Η Ελίνα Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου και δήλωσε ότι άξιζαν τον κόπο οι δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φθάσει σε αυτό το σημείο, αναφερόμενη φυσικά στην ανύπαρκτη κρατική βοήθεια αλλά και στην έλλειψη χώρου προπονήσεων.

Σε ένα ρημαγμένο γηπεδάκι 5χ5 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει προπονήσεις η αθλήτρια. «Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα στάδιο όπως κάποιοι θα περίμεναν. Από τα δεξιά είναι γκρεμός και από τα αριστερά ένα κτίριο. Είναι πολύ δύσκολα και επικίνδυνα εδώ» δηλώνει η συναθλήτρια της Αναστασία Ντραγκομίροβα. Μάλιστα εάν ρίξει μεγάλη βολή το ακόντιο θα πέσει στο γκρεμό!

«Δεν μας βοηθάει κανείς»

Αλλά και η ίδια η χρυσή πρωταθλήτρια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στα 20 της χρόνια, η Τζένγκο κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, παρότι μέχρι πρόσφατα στηριζόταν οικονομικά στους γονείς της, όπως τόνισε σε συνέντευξή της στον Alpha.

«Όποιος ασχολείται με τον πρωταθλητισμό έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες. Προπονούμαστε σε άθλια γήπεδα και μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο δεν μας βοηθάει κανείς, οπότε μας στηρίζουν οικονομικά οι γονείς μας. Σίγουρα αντιμετωπίσαμε δυσκολίες αλλά είμαστε εδώ και έχουμε ανταμειφθεί με το χρυσό μετάλλιο», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Όσον αφορά το μέλλον της, η Τζένγκο τόνισε: «Επόμενος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Θα προσπαθήσω πολύ σκληρά γιατί δεν κατάφερα για λίγο να πιάσω το όριο για το Τόκιο».