ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

3/8/20 | 1 | 0 | 302 εμφανίσεις

1.- Χθές το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενο για την τουρκική NAYTEX που προκάλεσε την τελευταία κρίση.
Καχύποπτος, εξ ορισμού, έψαξα την περιοχή στην οποία αναφέρεται η Αίγυπτος. Θέλω να ελπίζω πως η κατάληξή μου στην περιοχή που δείχνει το βέλος είναι σωστή. Αν κάνω λάθος παρακαλώ κάποιον ναυταίο να με διορθώσει. Αν η εκτίμησή μου είναι σωστή η αιγυπτιακή διαμαρτυρία καλώς έγινε. Και βοηθάει.
2.-Η Ιταλία δέχθηκε προχθές μια βαρύτατη προσβολή απο την Τουρκία αξιωματούχοι της οποίας δεν επέτρεψαν ιταλική αποστολή να μπεί στη Misrata. Σιωπή απο παντού. Ακόμη και απο τη Ρώμη. (Οι anixneuseis.gr ανέδειξαν το γεγονός).
3.-Το αν είναι έτσι ή όχι μπορείτε να το αμφισβητήσετε. Την εγκυρότητα της πηγής μου, όμως, όχι. Έτσι και κλιμάκωναν οι Τούρκοι σε θερμό επεισόδιο είχε στοχοποιηθεί ο μισός τουρκικός στόλος για να βυθιστεί. Με την Τουρκία, λένε στο ναυτικό, δεν πρέπει να ξαναπαίξουμε. Δεν υπάρχει τοπικό επεισόδιο περιορισμένης κλίμακας για να κάνει σόου ο Ερντογάν.
Την τουρκική υποχώρηση δεν την προκάλεσε καμιά Μέρκελ. Αλλά η αποφασιστικότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
4.-Οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή του ποταμού Έβρου που κατέλαβαν. Δεν σηκώνουμε το θέμα επειδή πιστεύουμε πως το χειμώνα με τις βροχές το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Αλλά ας μην θεωρεί η Αθήνα ότι το ξεχάσαμε.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    amonaxos says:

    Παρακαλώ πολύ βάλτε ένα κουμπάκι να μπορούμε να μοιραζόμαστε στο viber τα ενδιαφέροντα θέματα. Καλώς ή κακώς, το viber έχει επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό ομάδων, ειδικά μέσης ηλικίας και πάνω….

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας