Από πότε η γερμανική μυστική υπηρεσία BND με Τούρκο υπαρχηγό παρακολουθεί όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης;

21/11/20 | 2 | 0 | 254 εμφανίσεις
Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, από το 2013 όταν είχε αποκαλυφτεί το σκάνδαλο της CIA που παρακολουθούσε τις ευρωπαϊκές χώρες και την Γερμανία, η Μέρκελ, (παλιά πράκτορας της Στάζυ), είχε δώσει την εντολή να οργανωθεί από την γερμανική μυστική υπηρεσία, BND, ένα αντίστοιχο και ευρύτερο σύστημα παρακολουθήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στον στόχαστρο της μεγαλύτερης γερμανικής μυστικής υπηρεσίας είχαν μπει τρεις χιλιάδες τριακόσια επώνυμα άτομα με υψηλές κρατικές θέσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, τα οποία παρακολουθούνται συστηματικά από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Γι την καλύτερη οργάνωση αυτού του διχτύου παρακολούθησης, είχαν διατεθεί όλα τα μέσα της γερμανικής τεχνολογίας, δορυφορικές δυνατότητες, καθώς και άνθρωποι των media στις χώρες που γίνονται οι παρακολουθήσεις σε άτομα που έχουν αξιολογηθεί σαν «σημαντικοί»
αλλά και «επικίνδυνοι» για την γερμανική ασφάλεια, χωρίς φυσικά να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντωμεταξύ και αυτό θα πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα και με το γερμανικό περιοδικό Alman Focus, ο νέος υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Μυστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, είναι ο Sinan Selen, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος υπηρετεί στην υπηρεσία από το 2000 ενώ από το 2006 είχε αναλάβει το Τμήμα Καταπολέμησης, (βλέπε προστασίας), της Τρομοκρατίας και όπως αναφέρεται είχε διακριθεί στο νέο αυτό πόστο.

Εκεί όμως που διακρίθηκε ιδιαίτερα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι στις δολοφονίες στην Γερμανία Τούρκων ισλαμιστών εξιχνιάζοντας και συλλαβαίνοντας τους δράστες, οι οποίοι ανήκαν σε οργανώσεις που δεν θέλουν την Γερμανία να πέφτει στα δίχτυα του Ισλάμ και της τουρκικής προπαγάνδας. Με λίγα λόγια «βούτυρο» στο ψωμί της ισλαμιστικής νεοοθωμανικής Τουρκίας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν, και αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να «παρακολουθεί» και την χώρα μας.

Σίγουρα όλες οι αποκαλύψεις αυτές δίνουν άλλη μια σκοτεινή διάσταση αυτής της περίφημης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

https://www.pronews.gr/opinion-makers/936743_apo-pote-i-germaniki-mystiki-ypiresia-bnd-me-toyrko-yparhigo-parakoloythei

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Γιατί” να δέσουμε κόμπο” την κατασκευασμένη πληροφορία από την Τουρκία για την Ειδική Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας -με υποδιοικητή Τουρκικής καταγωγής ”Γερμαναρά”- ,ο οποίος υπηρετεί εκεί από το 2000 ,ενώ η κ.Μέρκελ ,-κάτω από 35 χρονών το 1989 που ενώθηκε η Γερμανία ,κόρη πάστορος ,ήταν (κατά τον κ. αρθρογράφο, που μάλλον έχει τις καταστάσεις των πρακτόρων της Στάζυ) πράκτορας της- έγινε καγκελάριος το 2005.
  Και έχουμε τη γνώμη ότι ο τουρκογενής υποδιοικητής δεν παρακολουθείται από την ίδια την Υπηρεσία του ,για τυχόν σχέσεις του με τις τουρκικές ηγεσίες;;;.
  Υπήρξαν ποτέ αφελείς οι Γερμανοί ,αλλά και κάθε επικεφαλής τέτοιων Υπηρεσιών;;;.

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Ο Sinan Selen δεν είναι αντιπρόεδρος τής ΒND, αλλά τής BfV, η οποία έχει άλλες αρμοδιότητες. Είναι, όμως, αλήθεια ότι η BND έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τηλεφωνικής κατασκοπείας στον κόσμο.

  Το κατά πόσον η Μέρκελ υπήρξε στρατευμένη στην Σταζι, μένει ν’ αποδειχθεί, αν και είναι άνευ σημασίας πλέον.

  Τέλος, να θυμίσω στον τουρκολόγο κ. Χειλαδάκη, ότι και η ίδια η Τουρκία έχει από το 2010 επικεφαλής τής ΜΙΤ τον Hakan Fidan, που είναι Κούρδος.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/11/20 | (5 σχόλια)
  (της Κατερίνας Χατζηνικολάου, ιατρού) Ξημερώνει του Αγίου Δημητρίου. Είμαι για έκτη ημέρα θετική στον κορωνοϊό. Ανεβάζω ξαφνικά πυρετό, ενώ τα αρχικά μου συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Πηγαίνω κατευθείαν στο ΑΧΕΠΑ. Ξέρω καλά ότι συχνά τέτοιες μέρες (5η έως 7η) εμφανίζονται ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας