ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ : ¨ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΠΑΣΑ¨…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΠτΔ Ερντογάν : Το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να καταγράφει θρύλους

………….

¨Σε αυτή την 30 ετών κατοχή, είδαμε ότι δεν άφησαν λίθον επι λίθου. Όπως είπε και ο αδερφός μου ο Ιλχάμ Αλίεφ στην πόλη Φουζουλί, δεν βρέθηκε καν ένα κτίριο για να μπορέσουμε να κρεμάσουμε τη σημαία. Όλες οι πόλεις καταστράφηκαν, όλα τα χωριά ισοπεδώθηκαν και ακόμη και τα νεκροταφεία καταστράφηκαν. Τα τζάμια καταστράφηκαν οι μιναρέδες καταστράφηκαν. Κάποιοι από τους Αρμένιους λεηλάτησαν τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και φυσικά τις ομορφιές τους. Πρέπει να επιδιωχθεί λογοδοσία για αυτές τις καταστροφές.
……
Το δίκαιο του πολέμου παραβιάστηκε και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατήθηκε. Αυτοί οι οποίοι δεν τα βλέπουν αυτά έχουν τυφλωθεί τόσο στα μάτια όσο και στη συνείδησή τους.
……
Αυτοί οι οποίοι επί τριάντα χρόνια δεν έφεραν τίποτα άλλο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πάρα καταστροφή, σφαγές και δάκρυα, πρέπει πλέον να βάλουν μυαλό. Οι Αρμένιοι διοικούντες δαπάνησαν τους πόρους του λαού, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την κατοχή στα εδαφη του Αζερμπαϊτζάν. Αν αυτοί οι πόροι δεν είχαν δαπανηθεί για άσκοπες αμυντικές γραμμές, για όπλα και για τις τις φιλοδοξίες των γευμάτων μίσος ηγετών τους, τότε το τοπίο θα ήταν πολύ διαφορετικό.
Οι Αρμένιοι πολιτικοί ευχόμαστε να το αναλύσουν καλά, να κάνουν γενναία βήματα και να χτίσουν το μέλλον με θεμέλια την ειρήνη και την σταθερότητα. Ο λαός της Αρμενίας πρέπει να λυτρωθεί από την αιχμαλωσία της διασποράς του που τους καταδίκασε στην φτώχεια , παρηγορώντας τους με ψέματα του παρελθόντος. Πρέπει να καταλάβουν πως με την ενθάρρυνση των δυτικών ιμπεριαλιστών, δεν θα φτάσουν πουθενά και θα πρέπει αντί της εχθρότητας, να αναζητήσουν σχέσεις στην βάση της καλής γειτονίας.
….
Σήμερα είναι η μέρα που αναπαύεται η ψυχή του εθνικού ηγέτη και μεγάλου αγωνιστή του Αζερμπαϊτζάν Αχμέντ Τζεβάτ Μπέι, είναι η μέρα που αναπαύονται οι ψυχές του Νουρί Πασά, του Ενβέρ Πασά και των ηρωικών στρατιωτών του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου.
….

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan destan yazmaya devam edecek

10/12/2020

Σχ. : Αναπαύεται δηλαδή η ψυχή του γενοκτόνου Ενβέρ Πασά με την νίκη των  απογόνων του….

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ : ¨ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡ ΠΑΣΑ¨…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα