Εκνευρισμός στην Τουρκία για την άφιξη αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

29/1/21 | 0 | 0 | 90 εμφανίσεις

epa08716092 U.S. Army Sikorsky UH-60 Black Hawk helicopters during military exercise Silver Arrow 2020 at Adazi military base, Latvia, 02 October 2020. The military exercise Silver Arrow is part of the military training cycle Namejs 2020. During Silver Arrow train and exercise Battalion Battlegroups, their formations, planning and conducting tactical activities. EPA/Valda Kalnina

Αμερικανικά ελικόπτερα τύπου Sikorsky UH-60 Black Hawk στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων. EPA, Valda Kalnina

Ευρείας αναπαραγωγής στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων [CumhuriyetHürriyetYeni ŞafakYeni Çağ και Miliκαι στις ενημερωτικές ιστοσελίδες [SonDakikaA HaberHaberlerHaber 7 και Sputnik Türkçeστην Τουρκία έτυχαν ανυπόγραφη ανταπόκριση του Πρακτορείου DHA και ρεπορτάζ του Yasar Anter στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sözcü με θέμα την ανάπτυξη περισσότερων από 30 αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Black Hawk στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι τα ελικόπτερα  θα επιχειρούν, θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται  στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, κατά το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη σε τοπικά ΜΜΕ.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ‘εξοπλισμό’ της Ελλάδας και αντιπαραθέτουν την εν λόγω εξέλιξη με τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ της ‘Αγκυρας και της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό άρθρο της εφημερίδας Yeni Akıt [κυκλοφορία: 56.481 / σελ. 7] που φέρει τον τίτλο «Ελληνική πρόκληση: Ανέπτυξε όπλα και ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη».

  • Περί ισοζυγίου στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας

Σε άρθρο γνώμης του Özay Sendir στην εφημερίδα Milliyet αναφέρεται ότι η αναβάθμιση δεκάδων ελληνικών F16 στην έκδοση  Viper, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση περί των 150 Τούρκων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 έχουν καταστήσει την Ελλάδα άξια μεγαλύτερης προσοχής στο Αιγαίο, καίτοι δεν έχουν οδηγήσει σε ανατροπή του ισοζυγίου ισχύος.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στο Twitter καταγράφονται τα εξής:

«Οι ‘Τούρκοι’ της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερο από 30 χρόνια για την αναγνώριση της ‘τουρκικής’ ταυτότητάς τους. Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας, στους δίκαιους αγώνες τους». 

Εκνευρισμός στην Τουρκία για την άφιξη αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας