Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τα κατάλληλα μέτρα – Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές (βίντεο)

3/12/20 | 2 | 6 | 329 εμφανίσεις

«Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.

«Η πανδημία μας έκανε πιο σοφούς, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κρίση και βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο αφοσιωμένοι στην μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Είναι ανάγκη και προτεραιότητά μας και με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την πανδημία σχολίασε πως «είμαστε αφοσιωμένοι για να σώσουμε ζωές κάθε μέρα και αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση τώρα».

“Είμαστε υπερήφανοι για τον Άλμπερτ Μπουρλά – Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα”

Στη συζήτηση στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, συμμετέχει και ο CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, για τον οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή τη λύση στην πανδημία”. Πρόσθεσε, όμως, ότι μπορεί να μιλήσει και για το πώς και γιατί η Pfizer επέλεξε πριν ακόμη την πανδημία να επενδύσει στην Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό με ταλέντα και ικανότητες. “Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρλά, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επισήμανε σχετικά με το εμβόλιο ότι αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας.

“Η Ελλάδα αλλάζει” – Νέο κόμβο υπηρεσιών (hub) ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη η Pfizer

Στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα αναφέρθηκε αναλυτικά ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά. Όπως τόνισε, η εταιρεία δουλεύει και θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και γι’ αυτό επέλεξε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της (hubs). Πρόσθεσε πως παρά την πανδημία που προκάλεσε καθυστερήσεις, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, επισημαίνοντας παράλληλα πως 15-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σ’ αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, είπε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

«Βλέπουμε το περιβάλλον ν’ αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», κατέληξε ο κ. Μπουρλά, με τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει το λόγο και να εκφράζει την ικανοποίησή του και να προσθέτει: «Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την Ελλάδα είναι τα ταλέντα μας και η εμπειρία που διαθέτουν όσοι δούλεψαν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να επιστέψουν στη χώρα τους. Γι’ αυτό τους δίνουμε κίνητρα για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια». Και κατέληξε με ένα μήνυμα προς τον κ. Μπουρλά και τους CEO άλλων μεγάλων πολυεθνικών που συμμετέχουν στη συζήτηση (Philip Morris, Deloitte): «Όσο περισσότερο μιλάτε για την εμπειρία σας τόσο περισσότεροι θα έλθουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που αλλάζει».

“Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί – Επανάσταση το gov.gr”

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ’ αυτήν. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. ‘Αρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε. Αναφερόμενος δε στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

“Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν σπουδαία δουλειά την περίοδο της πανδημίας – Θ’ αυξήσουμε τις εξαγωγές και θ’ αποκτήσουμε εξωστρεφή οικονομία”

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι ν’ αυξηθούν οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών και ν’ αποκτήσει η χώρα μια εξωστρεφή οικονομία. «Καταφέραμε κι αυξήσαμε τις επενδύσεις κατά την περίοδο της πανδημίας. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό. Δίνουμε έμφαση στην οικονομική διπλωματία, ενθαρρύνουμε εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως έκαναν π.χ. η Microsoft και η VW, και θέλουμε να ενθαρρύνουμε δικές μας εταιρείες να βγουν στο εξωτερικό. Είμαστε ξανά ενεργοί στα Βαλκάνια και βλέπω μεγάλες ευκαιρίες στην Αφρική – ειδικά στην Ανατολική – αλλά και στη Μέση Ανατολή, όπως κάναμε πρόσφατα με τα ΗΑΕ ή με το Ισραήλ και την Κύπρο», υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά και στο νέο τέμενος που επισκέφθηκε πρόσφατα στο ‘Αμπου Ντάμπι και είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από ελληνικό μάρμαρο. Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Ινδία, για την οποία είπε ότι είναι μια αγορά με δυναμική ακόμη και για να επενδύσουν ελληνικές εταιρείες σ’ αυτήν.

Ερωτηθείς, τέλος, από τον κ. Μπουρλά για τη Δημόσια Διοίκηση, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η αναδιοργάνωσή της υπήρξε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της. «Θέλουμε να βελτιώσουμε τους δείκτες αποδοτικότητας κι αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος κυρίως στην ψηφιακή διασύνδεση και απαρίθμησε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Υπήρχαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν σπουδαία δουλειά την περίοδο της πανδημίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι με την κατάλληλη επιβράβευση και καθοδήγηση μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πρόοδο, όπως είπε, ειδικά στον τομέα των επενδύσεων, μειώνοντας τα γραφειοκρατικά βάρη. «Χρειαζόμαστε πιο γρήγορους ρυθμούς και στη Δικαιοσύνη. Έχουμε κάνει ήδη πρόοδο, αλλά αυτή η μεταρρύθμιση θέλει χρόνο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει ότι η υποχώρηση της πανδημίας το 2021 και η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θ’ αποτελέσουν την ευκαιρία για να συστηθεί ξανά η Ελλάδα στον κόσμο, πιο ισχυρή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Αψέκαστη Μάσκα says:

  Μια χαζή ερώτηση:

  Ο Πρωθυπουργός ως θεσμικός παράγοντας (ανεξάρτητα δηλαδή από την τρέλα που καθένας κουβαλάει στο κεφάλι του) έχει το δικαίωμα να μάς δηλητηριάσει με το ζόρι και να αναλάβει το πολιτικό κόστος;

  Ακόμα μερικές:

  Το χειρότερο που μπορεί να πάθει κανείς (ένας άνθρωπος, πολλοί άνθρωποι, ένας λαός, μια χώρα) είναι να πεθάνει από λοιμώδη νόσο; Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο; Μια τυραννία ας πούμε, κανένας ολοκληρωτισμός; Καμιά νεοκανονική σκλαβιά;

  Όχι για τίποτ’ άλλο αλλά επειδή : “Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών”

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Ασχέτως αν είπε ο Τσώρτσιλ ότι είναι το χειρότερο πολίτευμα η Δημοκρατία -ελλείψει καλυτέρου- οι λαοί επέζησαν χιλιάδες χρόνια με όλα τα Πολιτεύματα- και τώρα τα 2/3 των λαών δεν έχουν δημοκρατικά -καμιά φορά και ανθρώπινα δικαιώματα και όμως επιζούν- ,αλλά επέζησαν λόγω των δικών τους προφυλάξεων από τους μύριους κινδύνους και λόγω των φιλανθρώπων πιστών κληρονόμων του Ιπποκράτους μας,ιατρών .
  Η παιδική θνησιμότης σταμάτησε από τα εμβόλια και αυτός ο ιός θα εξαφανισθεί από τα εμβόλια.
  Εκτιμώ πως, αν ποτέ χρειασθεί να επιβληθεί ”τυραννία”, αυτή θα επιβληθεί ,λόγω των αρνητών των θανατηφόρων ιών και με πλήρη συμφωνία όλων όσων θέλουν να επιβιώσουν χωρίς τους ιούς.
  Και ξέρουμε πολύ καλά πως, ουδείς τιμωρείται όταν εγκληματεί για την επιβίωσή του.

  • 2.1
   Αψέκαστη Μάσκα says:

   Μόνο οι ειδικοί κάνουν λάθη επί της ειδικότητός των.

   Είναι αδοκίμαστο, να είναι και μαζικό καθολικά; (Να ένα ανορθολογικό ερώτημα) .

   Κι αν σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και κάνουν οι “ειδικοί” κανένα λάθος στην προκειμένη περίπτωση; (γίνεται κι αυτό!)

   Τί θα κάνουμε τότε; Θα κλαίμε;

   Ας αφήσουμε – όπως γινόταν πάντα στους εχέφρονες – να το κάνουν οι γενναίοι που θέλουμε, οι σωστοί που “θέλουν να επιβιώσουν χωρίς τους ιούς” (sic) , και οι άλλοι ας είναι η δικλείς ασφαλείας. Όλοι χρειάζονται, ας μη πετάξουμε όσους δεν θέλουν στα σκυλιά. Ας μην εγκληματήσουμε για την επιβίωσή μας. Δεν βρίσκετε, κύριε Σ.Α.Ν;

   • 2.1.1
    Σ.Α.Ν. says:

    Ξεφύγατε από τον φόβο της κατάργησης της Δημοκρατίας -αυτό και αν είναι ιδεοληψία- και πήγατε στον προβληματισμό για τον εμβολιασμό και θέλετε να μην είστε το πρώτο θύμα ,που είναι και ακούγεται λογικό .
    Για σκεφθείτε να είστε αρνητής του εμβολιασμού και όλη η οικογένεια σας και οι φίλοι σας να εμβολιασθούν;;;.
    Λογικό δεν είναι να τους ”χάσετε” για την επιβίωσή τους και αυτό δεν θα είναι έγκλημα;;;

    • 2.1.1.1
     Αψέκαστη Μάσκα says:

     Η Moderna πάντως άλλα λέει (https://investors.modernatx.com/news-releases/news-release-details/moderna-announces-primary-efficacy-analysis-phase-3-cove-study):

     <>

     Κι αυτά δεν δικαιολογούν κανένα φανατισμό περί υποχρεωτικών καθολικών εμβολιασμών. Αυτός ο “φανατισμός” είναι τυραννία αν εκφράζεται από Πρωθυπουργό. Δεν με ενδιαφέρει ιδεοληπτικά, όπως μού καταλογίζετε, η δημοκρατία. Με ενδιαφέρει πρακτικά, να μη μας κάτσει κάνας Χίτλερ, που κι εκείνος εκλεγμένος ήταν (υπήρχε όμως τότε αντι-ολοκληρωτική πρόταση στον Δυτικό Κόσμο. Τώρα; ) . Και μας σφάξει και μετά κλαίμε.

     ΥΓ
     Ο ολοκληρωτισμός πάντοτε διεκδικεί, για λόγους παραπλήσιους μ’ αυτούς που προτάσσετε εσείς, την χωρίς κανένα όριο ( την ολοκληρωτική δηλαδή) δικαιοδοσία και αρμοδιότητα επάνω στον άνθρωπο. Γι’ αυτό είναι αυτό το όνομά του.
     Τέτοιο απαρέγκλιτο πάντα όριο υπήρξε για τον δυτικό πολιτισμό η αυτοδιάθεση του σώματος, (τουλάχιστον από το 1204 και την μάγκνα κάρτα) .

     Πώς βρικολακιάσαμε τόσο σήμερα; Αυτό ρωτά η ιδεοληψία μου: πώς γίναμε έτσι, που θέλουμε να φάμε τους άλλους για να ζήσουμε εμείς;

     • Αψέκαστη Μάσκα says:

      Σ’ αυτά αναφέρομαι :
      […] The forward-looking statements in this press release are neither promises nor guarantees, and you should not place undue reliance on these forward-looking statements because they involve known and unknown risks, uncertainties, and other factors, many of which are beyond Moderna’s control and which could cause actual results to differ materially from those expressed or implied by these forward-looking statements. These risks, uncertainties, and other factors include, among others: the fact that there has never been a commercial product utilizing mRNA technology approved for use; the fact that the rapid response technology in use by Moderna is still being developed and implemented; the safety, tolerability and efficacy profile of mRNA-1273 observed to date may change adversely in ongoing analyses of trial data or subsequent to commercialization; despite having ongoing interactions with the FDA or other regulatory agencies, the FDA or such other regulatory agencies may not agree with the Company’s regulatory approval strategies, components of our filings, such as clinical trial designs, conduct and methodologies, or the sufficiency of data submitted […]

     • Αψέκαστη Μάσκα says:

      Μετάφραση :
      Οι προβλεπτικές δηλώσεις σε αυτήν την ανακοίνωση τύπου δεν είναι ούτε υποσχέσεις ούτε εγγυήσεις και δεν πρέπει να έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη σε αυτές τις δηλώσεις γιατί περιλαμβάνουν γνωστούς και αγνώστους κινδύνους, αβεβαιότητες και άλλους παράγοντες, πολλοί εκ των οποίων είναι εκτός του ελέγχου της Moderna και μπορεί να οδηγήσουν τα τελικά αποτελέσματα να διαφέρουν ουσιωδώς από αυτά που εκφράζονται ή υπαινίσσονται αυτές οι δηλώσεις. Τέτοιοι κίνδυνοι, αβεβαιότητες και άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ εμπορικό προϊόν που χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA και να έχει εγκριθεί για χρήση, το γεγονός ότι η τεχνολογία άμεσης ανταπόκρισης (σ.σ: του ανοσοποιητικού) που χρησιμοποιεί η Moderna είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και εφαρμογή, η ασφάλεια, ανοχή και αποτελεσματικότητα του mRNA-1273 που έχει παρατηρηθεί ως σήμερα μπορεί να διαφέρει ΔΥΣΜΕΝΩΣ στις τωρινές κλινικές δοκιμές ή σε αυτές μετά την διάθεσή του στην αγορά. Επιπλέον παρά το γεγονός των συνεχών ενημερώσεων με το FDA ή άλλους ρυθμιστικούς οργανισμούς, το FDA ή άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί μπορεί να μην συμφωνούν με την στρατηγική της εταιρείας και τις αναφορές μας όπως η σχεδίαση των κλινικών ερευνών, η διεξαγωγή τους και οι μεθοδολογίες ή η επάρκεια των παρεχόμενων δεδομένων

     • Σ.Α.Ν. says:

      Μετά τη κατάργηση της δουλείας και την επικράτηση της θρησκείας του Χριστού μας ,τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό στην ζωή μας .
      Απλώς οι άνθρωποι ,ή, γίνονται εθελόδουλοι -και με καθεστώς Δημοκρατίας, αφού μόνο ένα κόμμα ψηφίζουν ,όπως στις Σοβιετικές ”Δημοκρατίες”επί 70 και45 χρόνια και τώρα στην Κίνα ,Κούβα και Βόρειο Κορέα- ,ή, ως λογικά όντα θέτουν προτεραιότητες ,τις οποίες ακολουθούν για την επιβίωσή τους και μόνον.
      Ο Χίτλερ νικήθηκε οριστικά και αν ποτέ γεννηθεί άλλος-που και εγώ θα τον πολεμήσω-θα τον ”εξοντώσουν” στην χώρα του.
      Μέχρις ότου όμως εμφανισθεί αυτό το ενδεχόμενο, θα έχουμε τους φραγκενστάιν ιους, που πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ,με μάσκες και εμβόλια, τα οποία δεν είναι υποχρεωτικά μεν ,αλλά σίγουρα θα έχουν την κοινωνική κατακραυγή και η οποία θα πρέπει να είναι αποδεκτή από κάθε ”φιλελεύθερο”.
      Μήπως ο νέος Χίτλερ ,ή, Στάλιν ,ή, Μάο κλπ ,θα είναι φίλε αυτός που θα διακόψει τα κινητά και το ιντερνέτ για ένα 24ωρο σε όλο τον κόσμο;;;.
      Όσο για τα λάθη των ειδικών και μη ,η επίγεια ζωή έχει πολλά ρίσκα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας