαζόμενους, για να νιώσουν ασφαλείς, και φυσικά και τους επισκέπτες.

Κάναμε απολυμάνσεις κάθε 20 ημέρες (μπορείς να δεις και τα πιστοποιητικά), κάτι το οποίο επιβαρύνει πολύ το λειτουργικό μου κόστος, αλλά είπαμε: «Οχι, αν είναι να νιώσουμε ασφαλείς, ας κάνουμε και αυτό». Αγοράστηκαν με επενδύσεις μηχανήματα UVC για την ανανέωση του αέρα και τώρα ερχόμαστε ξαφνικά σε ένα δεύτερο lockdown.

Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελέγξει τις πλατείες, τις παραλίες, τους όρθιους. Αν αυτά τα είχαμε πετύχει, νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, γιατί μέχρι και σήμερα ο κόσμος κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Οι θερμοκρασίες δεν βοηθούν την ανάπτυξη του COVID-19.

Άρα ως χώρα έχουμε κάθε βοήθεια από τη φύση. Είναι λάθος το ότι το αφήσαμε και ξέφυγε και από τη στιγμή που έγινε αυτό, ήταν μοιραίο να συμβεί. Και αν έκλεισαν τα εστιατόρια, είναι γιατί δεν ήθελαν να υπάρχει μια κόντρα και αντίδραση από τα bar-restaurants, τις καφετέριες και μας πήρε όλους και μας σήκωσε», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Μιλώντας για το δεύτερο lockdown είπε: «Δεν ήμουν προετοιμασμένος και μπορώ να σου πω ότι είναι πιο στενάχωρο τώρα από ό,τι την πρώτη φορά. Γιατί τώρα υπάρχει και η θλίψη. Υπάρχει και η κούραση. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι είχα όλες τις βάρδιες των εργαζομένων και τους έκανα μια ομιλία. Ηθελα να τους πω: «Είμαι εδώ».

Ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες τους, γιατί δεν είναι εργαζόμενοι – είναι συνεργάτες μου πολλά χρόνια. Με έναν εργαζόμενο στον χώρο της εστίασης ζεις περισσότερο απ’ ό,τι με τη γυναίκα σου. Μας δένουν άλλες σχέσεις. Ξέρω τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τις υποχρεώσεις τους. Εγώ θα είμαι κοντά τους και ό,τι χρειαστούν θα προσπαθήσω να το κάνω».

Μάλιστα ο Λευτέρης Λαζάρου με ειλικρίνεια μίλησε για τα οικονομικά του τα οποία χαρακτήρισε άσχημα. «Ασχημα όπως είναι όλοι, γιατί όλο αυτό το τρίμηνο που ήμασταν κλειστά και το επόμενο τρίμηνο που εργαστήκαμε δεν προλάβαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα», κατέληξε ο Λευτέρης Λαζάρου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/leyteris-lazaroy-sef-gia-lockdown

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Αν και η φωτογραφία αδικεί τον κ.Λαζάρου-δεν τον δείχνει στενοχωρημένο-εν τούτοις όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που κλείνουν σε όλες τις χώρες -για την σωτηρία των πολλών- δικαιολογημένα είναι στενοχωρημένοι ,όπως με λίγο περισσότερο σκέψη όλοι οι Έλληνες -για να έρθουμε στα δικά μας-λόγω της βαθειάς οικονομικής κρίσεως ,που θα έχουμε -θα είμαστε στενοχωρεμένοι στην επόμενη 3ετία .
  Και άλλοι το λένε και το γράφουν -χωρίς την αδικαιολόγητη για τις περιστάσεις αντιπολιτευτική διάθεση των κ.κ. Τσίπρα και Γεννηματά-ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ελέγξει τις πλατείες ,τις παραλίες και τους όρθιους ,αλλά δεν λένε πως -ας πούμε μοιράζοντας τριαντάφυλλα στους ανέμελους και ανυπάκουους νεαρούς ,ή, αλλοπαρμένους πολίτες ,ή, με χημικά και βία ,όπως χθες στην Θεσ/νίκη ,που επειδή έχει δύο κεντρικούς χώρους συγκεντρώσεων ελέγχεται ευκολώτερα από το ανεξέλεγκτο χάος των Αθηνών.
  Έλεγχος λοιπόν με βία ,αλλά ποια και πόση βία ;;;.
  Και ο έλεγχος των γονέων, όσων ζουν ως οικογένεια ,γιατί εξαφανίστηκε ,ή, μήπως ούτε αυτοί εισακούονται πια από τα ”νιάτα τα ατίθασα”, που έγιναν ατίθασα με ευθύνη των γονέων και των πάσης φύσεως δασκάλων τους και περισσή ανοχή του Κράτους μας καμιά σαρανταριά χρόνια;;;
  ”Φταίει η Αστυνομία” ,αλλά ποια Αστυνομία φτιάξαμε και αντέχουμε δεν λέμε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (1 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας