Κίνηση-σοκ: Η αμερικανική πρεσβεία συναντήθηκε με τους τουρκόφιλους αυτονομιστές του κόμματος DEB στη Θράκη

23/10/20 | 0 | 0 | 208 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άρης Δημητρακόπουλος

«Ίσες αποστάσεις» ΚΑΙ στη Θράκη;

Μάλιστα η αμερικανική πρεσβεία διαφήμισε την επίσκεψη αυτή στα social media, ενώ για την επίσκεψη αυτή έβγαλε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση ζητώντας εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Φαίνεται πως μετά το Αιγαίο και την Aν.μεσόγειο οι ΗΠΑ κρατούν «ίσες αποστάσεις» και στην Θράκη, αφού εκτός του εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες του ελληνικού κράτους επισκέφτηκαν και τους φιλότουρκους, τους οποίους οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αφήσει και «αλωνίζουν».

«Μπέργκερ: Ευχαριστώ την Πρόεδρο του DEB, τον Διευθυντή του ΠΕΚΕΜ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πτυχιούχων Πανεπιστημίου της Μειονότητας που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους. Εμπνεόμαστε από τον αρμονικό συνδυασμό πολιτισμών σε αυτήν την περιοχή», έγραψε η αμερικανική πρεσβεία.

Το κόμμα DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) το οποίο υποστηρίζει πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι «τουρκική» βγήκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2019 στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και κάθε άλλο παρά προάγει τον «αρμονικό συνδυασμό πολιτισμών» καθώς δημιουργεί ζητήματα και καταφέρεται εναντίον των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους με τελικό στόχο φυσικά την αυτονομία της Θράκης και την προσάρτηση της στην Τουρκία.

Μάλιστα πρόσφατα έβγαλε κι ανακοίνωση στην οποία ζητά να φύγει ο ελληνικός στρατός από τα μουσουλμανικά χωριά, ενώ η πρόεδρός του Τσιγδεμ Ασαφογλου, που απεικονίζεται στη φωτογραφία έχει δηλώσει πως «είναι Τουρκάλα» και πως το DEB είναι «τουρκικό κόμμα».

Άραγε τι δουλειά είχε ο κ.Μπέργκερ με μη εκλεγμένα μέλη ενός κόμματος, το οποίο τάσσεται ανοιχτά κατά της Ελλάδας, την οποία συνεχώς Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ως «πολύτιμη σύμμαχο»;

Αν η Ελλάδα συνεχίσει να υποχωρεί σε Αιγαίο και αν.Μεσόγειο πολύ πιθανόν σύντομα να δει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες υπό τουρκική σημαία, καθώς η Τουρκία δεν το κρύβει πως ο επόμενος στόχος της είναι η Θράκη, ενώ οι σύμμαχοί μας όχι μόνο δεν την σταματούν αλλά της «κλείνουν και το μάτι».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/927113_kinisi-sok-apo-tis-ipa-i-amerikaniki-presveia-synantithike-me

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/11/20 | (1 σχόλια)
    Πως εξηγείται το "άνοιγμα" Ερντογάν στην Ε.Ε.; 1.-Άλλαξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. 2.-Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και η εικόνα, τώρα, δεν είναι όπως στην προηγούμενη διάσκεψη κορυφής. Έχει ενοχλήσει πολλούς. Ίσως, ακόμη και τη Γερμανία. Πέραν της Ελλάδος και της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας