Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αυστρία με «εμπλοκή» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

19/12/20 | 0 | 0 | 452 εμφανίσεις

Ένα περιστατικό κατασκοπίας από Ιταλό πολίτη, τουρκικής καταγωγής, απασχολεί την Αυστρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διεθνή Τύπο ο φερόμενος ως κατάσκοπος έλαβε από την ΜΙΤ εντολή να σκοτώσει πολιτικό Κουρδικής καταγωγής.

Μια υπόθεση μυστηρίου με έναν κατάσκοπο και εντολές δολοφονίας πολιτικών βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αυστριακές αρχές. Τούρκος κατάσκοπος ισχυρίστηκε ότι έλαβε διαταγές να δολοφονήσει αυστριακή πολιτικό κουρδικής καταγωγής θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Ο Feyyaz Öztürk δήλωσε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) τον εκβίασε για να δολοφονήσει την βουλευτίνα Βιέννης, Berivan Aslan.

Ο Ιταλός πολίτης Öztürk, ο οποίος έχει τουρκική καταγωγή, βρίσκεται υπό κράτηση στην Αυστρία αφού παραδόθηκε στην αστυνομία. Από τότε που η Öztürk έκανε γνωστή την υπόθεση, η Aslan τέθηκε υπό αστυνομική προστασία και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της χωρίς να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Αστυνομική έκθεση που διέρρευσε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης και ελήφθη από την Daily Telegraph, περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς του Öztürk.

Έλαβε εντολή να «εξαπλώσει το χάος» καθώς είχαν προγραμματιστεί άλλες δύο επιθέσεις εναντίον πολιτικών ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Peter Pilz, ιδρυτής του κόμματος της αντιπολίτευσης «Now», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Öztürk ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός της επιχείρησης ήταν οι πολιτικοί «να πάρουν το μήνυμα» και αποκάλυψε πως η απόπειρα δολοφονίας της Aslan ήταν προγραμματισμένη για το Μάρτιο αλλά η επιχείρηση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί έσπασε το πόδι του σε ατύχημα ενώ βρισκόταν στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αυστρία με «εμπλοκή» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας