Ελληνίδα ομογενής ισχυρίζεται ότι της ζητήθηκε να παραδεχτεί πως χρηματίστηκε από τον Φρέντι Μπελέρη, δίνοντας νέα τροπή στα γεγονότα. Την ίδια ώρα, 3.600.000 πολίτες στην Αλβανία καλούνται να εκλέξουν 61 δημάρχους και τα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπιστώνονται προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, με την πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, η οποία βρέθηκε το πρωί στις Δρυμάδες, όπου έλειπε μια σφραγίδα. Η εκλογική διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει και άρχισε στις 8 και μισή.

Ακόμη, Έλληνας βουλευτής της Χειμάρρας είπε ότι απουσίαζε η παρουσία των αστυνομικών στα εκλογικά κέντρα, αλλά και ότι υπάρχουν πάρα πολλά συγγενικά πρόσωπα από τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο, που πιέζουν και εκφοβίζουν, όπως είπε ο ίδιος.

Ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να «δυναμιτίσει» περισσότερο την κατάσταση είναι η καταγγελία Ελληνίδας ομογενή που δήλωσε σε αλβανικά μέσα πως την ημέρα που συνελήφθη ο Μπελέρης, την άρπαξαν κρατικοί αστυνομικοί της Αλβανίας και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας. Εκεί, της ζήτησαν να αποδεχθεί ότι η ίδια χρηματίστηκε από τον Μπελέρη, προκειμένου να πουλήσει την ψήφο της.