Αλβανία: Ρώσος διπλωμάτης κηρύχθηκε «non grata», λόγω παραβίασης μέτρων κορωνοϊού

23/1/21 | 0 | 0 | 108 εμφανίσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε μετά την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να κηρύξει τον Ρώσο διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ «ανεπιθύμητο» στην Αλβανία για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην Αλβανία για την απέλαση του διπλωμάτη.

«Πρόκειται για μια σαφή πρόκληση που αποσκοπεί στην επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-Αλβανίας και, φυσικά, αυτό το εχθρικό βήμα δεν θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τον χαρακτηρισμό «Persona non grata» του Ρώσου διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος παραβίασε συνεχώς όλα τα μέτρα κατά του COVID-19.

Η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι υπήρξαν συνεχείς παραβιάσεις και καταγγελίες εναντίον του Κριβόσεφ και παρά τις προειδοποιήσεις που έγιναν, ο διπλωμάτης δεν συμμορφωνότανε, και συνέχισε την αμελή συμπεριφορά του.

Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με το υπουργείο, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, τον πρώτο μήνα της πανδημίας, και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε λάβει.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Αλβανίας πρόσταξε τον Κριβόσεφ να φύγει από την Αλβανία εντός 72 ωρών, ζητώντας την κατανόηση της ρωσικής πλευράς σχετικά με αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Κριβόσεφ έχει παραβεί την απαγόρευση κυκλοφορίας αρκετές φορές. Είχε συγκρούσεις με την αστυνομία όπου είπε ότι έχει το καθεστώς διπλωμάτη και δεν μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο.

Shqiptarja

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων

    Μετά από δικαστική διαμάχη ετών Βερολίνο και ενεργειακοί κολοσσοί συμφώνησαν σε αποζημίωση 2,4 δις ευρώ για την ταχύτερη έξοδο από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.      Λίγες μέρες πριν τη δέκατη επέτειο από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 ...

    Μια αποτυχία στο Κυπριακό και ενδεχόμενη αναζωπύρωση της έντασης στο Αιγαίο θα οδηγούσαν πιθανότατα στην επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ-Άγκυρας. Μια τέτοια εξέλιξη θέλει να αποτρέψει η καγκελάριος.      Την Παρασκευή το απόγευμα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον τούρκο ...

    Ο νέος στόχος που θέτει το Πεκίνο είναι το 56% της χώρας να καλύπτεται με δίκτυα πέμπτης γενιάς, δρομολογώντας παράλληλα την αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για έρευνα και ανάπτυξη κατά 7%. Επιπλέον, στρέφει το ενδιαφέρον του σε ...

    Φωτ. ΓΕΕΘΑ Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε στην επιχείριση «Clemenceau 21» στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στην γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 με πλοίο διοικήσεως το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Στην επιχείρηση «Clemenceau 21» ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας