ΕΕ-ΕΜΒΡΥΑ: Εμπόρευμα «ανθρώπινης προέλευσης»!!!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Francesca de Villasmundo

Διαφημιστικό φυλλάδιο της «κλινικής» Fertilab Barcelona προσφέρει το ανθρώπινο έμβρυο με 3.500 €, με «μείωση 15% για τους επισκέπτες του περιπτέρου» κατά την εμπορική έκθεση «Wish for a Baby» που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, 2-3 Σεπτεμβρίου. Η ΕΕ προωθεί τις «αξίες» της!…

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση κανονισμού που εξισώνει τα ανθρώπινα έμβρυα με τα κύτταρα και τους ιστούς, ορίζοντάς τα ως «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης ». Αυτό ανοίγει τις πόρτες στην ευγονική και τις βιομηχανικές χρήσεις.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νέα μέτρα με τα οποία επιθυμεί να προστατεύσει καλύτερα τους πολίτες που δίνουν αίμα, ιστούς ή κύτταρα ή λαμβάνουν θεραπεία με αυτές τις ανθρώπινες ουσίες. Αλλά στην πραγματικότητα, αγνοώντας το σήμα κινδύνου διαφόρων οργανώσεων εμπειρογνωμόνων και τις ανησυχίες των Ευρωπαίων επισκόπων, το εγκεκριμένο σχέδιο κανονισμού από μια μεγάλη πλειοψηφία από σοσιαλιστές, πράσινους και φιλελεύθερους, επιτρέπει την ελεύθερη αγορά σε έμβρυα και ανθρώπινους γαμέτες [αναπαραγωγικά κύτταρα] και τα συνακολουθούμενα πειράματα και ευγονικές επιλογές.

Εμπορευματοποίηση του ανθρώπου

Ο προτεινόμενος κανονισμός για τα  πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας για ουσίες ανθρώπινης προέλευσης που προορίζονται για εφαρμογή στον άνθρωπο  (ή κανονισμός SoHO), ο οποίος στοχεύει στην κοινή χρήση ανθρώπινων κυττάρων, αίματος και ιστών στα κράτη μέλη με εναρμονισμένο και τυποποιημένο τρόπο, εγκρίθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, με 483 ψήφους υπέρ, 89 αποχές και 52 ψήφους κατά. Πολλοί βουλευτές επέμειναν ότι οι δωρεές αυτών των « ουσιών » πρέπει πάντα να είναι εθελοντικές και μη αμειβόμενες και ότι οι δωρητές μπορούν να αποζημιωθούν μόνο για απώλειες ή δαπάνες που υπέστησαν.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο κραυγαλέα υποκρισία που μπορούμε να φανταστούμε, γιατί στην πραγματικότητα ανοίγει την εμπορευματοποίηση του ανθρώπου. Πράγματι, για να διασφαλίσει η Ε. Έ. την επάρκεια  αυτών των ουσιών, όπως ορίζεται επίσης στο εγκεκριμένο δελτίο μέτρων, «οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή μια ευρωπαϊκή στρατηγική εγγύησης της διαθεσιμότητά τους και έναν κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ελλιπείς ουσίες που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση ή ανθρώπινης προέλευσης (SoHO) καθώς και τη θέσπιση εθνικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης και συνέχειας των προμηθειών» .

Αγορά γονιμότητας!

Τα μέτρα ισχύουν για ουσίες – όπως το αίμα και τα συστατικά του (ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα), ιστοί και κύτταρα – που χρησιμοποιούνται για μεταγγίσεις, θεραπείες, μεταμοσχεύσεις ή ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δηλαδή τεχνητή γονιμοποίηση. Με πρόσχημα τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για μεταγγίσεις αίματος και μεταμοσχεύσεις οργάνων σε ολόκληρη την Ένωση, η εισηγήτρια του ΕΛΚ Nathalie Colin-Oesterlé, υπενθύμισε ότι το κόμμα της «αναγνωρίζει και υποστηρίζει την ύπαρξη μιας Ευρωπαϊκής αγοράς γονιμότητας για να δικαιολογήσει τις διασυνοριακές ανταλλαγές γαμετών, εμβρύων σε περίπτωση έλλειψης σε ένα κράτος μέλος».

Ακόμη χειρότερα, η τροπολογία αριθ. 241 του ΕΛΚ σχετικά με την αποζημίωση των δωρητών τέτοιων γαμετών και εμβρύων υιοθετήθηκε ευρέως, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο στην πώληση μελών του σώματος. Οι τροπολογίες 242 και 243 (από τις ομάδες Ταυτότητα και Δημοκρατία και Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές), οι οποίες στόχευαν μάλλον να υπενθυμίσουν το νομοθετικό και ηθικό πλαίσιο εντός του οποίου θα έπρεπε να λειτουργεί η ΕΕ, απορρίφθηκαν εντυπωσιακά.

Το εγκεκριμένο κείμενο αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς την αναγνώριση μιας αγοράς γονιμότητας, όπως επιθυμούν οι σοσιαλιστές, οι αριστεροί, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι, καθώς και η πλειοψηφία του ΕΛΚ και πολλά λόμπι. Δεδομένου ότι τα έμβρυα περιλαμβάνονται στις κατηγορίες ιστών και κυττάρων, αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τη νομιμοποίηση της αγοράς ανθρώπινης ζωής στην Ευρώπη.

« Τα έμβρυα», θυμίζει μια ιταλική καθημερινή Nouva Bussola Quotidiana, είναι στην πραγματικότητα ανθρώπινη ζωή: εντασσόμενα στη γενική και ευρεία λίστα των «ουσιών ανθρώπινης προέλευσης» (SoHO, στο αγγλικό ακρωνύμιο) και ως «αγέννητα παιδιά», όχι μόνο τα υποβιβάζει σε κοινά κύτταρα, αλλά επίσης ανοίγει επικίνδυνους δρόμους που οδηγούν στη χρήση τους για ευγονικούς, ερευνητικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς, σε αντίθεση με τον σεβασμό της ζωής» .

Δημοπρασία εμβρύων;

Αυτό ανοίγει επίσης την αγορά στην οποία τα έμβρυα ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να « δοθούν με ανταμοιβή», ουσιαστικά να πωληθούν στον πλειοδότη. Ασφαλώς, τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα για αποφάσεις για ηθικά ζητήματα, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά ταυτόχρονα, αναθέτοντας στην Επιτροπή την ευθύνη για την εφαρμογή του κανονισμού, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι Βρυξέλλες να παρακάμψουν τους νόμους απαγορεύσεων κάθε χώρας.

Το τελικό κείμενο αυτού του σχεδίου πρέπει ακόμη να καθοριστεί, ελπίζουμε μετά τις επόμενες εκλογές με ένα νέο Κοινοβούλιο και μια νέα Επιτροπή. Θα χρειαστεί ακόμη να εγκριθεί εκ νέου από το Κοινοβούλιο χωρίς καμία αλλαγή πριν τεθεί σε ισχύ. Μπορούμε επομένως να ελπίζουμε ότι αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με την προτελευταία, η οποία θα προεδρεύει του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και το πρώτο εξάμηνο του 2025  η τελευταία, θα συμβάλουν στην απόρριψη των πολύ σοβαρών αλλαγών που εγκρίθηκαν την Τρίτη τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθολικών Οικογενειακών Ενώσεων Ευρώπης (FAFCE), Vincenzo Bassi, ανησυχώντας για τις ευγονικές επιπτώσεις του εγκεκριμένου μέτρου, ελπίζει ότι θα υπάρξει μια πράξη σοφίας όσον αφορά τον σεβασμό της «εγγενούς αξίας» και της «αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής» και της ανθρώπινης τεκνοποίησης. Ο Bassi υπόσχεται στράτευση όλων για να διορθώσει τις καταχρήσεις του προτεινόμενου κανονισμού, όπως και η δεξαμενή σκέψης ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων της   Laetitia Pouliquen NBIC Ethics .

Ανάμεσα στη μεταναστευτική εισβολή που προωθεί η τεχνοκράτισσα των Βρυξελλών Ursula von der Leyen και σε αυτό το σχέδιο κατά της ζωής που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνουμε, για πολλοστή φορά, πόσο πολύ η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται ενάντια στους λαούς της γηραιάς ηπείρου…

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

source : Media Press Info

 

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα σκοπός τής ΕΕ είναι η διάλυση των ιστορικών εθνών τής γηραιάς ηπείρου και η ανάμειξή των με αφροασιατικούς πληθυσμούς, ώστε να αφανισθεί κάθε ίχνος εθνικής συνειδήσεως, η οποία αντιστέκεται στην ΝΤΠ.

    Ο άκρατος φιλελευθερισμός (καπιταλισμός), όπως και ο κομμουνισμός, κατάφεραν το ίδιο πράγμα, να μετατρέψουν τον homo sapiens σε homo economicus. Απ’ εκεί και πέρα, η εμπορευματοποίησή του ήταν θέμα χρόνου.

    • Ακριβώς και ολα αυτά γιατι ο Λεύκος Χριστιανός αποτελεί εμποδιο στους Ινδιανους της Φυλής της Φρανκφούρτης. Ετσι η μπασταρδοποίηση με αποτελεσμα την μειωση του μεσου ορου ευφυ’ί’ας, την αποδομηση και την επικυριαρχία του παρα φύσιν ειναι μερος της στρατηγικής με τεραστια επιτυχία. Ενα καλο βιβλιο γραμμενο στην μεταμοντερνα Ελληνική ειναι το Perveρsion of Normality του Kerry Bolton

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα