«Εικονικοί βοηθοί, λουκούλλεια δείπνα και τώρα μεγάλα συμβόλαια στους ρώσους ολιγάρχες και σουίτες ινστρουχτόρων, αυτή είναι η ηθική των ακροδεξιών κηνσόρων του αντισυστημισμού»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, alkis@kalkis.eu  www.kalkis.eu

Οι ειδήσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου για το πραγματικό ποιόν, κι όχι το παραπλανητικό, της αυστριακής και γαλλικής ακροδεξιάς ήταν οι εξής :

α) Όλοι είδαμε στις οθόνες μας ή στα κοινωνικά δίκτυα το νούμερο ένα της αυστριακής ακροδεξιάς, και τέως αντικαγκελαρίου, HeinzChristian Strache, να διαπραγματεύεται με νεαρή ρωσίδα εκπρόσωπο ρώσου Ολιγάρχη την παροχή μεγάλων συμβολαίων ανάθεσης έργων στην Αυστρία μετά την κατάκτηση της εξουσίας, με αντάλλαγμα την εξαγορά αυστριακών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Ολιγάρχη που θα προωθούν επικοινωνιακά τον αυστριακό πολιτικάντη στην αυστριακή κοινή γνώμη.

β)  Ο δημοσιογράφος, François Clemenceau, της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας le Journal de dimanche, έγραψε στις 18-5-2019 μεταξύ πολλών άλλων στο δημοσίευμά του («Steve Bannon : Marine Le Pen finira par gagner-Η Λεπέν θα κερδίσει στο τέλος»), ότι : «ο Steve Bannon, ο αρχιτέκτονας της νίκης του Donald Trump, τέθηκε στην υπηρεσία της Marine Le Pen για να κερδίσει τις ευρωεκλογές. Πιστεύει ότι το μέλλον μιας λαϊκιστικής και αντιδραστικής Ευρώπης παίζεται πρώτα στη Γαλλία». Για τον γράφοντα αυτό δεν αποτελεί την τόσο μεγάλη είδηση, δεδομένου ότι ο εν λόγω ακροδεξιός ινστρούχτορας έχει εγκατασταθεί στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό, μετά από την εκπαραθύρωση που έφαγε από τον Trump , και προωθεί διεξοδικά την κάθε εθνικιστική και αντιευρωπαϊκή πολιτική δύναμη, με στόχο τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η είδηση για τον γράφοντα είναι ότι τον εν λόγω κύριο τον φιλοξενεί η Le Pen, που υποτίθεται ότι μάχεται τις γαλλικές και ευρωπαϊκές Ελίτ προς όφελος των φτωχών ευρωπαίων, σε μία από τις πιο όμορφες σουίτες του διάσημου παρισινού ξενοδοχείου Bristol που κοστίζει 8.000 ευρώ τη διανυκτέρευση ! «Δηλαδή 6 φορές τον καθαρό μισθό ενός Γάλλου που εισπράττει τον κατώτατο μισθό» (1.180 ευρώ), όπως γράφει ο François Clemenceau. Φυσικά ελάχιστοι από τους σημερινούς δυνητικούς ψηφοφόρους (οι παραπλανημένοι δηλαδή) της Le Pen το γνωρίζουν αυτό το σκάνδαλο. Κι ας στράφηκε πρόσφατα προς αυτούς που της δάνεισαν εντόκως πάνω από 2.000.000 ευρώ από τον γλίσχρο οβολό τους για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική της καμπάνια, αφού τα Ταμεία της είναι μονίμως άδεια λόγω κακοδιαχείρισης, δικαστικών εκκρεμοτήτων και έλλειψη εμπιστοσύνης από το τραπεζικό σύστημα προς το κόμμα της.

 Θυμίζω στους αναγνώστες μου την είδηση που είχαν δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας LE MONDE στις 31-5-2018 οι δημοσιογράφοι της Jean-Pierre Stroobants και ο Jean-Baptiste Chastand που ανέφερε : ο Συν-πρόεδρος Marcel de Graaff της Ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και Ελευθεριών» δήλωσε ότι «προσβάλλεται» από πρακτικές «πλουτισμού εκ μέρους της γαλλικής αντιπροσωπείας». Και τούτο διότι τα πολυτελή δείπνα του Εθνικού Μετώπου (νυν Εθνικός Συναγερμός) στο Ευρωκοινοβούλιο εξοργίζουν τον εν λόγω ολλανδό σύμμαχό του.Το Εθνικό Μέτωπο έχει σίγουρα ένα πρόβλημα χρηστής διαχείρισης με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και είναι υπόδικο. Μετά το σκάνδαλο των 17 «εικονικών βοηθών των ευρωβουλευτών του» (βλέπε σχετικό άρθρο μου στις Ανιχνεύσεις στις 18-12-2017 https://www.anixneuseis.gr/?p=180959), τότε κατηγορείτο για λουκούλλεια  γεύματα και φιάλες σαμπάνιας που χρηματοδοτούνταν από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, δηλαδή από εμάς τους ευρωπαίους φορολογουμένους, και που δημιουργούσαν μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα στην ευρωομάδα που συγκροτήθηκε γύρω από το κόμμα της Marine Le Pen.

Το ιστορικό

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ο ολλανδός συν-πρόεδρος της «Ευρώπης των Εθνών και Ελευθεριών» (ENL), Marcel de Graaff, επέκρινε έντονα τα μεγαλεία των γάλλων συμμάχων του, που αποκαλύφθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα από τον ιστότοπο Politico. Εξ ονόματος του «Κόμματος για την Ελευθερία» του Geert Wilders (PVV), ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «προσβάλλεται» από πρακτικές «πλουτισμού από τη γαλλική αντιπροσωπεία» και διαβεβαίωσε ότι «αποστασιοποιείται τελείως».

13.558 ευρώ για ένα δείπνο Χριστουγέννων

Όσον αφορά τα ολλανδικά ήθη, οι λεπτομέρειες του διενεργηθέντος ελέγχου των δαπανών της εν λόγω ευρω-ομάδας είναι συντριπτικές. Γεύμα των 449 ευρώ το άτομο στο εστιατόριο L’Ambroisie τριών αστέρων, Place des Vosges στο Παρίσι. 401 ευρώ το άτομο στο εστιατόριο Le doyen. Χριστουγεννιάτικο δείπνο κόστους 13.558 ευρώ για 140 άτομα. Αστρονομικοί λογαριασμοί σαμπάνιαςμέχρι και 81,67 ευρώ τη φιάλη.

Όλες αυτές οι δαπάνες έχουν ελεγχθεί λεπτομερώς από τη διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία από την άνοιξη του 2017ελέγχει τις δαπάνες της Ευρωομάδας ENL για το έτος 2016. Η εν λόγω ακροδεξιά Ομάδα δημιουργήθηκε το 2015 και περιλαμβάνει, εκτός από το Εθνικό Μέτωπο και το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV), Ιταλούς ευρωβουλευτές από τη Λέγκα του Matteo Salvini(νυν υπουργού) ή αυστριακούς ευρωβουλευτές του Κόμματος της Ελευθερίας. Ως ευρωομάδα εισέπραξε δημόσιες επιχορηγήσεις ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 για να μας υπηρετήσει αντισυστημικά ! Μπράβο βρε. Όσοι από εμάς δεν ανήκουμε στις ευρωπαϊκές Ελίτ, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι για την χρηστή διαχείριση των φόρων μας από την «ακροδεξιά διεθνή».

Το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στους εκπροσώπους της εν λόγω Ευρωομάδας να αιτιολογήσουν, προτού της ζητήσει «την επιστροφή των ποσών που αντιστοιχούν στις μη επιλέξιμες δαπάνες», τουτέστιν 477 780 ευρώ! Ενώ οι περισσότερες από τις ανωμαλίες αφορούν παραλείψεις αναφορικά με τις διαδικασίες υποβολής προσφορών, 50.612 ευρώ προέρχονται από «παραβίαση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης». Εν ολίγοις: υπερβολικές δαπάνες ή υπερβολική χλιδή κατά τη διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ένα μικρό μέρος των σχετικών εξόδων καταλογίζεται στον Ολλανδό ευρωβουλευτή Auke Zijlstra, αλλά η μεγάλη μερίδα αφορούν τους ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου. Ξεκινώντας από τον Nicolas Bay, αντιπρόεδρο του Εθνικού Μετώπου και συν-προέδρου της εν λόγω ακροδεξιάς ευρω-ομάδας, ο οποίος πλήρωσε τα διογκωμένα τιμολόγια εστιατορίων για λογαριασμό της Marine Le Pen και του ηγέτη της Λέγκας Matteo Salvini, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Canard enchaîné της 30ης Μαΐου . «Δεν υπήρχε ούτε ο Salvini ούτε η Le Pen σε αυτά τα δείπνα», αντιλέγει με έμφαση ο κ. Bay στην εφημερίδα Le Monde, ο οποίος αναφέρεται σε «γεύματα εμπιστευτικού χαρακτήρα στον τομέα της βιομηχανίας και της διπλωματίας» για να δικαιολογήσει τη διατήρηση μυστικών των ονομάτων των καλεσμένων. Όσον αφορά τις φιάλες της σαμπάνιας, «διανεμήθηκαν στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο συνεδριάσεων», γεγονός που τον εμποδίζει να παράσχει τον κατάλογο των αποδεκτών τους που του ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!«Έχουμε θεσπίσει έναν δημοσιονομικό κανονισμό το 2017 μέσα στην ευρω-ομάδα που δεν θα επιτρέψει πλέον [αυτού του είδους τις δαπάνες]», υπόσχεται ο αιρετός, παραδεχόμενος έμμεσα τα τετελεσμένα παρατράγουδα. Οι εντάσεις με τους ολλανδούς συμμάχους είχαν ήδη εμφανιστεί στο περιθώριο της υπόθεσης των «εικονικών κοινοβουλευτικών βοηθών» του Εθνικού Μετώπου οι οποίοι στην πραγματικότητα δούλευαν στο Παρίσι  για το κόμμα. Όμως, στην ομάδα του Εθνικού Μετώπου, οι Ολλανδοί επικριτές αντιμετωπίζονται με το να τους θεωρούν ως έχοντες πολιτισμικές διαφορές! Ως «περίεργους τύπους» δηλαδή.

Ο ολλανδικός Τύπος υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο ο Geert Wilders λάνσαρε το σύνθημα «Σταματήστε αυτήν την μπάντα!», αντιδρώντας σε μια πληροφορία σχετική με το αυξανόμενο κόστος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτός που έχει εξειδικευθεί στο να καταγγέλλει τον μισθό  των ευρωβουλευτών βλέπει τώρα την ευρωομάδα στην οποία ανήκει το κόμμα του να αμφισβητείται για υπερβολικές δαπάνες, τον ειρωνεύθηκε η καθημερινή ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

Συμπερασματικά : Δεν θα ισχυριζόμουν ότι τα κόμματα των άλλων ευρω-ομάδων είναι καλά και άγια. Σίγουρα δεν είναι για αυτό κι έχουν τεράστια πτώση στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης που σίγουρα θα καταγραφεί στις ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μάιου 2019. Και καλά να πάθουν. Η κοινή γνώμη που διαθέτει ήδη πικρή πείρα δεν είναι ευφυές να πέφτει θύμα του ακροδεξιού δήθεν «αντισυστημισμού» που «αγωνίζεται για τα ευρωπαϊκά λαϊκά συμφέροντα» με γεύματα των 449 ευρώ το άτομο (μια ελληνική σύνταξη δηλαδή), με σαμπάνιες των 81,67 ευρώ τη φιάλη, με «εικονικούς βοηθούς ευρωβουλευτών» (φαντάσματα), με φιλοξενίες ινστρουχτόρων σε πολυτελή ξενοδοχεία των 8.000 ευρώ τη διανυκτέρευση, με υποσχέσεις σε Ρώσους Ολιγάρχες μεγάλων συμβολαίων.

Εμείς δε οι έλληνες διαθέτουμε την υπερ-τετράχρονη πικρή πείρα των ακρο δεξιο αριστερών δήθεν ανατροπέων των Ελίτ που τόσο σαγηνεύτηκαν από τα καλά της εξουσίας τους και ομολόγησαν κυνικά ότι ήταν φυσικό να αναπαύονται δωρεάν στα κότερα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καπνίζοντας επαναστατικά τα διάσημα κουβανέζικα πούρα.

 

 

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντί το άρθρο ν’ ασχοληθεί με την ουσία τής ανόδου τής ούτω λεγομένης “άκρας δεξιάς” και των “λαϊκιστών”, όπως τούς αποκαλούν αμήχανα οι … ταμπελομανείς “συστημικοί” (sic), αναπτύσσει … κατατινίστικες κατηγορίες για να πείσει για τι, άραγε; Τέτοιος ξεπεσμός πια, αποδεικνύει ότι οι “συστημικοί” ξόφλησαν για τα καλά και είναι καιρός να τα μαζεύουν.

    Το σχόλιο 1 φαίνεται να είναι το πρέπον: “Το τέλος εποχής των ακουστικών βαρηκοΐας!”, έτσι διαβάζω. Το σύστημα έχει πλήρη κουφαμάρα τόσα χρόνια και δεν (καταδέχεται/μπορεί;) ν’ ακούσει την φωνή των ευρωπαϊκών λαών. Την ερχομένη Κυριακή θα την ακούσει μια και καλή!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα