Γεωργία: O πόλεμος δεν πρέπει να επηρεάσει τον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν

9/10/20 | 0 | 0 | 117 εμφανίσεις

 

«Είναι σημαντικό να μην υπάρχει στρατιωτική επιρροή στον πετρελαιαγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν, καθώς πρόκειται για στρατηγική εγκατάσταση όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και πέρα ​​από τα σύνορά της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Νταβίντ Ζαλκαλιάνι.
«Όπως είναι γνωστό, έργα στρατηγικής σημασίας διέρχονται από τον Νότιο Καύκασο, μια περιοχή ενδιαφέροντος υψίστης σημασίας για εμάς και η συνεχής παρακολούθηση γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.  Μιλάμε με τους εταίρους μας στην περιοχή, απευθείας με εκείνες τις χώρες από τις οποίες περνά ο αγωγός στρατηγικής σημασίας, καθώς και με τους στρατηγικούς μας εταίρους, αφού αυτά τα στρατηγικά αντικείμενα είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο Ζαλκαλιάνι.

Πρόσθεσε:

«Ο αγωγός πετρελαίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική εγκατάσταση που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,  όπως ανέφερε και η έκδοση του Sputnik που απευθύνεται στη Γεωργία.

Το συνολικό μήκος του αγωγού πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδας-Σεϊχάν είναι 1.768 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 443 χιλιόμετρα διέρχονται από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, 249 χιλιόμετρα – στη Γεωργία, 1.076 χιλιόμετρα –  στην Τουρκία.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και η παροχή πετρελαίου άρχισε στις 18 Μαΐου 2005. Η ικανότητα άντλησης είναι 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, γράφει το δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/10/20 | (1 σχόλια)
    Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που έχουν πλάσει ολόκληρη θεωρία σχετικά με τον covid και την χρησιμοποίησή του, όπως λένε. Γενικώς, πιστεύουν πως ο covid εφευρέθηκε ως μέσον από τους διαμορφωτές της παγκοσμιοποίησης (λες και είχαν ανάγκη τον covid ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας