Και τώρα; Τι κάνουμε μετά τη Συμφωνία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διότι περί αυτής πρόκειται, έστω και αν αποχώρησε ο Καμμένος, υπερέβη τα εσκαμμένα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1991 ως σήμερα και προχώρησε σε μια οδυνηρή συμφωνία με τα Σκόπια η οποία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Ποια ήταν τα εσκαμμένα;

Σύνθετη ονομασία από την οποία θα παράγονταν η εθνότητα, η ιθαγένεια, η γλώσσα. Και αν δεν παράγονταν από την ονομασία του κράτους, θα αποδίδονταν είτε με όρους όπως Macedonci (για την εθνότητα) και Makedonsko (για τη γλώσσα), σύμφωνα με τη γνωστή πρόταση Κωφού, είτε με τρόπο που δεν θα δημιουργούσε προβλήματα σαν και αυτά που η Ελλάδα θα συναντήσει μπροστά της από την αφελή προσέγγιση του ζητήματος.

Αντ’ αυτών, η κυβέρνηση πήρε σύνθετη ονομασία erga omnes και έδωσε όλα τα άλλα. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει αναγνωρίσει έναν λαό, πέραν του ελληνικού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως Μακεδονικός και ο οποίος συγκροτεί μακεδονική εθνότητα. Διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας (που αναφέρονται ρητά στη Συμφωνία) είναι τα δύο βασικά προαπαιτούμενα που συγκροτούν την έννοια της εθνότητας.

Το γεγονός δεν είναι απλώς προβληματικό, αλλά άκρως επικίνδυνο. Θα παραγάγει αποτελέσματα τα οποία η χώρα θα συναντήσει στο άμεσο μέλλον, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι βίοι των εθνών είναι μακρύτεροι από τους βίους κυβερνήσεων που ελαφρά τη καρδία προσέρχονται σε συνομιλίες για να ρυθμίσουν καθοριστικής σημασίας ζητήματα για τις σχέσεις τους.

Μια τέτοια συμφωνία η κυβέρνηση την χαρακτήρισε θετική και η εθνική αντιπροσωπεία θα την επικυρώσει, αφού προηγουμένως, διά της μεθόδου της αποστασίας, παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό που φαίνεται να αμφισβητείται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Αναρωτιέται κανείς αν οι βουλευτές είχαν επίγνωση των συνεπειών της ψήφου τους. Το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να μην έχουν διαβάσει καν τη Συμφωνία, και να ενημερώθηκαν από άρθρα προσκείμενων στις αντιλήψεις τους δημοσιογράφων.

Η κυβέρνηση επέβαλε μια συμφωνία με την οποία διαφωνεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.

Τι γίνεται από δω και πέρα; Στο άμεσο μέλλον η Συμφωνία δεν θα αμφισβητηθεί και θα δοκιμαστεί στο χρόνο αν θα αντέξει. Στο εσωτερικό θα υπάρξουν αναμφίβολα δυσκολίες και δεν αποκλείεται να τεθεί, από ορισμένους καιροσκόπους, ακόμη και μειονοτικό θέμα. Μια Ελλάδα με τα σημερινά χαρακτηριστικά θα φανεί αδύναμη να αντιμετωπίσει την όποια ρευστότητα δημιουργηθεί. Δυνάμεις που καιροφυλακτούν θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την αδυναμία. Στο εξωτερικό, μετά από μια πρώτη προσαρμογή, εκείνο που θα επικρατήσει για τη γειτονική χώρα θα είναι το Μακεδονία.

Τα Σκόπια θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή, θα πάρουν και ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδό τους στην ΕΕ. Η ημερομηνία θα δοθεί παράλληλα με την Αλβανία. Είναι αμφίβολο αν η Αθήνα θα μπορέσει να ικανοποιήσει ζητήματα που την ενδιαφέρουν, όπως το μειονοτικό στην Αλβανία. Το πιθανότερο θα είναι να συναινέσει, με την υπόσχεση, από τις Βρυξέλλες, ότι τα ζητήματα που την ενδιαφέρουν θα τεθούν κατά τη συζήτηση των σχετικών κεφαλαίων.

Τα περί γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας μετά τη Συμφωνία θα αποδειχθούν φρούδες ελπίδες. Η Ελλάδα είναι ένα συγκεντρωτικό κράτος και θα παραμείνει τέτοιο. Δεν υπάρχουν δυνάμεις που να μπορούν να αμφισβητήσουν αυτήν την επιλογή.

Η πάση θυσία επίτευξη συμφωνίας με τα Σκόπια αποδόθηκε, ως πρόθεση, στους Αμερικανούς, αλλά δεν είναι σίγουρο αν η Ουάσινγκτον έχει κάποιο ενδιαφέρον (και ποιο;) από τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ σκέφτεται ακόμη και την έξοδο από το ΝΑΤΟ. Οι διεργασίες είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται, αντιθέτως μάλιστα, να δούμε τη Γερμανία να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Οι προεργασίες έχουν ήδη γίνει. Ενδεχομένως να χρειαστεί και η ενεργοποίηση της Ελλάδας, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν η Αθήνα μπορεί να ανταποκριθεί με το πολιτικό προσωπικό και το λοιπό δυναμικό που διαθέτει.

Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο ο Τσίπρας διέλυσε δύο κόμματα (ΑΝΕΛ και Ποτάμι) και απειλεί ένα τρίτο (ΚΙΝΑΛ). Μένει να διαλύσει και το δικό του. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσχωρήσει μια νομενκλατούρα του πρώην ΠΑΣΟΚ η οποία δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι, με το σημερινό πολιτικό φάσμα.

Αν αυτό συμβεί, οι επερχόμενες εκλογές είναι εντελώς απρόβλεπτες.

Το πολιτικό σκηνικό που υπάρχει είναι αποτέλεσμα μιας ανεξέλεγκτης κρίσης και χρειάζεται αναμόρφωση.

Δυστυχώς, φαντάσματα του παρελθόντος επιβιώνουν ακόμη.

spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές

    Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ακολουθήσει η Συμφωνία του Έβρου, της λίμνης των Ιωαννίνων και του Αιγαίου. Περιμένοντας 70 ολόκληρα χρόνια από την ήττα του 1949, η αριστερά, βρήκε την ευκαιρία (που της την έδωσε ένας αγανακτησμένος από την εγκληματική πολιτική των Σαμαροβενιζέλων λαός που πίστεψε στα αριστερά λόγια του Τσίπρα) που τόσα χρόνια έψαχνε. Την ευκαιρία δηλαδή για να πάρει “το αίμα της” πίσω διαλύοντας την πατρίδα μας. Και σε αυτό μάλιστα ανέλπιστα βρήκε αρωγούς τις ΗΠΑ και το Ευρωτσιράκι τους Γερμανία! Καλά τα συλλαλητήρια και ΟΛΟΙ πρέπει να πάμε εκεί, αλλά ΟΠΟΙΕΣ χώρες κυβέρνησε η αριστερά τις διέλυσε και για να ξεκουμπιστούν να φύγουν οι …σύντροφοι χρειάστηκε να χυθεί αίμα. Βλέπε πρώην Ανατολικές Χώρες. Βλέπετε και τα πιστεύω των εδώ αριστερών αποκομμάτων συριζα, κκε, ανταρυσα, λαε, λ-μ κκε, μ-λ κκε και λοιπών …συντρόφων. Και όπως λέει και ο μεγάλος Αρκάς, όσοι δεν υπήρξαν ποτέ στη ζωή τους αριστεροί, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΣΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.
    Το θέμα είναι το ποιος θα τους εμποδίσει. Αν έστω και με βίαιο τρόπο τους διώξουμε από την Ελλάδα ποιος θα κυβερνήσει ασκώντας πατριωτική πολιτική; Οι νεοφιλελέ του Κυριάκου ή οι μπράβοι ενός τρελού ναζιστή; Ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην κυρία Μέρκελ και πέρασε με άριστα τις εξετάσεις του. Συνεπώς θα συνεχίσει την ΙΔΙΑ πολιτική (που όπως είπα επιθυμούν και οι ΗΠΑ και τα Ευρωτσιράκια τους οι απόγονοι του Χίτλερ) με αυτή της αριστεράς, την πολιτική του ξεπουλήματος ενός ολόκληρου λαού και μιας ιστορικής χώρας. Όσο για τους χρυσούς ναζί, τι να περιμένει κανείς από ένα τσούρμο αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου που πιστεύουν σε έναν Αδολφοφονιά πάνω από μισού εκατομμυρίου Ελλήνων; Γιατί δυστυχώς πιστεύουν διάφοροι επιεικώς ηλίθιοι και σε αυτούς για λύση!
    Δεν ξέρω. Μετά τη Συμφωνία λοιπόν το χάος …

    • Να θυμηθειτε αγαπητε κυριε” Ελληνα αντιφιλελε” οτι στην Παραταξη της Δεξιας ,-οπως την χαρακτηριζουν ολοι οι Δημοκρατες απο γεννησεως τους , υπαρχουν και φιλολαικοι και Ελληνολατρεις πραγματικοι δημοκρατες και τεκνα γονεων , που με πρωθυπουργους τον ”Φιλελε”Θεμιστοκλη Σοφουλη και τον Λαικο Κων/νο Τσαλδαρη αφησαν τα κοκκαλα τους στον Γραμμο και το Βιτσι ,για να σταματησουν την κομμουνιστοποιηση της Ελλαδος μας απο το 1946 – 1949.
      Θυμηθειτε και εσεις το πατριωτικοτερο των ασματων του Θεοδωρακη ” Νατην πετιεται , νατην πετιεται” ΄.
      Εξ αλλου απο το σκοτος και το χαος εκανε ο Θεος και τον κοσμον.
      Μη ανησυχειτε ” ουδεν κακον αμιγες καλου”.
      Απλως γιατι να φθασουμε σαυτο το κακο απο τους αυτοπρισδιοριζόμενους Δημοκρατες πασης αποχρωσεως και φιλοδοξους πολιτικους μετα το 1981, τους οποιους εχει ”στο μαντρι” της Διεθνους Σοσιαλιστικης ο υιος του πρωτου αριστερου πρωθυπουργου κ. Γεωργιος Ανδρεου Παπανδρεου ,που ”μας κουφανε” σημερα με την συνεντευξη του στην Εφημεριδα των Συντακτων.

      • Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές

        Αν νομίζεις πως ο Κυριάκος και οι παρατρεχάμενοί του είναι η δεξιά καλύτερα να μη φωνάζω και σε ξυπνήσω φίλε. Νεοφιλελέ του κερατά είναι και δε διαφέρουν σε ΤΙΠΟΤΑ από τους αριστερούς και τους νεοναζί. Και μη φωνάζεις, Θα σε διορίσει ο Κούλης, μην ανησυχείς!

        • Και να σκεφθειτε πως ουτε καν ανεφερα το ονομα του κ. Μητσοτακη ,τον οποιον εσεις απο περισση δημοκρατικη συνειδηση και ευγενεια τον απαξιωνετε.
          Τον αειμνηστο ”φιλελε” Θεμιστοκλη Σοφουλη ανεφερα, που μαλλον εσεις δεν γνωριζετε οτι υπηρξε πρωθυπουργος στον ανταρτοπολεμο.
          Οσο για διορισμο δεν με ενδιαφερει γιατι ειμαι συνταξιουχος των 1000 ευρω, αλλα σκεφτομαι οτι οι προγονοι μας πιο φτωχοι εδωσαν και την ζωη τους για την Πατριδα και την Μακεδονια μας για 45 ολοκληρα χρονια απο το 1904-1949.
          Και τωρα και αργοτερα καποιοι τους θυμουνται και τους μιμουνται, εστω και με συμμετοχη σε συλλαλητηρια.

          • Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές Έλλην δημοκράτης, δηλαδή αντιαριστερός, αντιναζιστής και αντινεοφιλελές

            “συνταξιουχος των 1000 ευρω”!!!!!! Κακομοίρη μου, ψτωχέ πένητα! Προφανώς από κανά Δημόσιο, συνταξιούχος ετών 50 διορισμένος επί ΝΔ, απόφοιτος νηπιαγωγείου. Περιμένεις τώρα ο Κυριάκος να διορίσει και τα καμάρια σου; Δεν πρόλαβαν οι Σαμαράδες; Γιατί μωρέ, τι δεν έκανες καλά; Ανάποδα κολλούσες τις αφίσες;
            “εσεις απο περισση δημοκρατικη συνειδηση και ευγενεια τον απαξιωνετε”. Εγώ απαξιώνω το μεγάλο νεοφιλελέ ηγέτη μωρέ; Τους πραγματικούς δεξιούς τους ρώτησες; Ή νομίζεις πως όλοι είναι σαν και εσένα που και το Ναστραντήν Χότζα να σου βάλουν για αρχηγό θα τον ζητοκραυγάζεις; Ποιο Κυριάκο μωρέ; Αυτόν που με το που γύρισε από Αμέρικα ο μπαμπάς του τον βόλεψε …σύμβουλο σε τράπεζα; Αυτόν που πέτυχε στις εξετάσεις που πριν απί λίγες μέρες του έδωσε η Αγγελικούλα; Αυτόν που πρόσφατα δήλωσε πως το να δουλεύει κανείς 8ωρο και να παίρνει σύνταξη από μια και μόνο εργασία είναι πια ξεπερασμένο; Αυτός ο ανίκανος; Εσύ άραγε από πόσες εργασίες πήρες σύνταξη, από 10; Δούλεψες ποτέ αλλού;
            “αλλα σκεφτομαι οτι οι προγονοι μας πιο φτωχοι εδωσαν και την ζωη τους για την Πατριδα και την Μακεδονια μας”
            Ποιον εννοείς, τον …εθνάρχη σας που με το σύντροφό του Τίτο πούλησε τη Μακεδονία από τότε ή τον μπαμπάκα του ηγέτη σου που έλεγε πως έλα μωρέ, σε 10 χρόνια θα το ξεχάσουν (εννοούσε τα ζώα οι Έλληνες!); Ή μήπως την αδερφή του ειδώλου σου Ντορούλα που το Βόρεια Μακεδονία το είχε χρόνια πριν καραμέλα;
            Όσο για τον αείμνηστο Σοφούλη, ο Κούλης σας ούτε μια θριξ από τα μέζεά του δεν αξίζει!
            Λοιπον άκου για να τελειώνουμε, από βολεμένους Σ.Α.Νηδες δεν θέλω κανένα άλλο σχόλιο. Τέλος.

          • «Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, διότι δεν θέλουν να καταστρέψουν τις αυταπάτες τους»

            «Το φίδι που δεν μπορεί να αλλάξει το δέρμα του πεθαίνει. Έτσι συμβαίνει και με τον νου που δεν μπορεί να αλλάξει άποψη, παύει να είναι νους»

            (Friedrich Nietzsche)

            __________________________________________________

            Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Ντοκουμέντα

            ΝΔ: Σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια (βίντεο)

  2. Το καλύτερο αντεπιχείρημα στο έκτρωμα των Πρεσπών το είχε δώσει – προκαταβολικά – ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, στο ιστορικό διάγγελμά του κατά του σχεδίου Αννάν, στις 7/4/2004:

    “… Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα αποκτά όλα τα βασικά αιτήματα που διεκδίκησε, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης. …
    … Αντίθετα, όλα και όσα προσδοκεί να αποκτήσει η Ελληνοκυπριακή κοινότητα, έστω και από μια κακή και οδυνηρή λύση, παραπέμπονται χωρίς εγγυήσεις στο μέλλον και εξαρτώνται από την καλή πίστη της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Υπόκεινται ακόμη, στην προϋπόθεση ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.
    Με λίγα λόγια “αγοράζουμε ελπίδα”, με μόνο αντάλλαγμα και διασφάλιση την καλή θέληση της Τουρκικής πλευράς να τηρήσει τη συμφωνία. …”

    Αντικαθιστώντας τον όρο “Ελληνοκυπριακή κοινότητα” με “Ελλάδα” και τους “Τουρκοκυπριακή κοινότητα”, “Τουρκία” με “Σκόπια” έχουμε την πλήρη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης.

    Ας γίνει αφορμή η περίπτωση της Μακεδονίας ώστε να μας προβληματίσει πώς καταφέρνει να επικρατεί διαχρονικά στην Ελλάδα μια ηγετική τάξη εθελοδούλων (έως ανθελλήνων), σε πείσμα του κοινού αισθήματος, διεισδύοντας μάλιστα επιτυχώς σε κάθε κομματικό μηχανισμό και πώς μπορεί να παταχθεί αποτελεσματικά εφεξής.

    Η ίδια ομάδα που αδιαφορούσε για τα Ίμια, προπαγάνδιζε το σχέδιο Αννάν και υπερθεμάτιζε στο συγγραφικό “έργο” της Ρεπούση είναι οι διαπρύσιοι κήρυκες του εκτρώματος των Πρεσπών (μια ματιά στους ομιλητές της εκδήλωσης που διοργανώνει το “Ποτάμι” αρκεί για επαλήθευση). Βρήκαν και ιδανικό σύμμαχο στο σύμφυρμα αμόρφωτων, απάτριδων και ιδεοληπτικών που απαρτίζουν τον ΣυΡιζΑ και τις συνιστώσες του και επέφεραν εύκολα το επιθυμητό (γι’ αυτούς) αποτέλεσμα.

    Τουλάχιστον ας σώσουμε τους εαυτούς μας, τρέχοντας να σώσουμε την Μακεδονία, όπως επεσήμαινε έναν αιώνα πριν ο Ίων Δραγούμης…

  3. ΜΙΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
    Μια σημαντική διαφορά στην προσέγγιση των γεγονότων
    “Ερμαιο ακραίων ομάδων” χαρακτηρίσθηκε όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ η σημερινή γιγάντια διαμαρτυρία του Συντάγματος από τον Πρωθυπουργό. Έτσι οι Έλληνες κατάλαβαν πώς χαρακτηρίζεται από την Κυβέρνηση ο Ελληνικός λαός. “Ακραίες Ομάδες” όχι όλος ο λαός βέβαια. Να είμαστε δίκαιοι. Μόνο το 80 τοις εκατό.
    Αξίζει γι’αυτό να σκεφτεί κανείς ποιό είναι το θέμα για το οποίο διαμαρτύρονται σήμερα οι Έλληνες – δηλαδή “οι ακραίες ομάδες”. Είχαμε ένα δοξασμένο όνομα και πριν από χρόνια κάποιοι που μη έχοντας αρχαία ιστορία στην περιοχή των βαλκανίων μας το έκλεψαν. Το όνομα που διάλεξαν ήταν “Μακεδονία”. Εμείς για πολλά χρόνια από τότε δεν συμφωνούσαμε. Βεβαίως σαν καλοί έλληνες κάποτε-κάποτε είχαμε μεταξύ μας διαφορετικές γνώμες για το μέχρι ποίου σημείου δεν συμφωνούσαμε αλλά γεγονός είναι ότι πολλοί στο εξωτερικό – κυβερνήσεις – είχαν αποδεχθεί το κλεμμένο όνομα. Είχαν γίνει οι πρώτοι κλεπταποδόχοι στις διεθνείς σχέσεις.
    Και ήλθε επί τέλους η μεγάλη στιγμή. Κάποιοι στην Κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι κακώς δεν δεχόμασταν να αναγνωρίσουμε και εμείς την κλεμμένη ονομασία και χωρίς δισταγμό έκαναν μια γενναιόδωρη (γείτονες είναι τι να κάνουμε…) παραχώρηση και αναγνωρίσαμε την κλοπή ως ιστορικά δικαιολογημένη, ως γεγονός. Η επιχειρηματολογία των τελευταίων ήταν: “Μα αφού τόσες χώρες τους έχουν αναγνωρίσει εμείς έχουμε μείνει τελευταίοι και πρέπει κάποτε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα”. Πως μπορεί κανείς να έχει αντίρρηση σ’ αυτή τη φράση και να πεί “όχι να μην τελείωσει η εκκρεμότητα”; Ναι, να μη συνεχίσει αλλά όχι βέβαια με την αναγνώριση της κλοπής από το θύμα της κλοπής ως νόμιμης ενέργειας αλλά με την αναγνώριση από τον ένοχο της παρανομίας που έπραξε πριν από τόσα χρόνια. Αυτή είναι η κοινή λογική που θεμελιώνει και τις καλές σχέσεις. Σ’ αυτήν όμως την απαράδεκτη εξέλιξη συνέβαλαν και άλλοι, ξένοι πρωην κλεπταποδόχοι και νυν αγοραστές, οι οποίοι είχαν άμεσα συμφέροντα από την διατήρηση της παρανομίας αυτής και μάλιστα από την επέκταση της.
    Η επισημοποίηση λοιπόν της κλοπής δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τη χώρα μας και ας θεωρούνται “ακραίες ομάδες” οι πολλοί που έχουν αυτή την γνώμη. Αυτό υπαγορεύει η κοινή λογική αλλά και η βάσιμη, όπως ήδη διαφαίνεται, υποψία ότι η προσπάθεια κλοπής και άλλων παραπλεύρων πλεονεκτημάτων του ονόματος θα συνεχισθεί. Και κάτι ακόμη χειρότερο που ίσως δεν έχουν σκεφτεί αυτοί που γενναιόδωρα έκαναν την παραχώρηση. Ότι το παράδειγμα της νομιμοποίησης της κλοπής δεν θα μείνει – όπως ξέρουν όσοι έχουν διαβάσει ιστορία – χωρίς μιμητές και από άλλους ενδιαφερόμενους γείτονες. Εκτός και αν έτσι τους δικαιολογώ και έχουν κάποτε διαβάσει ιστορία.
    Μάνος Μεγαλοκονόμος
    Πρέσβυς επί τιμή

  4. Αγαπητε Ελληνα Δημοκρατη με τα τρια αντι στο ψευδωνυμο σας.
    Με τις ανταπαντησεις στις απαντησεις μου στο αρχικο σχολιο σας ακυρωνετε πληρως το αρχικο ψευδωνυμο σας και καταφευγετε σε περιττες και απαρεδακτες υβρεις εις βαρος μου ,με ρατσιστικα μαλιστα επιθετα εσεις ο Δημοκρατης αντιρατσιστης.
    Προς το παρον διαβαστε τα σχολια των αλλων σχολιαστων και περιμενετε την κριση του Ελληνικου λαου στις εκλογες , που ειτε γιατι θελει να ”διωξει” τον κ. Τσιπρα ,ειτε γιατι προτιμα την Ν.Δημοκρατια ,- ιδιαιτερα μετα την ατιμωτικη Συμφωνια με τα Σκοπια – θα εχουμε πρωθυπουργο τον κ. Μητσοτακη, τον οποιον και θα στηριξουν ολα τα κομματα , πλην του Συριζα και του ΚΚΕ στην Βουλη και φυσικα της αφεντια σας, αν δεν περιλαμβανεστε στους ψηφοφορους της Αριστερας , με τα κεφαλια της Λερναιας Υδρας.
    Να ειστε καλα και να μη θυμωνετε τοσο .

    • Μετα την αμεση ενημερωση για το απαντητικο σχολιο του κ. Επισκεπτη προς τον θυμωμενο Ελληνα Δημοκρατη- με τα τρια αντι- διαβασα την αναρτηση με τον τιτλο Ν.Δ ”Συνθετη ονομασια με τον ορο ”Μακεδονια”για τα Σκοπια ” και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διαβασα οτι η συνθετη ονομασια των Σκοπιων θα περιεχει τον ορο Μακεδονια, οπως ψηφισθηκαν οι προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησεως Καραμανλη το 2007. .
      Το ”Μακεδονια” προσετεθη τωρα για να εξυπηρετησει την δηθεν συνεχεια της Εθνικης γραμμης του 2008 ,που λενε και ξανελενε οι πασης φυσεως Αριστεροι και προθυμοι να ψηφισουν και να στηριξουν την Συμφωνια των κ.κ. Κοτζια-Δημητρ-ωφ.
      Ειναι κατι σαν την ρηση των αθεων οτι ”Δεν υπαρχει Θεος”, που αναφερεται στην Βιβλο , χωρις ομως να προσθετουν την συνεχεια ”ειπεν άφρων”.
      Ειναι η μιση αληθεια της τεχνης της προπαγανδας,που παντως δεν απαγορευεται και ιδιαιτερα σε τετοιες αντιπαραθεσεις.

        • Αγαπητε κ. Επισκεπτα, ειτε με ξενη , ειτε με ελληνικη γραφη γραψετε τον Νιτσε, ”την πατησατε πανηγυρικα”, με το ψεμμα που αναφερετε συνεχως οτι το 2007 ψηφισθηκε στις προγραμματικες δηλωσεις το ”συνθετη ονομασια ,με τον ορο Μακεδονια για τα Σκοπια’,ενω πουθενα δεν αναφερεται το Μακεδονια.
          Σας θυμιζω μια λαικη παροιμια ” το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια”και το αξιωμα της προπαγανδας ” το ψεμμα επαναλαμβανομενο γινεται αληθεια, την οποιαν πιστευουν και οσοι το σερβιρουν”.
          Να τα λεμε ηρεμα και απλα . Κατι κερδιζουν με τον καλοπιστο διαλογο οι Ελληνες .

          • Αν παριστάνεις τον βλάκα, το κάνεις άγαρμπα. Θέλει τον τρόπο του κι αυτό. Αν όμως είσαι, τότε είσαι ανίκητος.

            Όταν στην Ελληνική Βουλή συζητούν για τα Σκόπια και η κυβέρνηση δηλώνει πρόθυμη ν’ αποδεχθεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, μάλλον δεν εννοεί κάτι σαν “Νοτιοβαλκανική Δημοκρατία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα