Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αυστρία με «εμπλοκή» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένα περιστατικό κατασκοπίας από Ιταλό πολίτη, τουρκικής καταγωγής, απασχολεί την Αυστρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διεθνή Τύπο ο φερόμενος ως κατάσκοπος έλαβε από την ΜΙΤ εντολή να σκοτώσει πολιτικό Κουρδικής καταγωγής.

Μια υπόθεση μυστηρίου με έναν κατάσκοπο και εντολές δολοφονίας πολιτικών βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αυστριακές αρχές. Τούρκος κατάσκοπος ισχυρίστηκε ότι έλαβε διαταγές να δολοφονήσει αυστριακή πολιτικό κουρδικής καταγωγής θέτοντας σε συναγερμό την αστυνομία.

Ο Feyyaz Öztürk δήλωσε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) τον εκβίασε για να δολοφονήσει την βουλευτίνα Βιέννης, Berivan Aslan.

Ο Ιταλός πολίτης Öztürk, ο οποίος έχει τουρκική καταγωγή, βρίσκεται υπό κράτηση στην Αυστρία αφού παραδόθηκε στην αστυνομία. Από τότε που η Öztürk έκανε γνωστή την υπόθεση, η Aslan τέθηκε υπό αστυνομική προστασία και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της χωρίς να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Αστυνομική έκθεση που διέρρευσε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης και ελήφθη από την Daily Telegraph, περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς του Öztürk.

Έλαβε εντολή να «εξαπλώσει το χάος» καθώς είχαν προγραμματιστεί άλλες δύο επιθέσεις εναντίον πολιτικών ο ένας εκ των οποίων ήταν ο Peter Pilz, ιδρυτής του κόμματος της αντιπολίτευσης «Now», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Öztürk ισχυρίστηκε ότι ο σκοπός της επιχείρησης ήταν οι πολιτικοί «να πάρουν το μήνυμα» και αποκάλυψε πως η απόπειρα δολοφονίας της Aslan ήταν προγραμματισμένη για το Μάρτιο αλλά η επιχείρηση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί έσπασε το πόδι του σε ατύχημα ενώ βρισκόταν στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αυστρία με «εμπλοκή» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα