Γιατί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Tουρκίας επιτίθεται βίαια στον Μακρόν; Υπάρχει εξήγηση…

27/10/20 | 0 | 0 | 248 εμφανίσεις

Κατά την ανταποκρίτρια της εφημερίδας Le Monde στην Κωνσταντινούπολη, Marie Jégo ο Τούρκος πρόεδρος έχει ανάγκη το να κάνει τον Γάλλο πρόεδρο πρότυπο της Ισλαμοφοβίας και κόκκινο πανί. Γιατί;

Μα για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του, η οποία, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Avrasya, εάν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Erdogan θα λάμβανε  το 38,7% των ψήφων έναντι του 41,9% του δημάρχου της Πόλης Ekrem Imamoglu.

Όπως σημειώνει, η  οικονομία βρίσκεται στα τάρταρα και το σχέδιο του Προέδρου για μια πολιτιστική επανάσταση αποτυγχάνει, γεγονός που αναγνώρισε κατά τα εγκαίνια της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Ibn Khaldoun στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή, δηλώνοντας, ότι «στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αποτύχαμε να προωθήσουμε τις ιδέες μας», ρίχνοντας ταυτόχρονα ευθύνες στα ΜΜΕ, τα οποία, όπως ανέφερε, «δεν αντικατοπτρίζουν τη φωνή μας.»

Ωστόσο, όπως παρατηρεί, τα περισσότερα κυβερνητικά ΜΜΕ  αντανακλούν πιστά τη σκέψη του «Μεγάλου Ανδρός» – ένα από τα ψευδώνυμα του κ. Erdogan –  καθώς δεν σταμάτησαν να καταδικάζουν τη Γαλλία, μια χώρα «αποικιοκρατική», «ρατσιστική», όπου οι Μουσουλμάνοι διώκονται με τον χειρότερο τρόπο, μία δίωξη που για τον Fahrettin Altunδιευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας είναι παρόμοια με την «δαιμονοποίηση των Ευρωπαίων Εβραίων τη δεκαετία του 1920», ενώ «η Ευρώπη είναι ένα ολοένα και πιο επικίνδυνο μέρος για τους Μουσουλμάνους ».

Για τη Marie Jégo, στο βάθος, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αποδεχθεί το ό,τι ο Emmanuel Macron επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχο των μουσουλμανικών τόπων λατρείας στο γαλλικό έδαφος, παύοντας την αποστολή ιμάμηδων και ξένων ιεροκηρύκων στη Γαλλία, γεγονός που για την Τουρκία σημαίνει απώλεια επιρροής.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Γιατί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Tουρκίας επιτίθεται βίαια στον Μακρόν; Υπάρχει εξήγηση…

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    22/11/20 | (1 σχόλια)
    Πως εξηγείται το "άνοιγμα" Ερντογάν στην Ε.Ε.; 1.-Άλλαξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. 2.-Πλησιάζει ο Δεκέμβριος και η εικόνα, τώρα, δεν είναι όπως στην προηγούμενη διάσκεψη κορυφής. Έχει ενοχλήσει πολλούς. Ίσως, ακόμη και τη Γερμανία. Πέραν της Ελλάδος και της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας