Γεωργία: O πόλεμος δεν πρέπει να επηρεάσει τον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

«Είναι σημαντικό να μην υπάρχει στρατιωτική επιρροή στον πετρελαιαγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν, καθώς πρόκειται για στρατηγική εγκατάσταση όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και πέρα ​​από τα σύνορά της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Νταβίντ Ζαλκαλιάνι.
«Όπως είναι γνωστό, έργα στρατηγικής σημασίας διέρχονται από τον Νότιο Καύκασο, μια περιοχή ενδιαφέροντος υψίστης σημασίας για εμάς και η συνεχής παρακολούθηση γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.  Μιλάμε με τους εταίρους μας στην περιοχή, απευθείας με εκείνες τις χώρες από τις οποίες περνά ο αγωγός στρατηγικής σημασίας, καθώς και με τους στρατηγικούς μας εταίρους, αφού αυτά τα στρατηγικά αντικείμενα είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο Ζαλκαλιάνι.

Πρόσθεσε:

«Ο αγωγός πετρελαίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική εγκατάσταση που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,  όπως ανέφερε και η έκδοση του Sputnik που απευθύνεται στη Γεωργία.

Το συνολικό μήκος του αγωγού πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδας-Σεϊχάν είναι 1.768 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 443 χιλιόμετρα διέρχονται από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, 249 χιλιόμετρα – στη Γεωργία, 1.076 χιλιόμετρα –  στην Τουρκία.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και η παροχή πετρελαίου άρχισε στις 18 Μαΐου 2005. Η ικανότητα άντλησης είναι 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, γράφει το δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα