Έντι Ράμα: Και η Ελβετία αν είχε υποβάλει αίτηση στην ΕΕ, δεν είμαι σίγουρος αν θα εγκρίνονταν χθες

19/10/19 | 0 | 0 | 203 εμφανίσεις

Σε συνέντευξη Τύπου μετά το «όχι» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός  Έντι Ράμα δήλωσε ότι όχι μόνο η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία αλλά οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα είχε συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση δεν θα είχε λάβει την επιζητούμενη συναίνεση.

Ο Ράμα είπε ότι η Γαλλία αρνείται να περάσει από την ίδια διαδικασία. Η Γαλλία ζητά την εσωτερική μεταρρύθμιση της ΕΕ. Αυτό που συνέβη είναι αποτέλεσμα της έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών για το έργο τους.

Δεν μπορούν να προστεθούν ουρές, όχι  άλλοι αιτούντες άσυλο. Το ‘όχι’ δεν ήταν μόνο για εμάς και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για οποιαδήποτε χώρα που είχε κάνει αίτηση δεν θα υπήρχε συναίνεση γιατί το θέμα της ΕΕ μετατοπίστηκε σε άλλα σημεία.

Λάβαμε άρνηση στην έναρξη διαπραγματεύσεων χθες το βράδυ, αλλά τίποτε περισσότερο.

Η πορεία μας είναι ίδια, όπως είχαμε και θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τη χώρα μας.

Θα συνεχίσουμε να πληρούμε τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Βουλή για την εκλογική μεταρρύθμιση και άλλα σημεία», δήλωσε ο Ράμα.

shqiptarja.com

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Του Παντελή Σαββίδη Την ώρα που δημοσιευόταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι, οθωμανολόγοι  και ακαδημαϊκοί της Τέχνης από όλον τον κόσμο με την οποία ζητούσαν να μην καταλήξει, η Αγία Σοφία, εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας