ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ : ¨ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΠΑΣΑ¨…

17/12/20 | 0 | 0 | 299 εμφανίσεις

ΠτΔ Ερντογάν : Το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να καταγράφει θρύλους

………….

¨Σε αυτή την 30 ετών κατοχή, είδαμε ότι δεν άφησαν λίθον επι λίθου. Όπως είπε και ο αδερφός μου ο Ιλχάμ Αλίεφ στην πόλη Φουζουλί, δεν βρέθηκε καν ένα κτίριο για να μπορέσουμε να κρεμάσουμε τη σημαία. Όλες οι πόλεις καταστράφηκαν, όλα τα χωριά ισοπεδώθηκαν και ακόμη και τα νεκροταφεία καταστράφηκαν. Τα τζάμια καταστράφηκαν οι μιναρέδες καταστράφηκαν. Κάποιοι από τους Αρμένιους λεηλάτησαν τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και φυσικά τις ομορφιές τους. Πρέπει να επιδιωχθεί λογοδοσία για αυτές τις καταστροφές.
……
Το δίκαιο του πολέμου παραβιάστηκε και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατήθηκε. Αυτοί οι οποίοι δεν τα βλέπουν αυτά έχουν τυφλωθεί τόσο στα μάτια όσο και στη συνείδησή τους.
……
Αυτοί οι οποίοι επί τριάντα χρόνια δεν έφεραν τίποτα άλλο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πάρα καταστροφή, σφαγές και δάκρυα, πρέπει πλέον να βάλουν μυαλό. Οι Αρμένιοι διοικούντες δαπάνησαν τους πόρους του λαού, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την κατοχή στα εδαφη του Αζερμπαϊτζάν. Αν αυτοί οι πόροι δεν είχαν δαπανηθεί για άσκοπες αμυντικές γραμμές, για όπλα και για τις τις φιλοδοξίες των γευμάτων μίσος ηγετών τους, τότε το τοπίο θα ήταν πολύ διαφορετικό.
Οι Αρμένιοι πολιτικοί ευχόμαστε να το αναλύσουν καλά, να κάνουν γενναία βήματα και να χτίσουν το μέλλον με θεμέλια την ειρήνη και την σταθερότητα. Ο λαός της Αρμενίας πρέπει να λυτρωθεί από την αιχμαλωσία της διασποράς του που τους καταδίκασε στην φτώχεια , παρηγορώντας τους με ψέματα του παρελθόντος. Πρέπει να καταλάβουν πως με την ενθάρρυνση των δυτικών ιμπεριαλιστών, δεν θα φτάσουν πουθενά και θα πρέπει αντί της εχθρότητας, να αναζητήσουν σχέσεις στην βάση της καλής γειτονίας.
….
Σήμερα είναι η μέρα που αναπαύεται η ψυχή του εθνικού ηγέτη και μεγάλου αγωνιστή του Αζερμπαϊτζάν Αχμέντ Τζεβάτ Μπέι, είναι η μέρα που αναπαύονται οι ψυχές του Νουρί Πασά, του Ενβέρ Πασά και των ηρωικών στρατιωτών του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου.
….

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan destan yazmaya devam edecek

10/12/2020

Σχ. : Αναπαύεται δηλαδή η ψυχή του γενοκτόνου Ενβέρ Πασά με την νίκη των  απογόνων του….

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ : ¨ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΠΑΣΑ¨…

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας