Αναδίπλωση από τα Σκόπια: Τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύτηκαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με νέα επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης.

«Ολες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία», υπογραμμίζει η κυβέρνηση της γείτονος, ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η εκάστοτε χώρα φροντίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών».

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (…) Με αυτή την έννοια, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές γλώσσας και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ.

Τέλος, επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, είναι απολύτως προσηλωμένος «σε μια πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν».

Η εν λόγω παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια της έμμεσης πλην σαφούς αναφοράς του Ζάεφ σε «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται και τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας, εφόσον το επιθυμούν στο μέλλον. Απαντώντας το Σάββατο σε ερώτηση βουλευτή του VMRO για τα δικαιώματα και τη μόρφωση των «Μακεδόνων του Αιγαίου» (έτσι τους περιέγραψε ο βουλευτής του VMRO), είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα μόρφωσης στη δική τους γλώσσα.

Η συγκεκριμένη είδηση αποτυπώθηκε σε δύο ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας (mkd.mk και vecer.mk) και προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Αθήνα.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακαρι να γινονται τετοιες δηλωσεις για να αποτρεψουν και τους προθύμους για κυρωση της Συμφωνιας απο την σημερινη Βουλη και να προκηρυχθουν εκλογες για να ξαναρχισουμε απο την αρχη και ”να φανε χωμα οι Σκοπιανοι” , που τα βρηκαν ολα ευκολα με το τριδυμο των κ.κ.κ. Τσιπρα,Καμμενου και Κοτζια και ”τριβουν τα χερια τους” με αυτην την Συμφωνια.
    Αυτον το φοβο ειδε και ακουσε γιαυτο και παρενεβη ο ισοβιος μεσολαβητης κ. Νιμιτς.
    Μεχρι τωρα τιποτε δεν ειναι σιγουρο και ουτε οι Ελληνες βουλευτες αποφασισαν να αυτοκτονησουν και μαζι τους να σκοτωσουν το παρελθον , το παρον και το μελλον των Ελληνων , κυριως των Βορειοελλαδιτων .
    Μπορει να χαμογελα τωρα ο πρωθυπουργος κ. Τσιπρας , αλλα καπως ετσι χαμογελουσε και μεχρι τις 12 Ιουλιουτ 2015 ,αλλα στις 13 Ιουλιου ,υστερα απο 17 ωρες ξενυχτι υπεγραψε την ληθη του απο την ενδοξη Ιστορια της Ελλαδος ,με την αδοκητη μεταστροφη του ,υστερα μαλιστα απο το δημοψηφισμα του , που κερδισε με 62% και το εστειλε στον καδο των αχρηστων του Η/Υ του.
    Δεν θα το επαναλαβει γιατι το ”δις εξαμαρτειν…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα