Ένα μοναδικό επάγγελμα στην πιο επικίνδυνη κορυφή της Αγγλίας

29/6/21 | 0 | 0 | 143 εμφανίσεις

Το Εθνικό Πάρκο «Lake District», στην Αγγλία, είναι ένα πανόραμα βουνών και λόφων με καταπράσινες πλαγιές, εντυπωσιακά φαράγγια και φυσικές λίμνες. Δέχεται περίπου 16 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Εντός του Εθνικού Πάρκου, ξεπροβάλλει η τρίτη υψηλότερη αλλά πιο επικίνδυνη κορυφή της Αγγλίας το Helvellyn. Οι βράχοι που σχηματίζουν το βουνό έγιναν από εκρήξεις ηφαιστείου και μαζί με τους παγετώνες δημιούργησαν ένα αλπικό τοπίο σαγηνευτικό αλλά και επικίνδυνο.

Ο Ζακ Πούλτον εργάζεται εκεί μαζί με άλλους δύο συναδέλφους σαν εκπαιδευτής, οδηγός και διασώστης. Κάθε μέρα από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, πρέπει να σκαρφαλώνει στην κορυφή του Helvellyn για να καταγράψει τις καιρικές συνθήκες για τους επισκέπτες του βουνού. «Τους τελευταίους τέσσερις χειμώνες», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο BBC-travel, «ανέβηκα πάνω από 200 φορές. Αυτό που δεν μπορείτε να πάρετε από μια πρόβλεψη μετεωρολογικού σταθμού το δίνει η εμπειρία του ορειβάτη. Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα χάνει την ανθρώπινη προοπτική. Οι φωτογραφίες, τα tweets και οι περιγραφές μας δημιουργούν μια εικόνα 360 μοιρών. Αφηγούμαστε την ευρύτερη ιστορία της ζωής στο βουνό.»

Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς του είναι τα γάντια. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές. «Έχω όλα τα είδη, σχήματα και μεγέθη. Για το χιόνι, τον πάγο, τον άνεμο για οποιαδήποτε δυσκολία μου “ φέρει” η φύση», δηλώνει ο Πούλτον.

Κάθε μέρα ένας από τους τρεις υπαλλήλους του βουνού πρέπει να ανεβαίνει στην κορυφή των 950 μέτρων. Ο ίδιος ξεκίνησε από το 1987. Φέτος, η ομάδα σκαρφάλωσε 126 συνεχόμενες ημέρες σε όλες τις εποχές. Σε θερμοκρασίες κορυφής -7C έως -23C. Όπως είπε ο Πούλτον, «Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες».

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο