Αιφνιδιαστική επίσκεψη Γερμανού ΥΠΕΞ στην Τρίπολη

17/8/20 | 0 | 0 | 183 εμφανίσεις

Αύγουστος 16, 2020. 20:56

Γερμανοί στρατιωτικοί επίλεκτου σώματος με όλον τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μιτίγκα με αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας ως ενίσχυση στη δύναμη προστασίας που θα συνοδεύει αύριο τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χέικο Μάας που επισκέπτεται, αιφνίδια, την Τρίπολη της Λιβύης.

Όπως αναφέρει το λιβυκό κανάλι «218», επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης, η επίσκεψη περιλαμβάνει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων που θα συζητηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Ο Μάας κάλεσε, τον περασμένο Ιούλιο, να σταματήσει η αποστολή μισθοφόρων και όπλων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει την απόφαση του εμπάργκο όπλων.

Ανανέωσε, επίσης, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την έκκληση για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη θεωρείται πλέον εύθραυστη και ότι πρέπει να επιτευχθεί μία  μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Θεώρησε επίσης ότι οι τουρκικές επεμβάσεις στη Λιβύη δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές και ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με την Τουρκία.

Ο Μάας τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα εξάγει οποιουδήποτε είδους όπλα στην Τουρκία, εκτός από εκείνα που χρησιμοποιεί το ναυτικό, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη Γαλλία και την Ιταλία, μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε χώρες που έχουν παραβιάσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

The New Khalij

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/9/20 | (1 σχόλια)
    Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας