Ένα μοναδικό επάγγελμα στην πιο επικίνδυνη κορυφή της Αγγλίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Εθνικό Πάρκο «Lake District», στην Αγγλία, είναι ένα πανόραμα βουνών και λόφων με καταπράσινες πλαγιές, εντυπωσιακά φαράγγια και φυσικές λίμνες. Δέχεται περίπου 16 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Εντός του Εθνικού Πάρκου, ξεπροβάλλει η τρίτη υψηλότερη αλλά πιο επικίνδυνη κορυφή της Αγγλίας το Helvellyn. Οι βράχοι που σχηματίζουν το βουνό έγιναν από εκρήξεις ηφαιστείου και μαζί με τους παγετώνες δημιούργησαν ένα αλπικό τοπίο σαγηνευτικό αλλά και επικίνδυνο.

Ο Ζακ Πούλτον εργάζεται εκεί μαζί με άλλους δύο συναδέλφους σαν εκπαιδευτής, οδηγός και διασώστης. Κάθε μέρα από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, πρέπει να σκαρφαλώνει στην κορυφή του Helvellyn για να καταγράψει τις καιρικές συνθήκες για τους επισκέπτες του βουνού. «Τους τελευταίους τέσσερις χειμώνες», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο BBC-travel, «ανέβηκα πάνω από 200 φορές. Αυτό που δεν μπορείτε να πάρετε από μια πρόβλεψη μετεωρολογικού σταθμού το δίνει η εμπειρία του ορειβάτη. Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα χάνει την ανθρώπινη προοπτική. Οι φωτογραφίες, τα tweets και οι περιγραφές μας δημιουργούν μια εικόνα 360 μοιρών. Αφηγούμαστε την ευρύτερη ιστορία της ζωής στο βουνό.»

Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς του είναι τα γάντια. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές. «Έχω όλα τα είδη, σχήματα και μεγέθη. Για το χιόνι, τον πάγο, τον άνεμο για οποιαδήποτε δυσκολία μου “ φέρει” η φύση», δηλώνει ο Πούλτον.

Κάθε μέρα ένας από τους τρεις υπαλλήλους του βουνού πρέπει να ανεβαίνει στην κορυφή των 950 μέτρων. Ο ίδιος ξεκίνησε από το 1987. Φέτος, η ομάδα σκαρφάλωσε 126 συνεχόμενες ημέρες σε όλες τις εποχές. Σε θερμοκρασίες κορυφής -7C έως -23C. Όπως είπε ο Πούλτον, «Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα