Ο εμφύλιος συνεχίζεται.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ήταν επιτυχημένη η εκδήλωση που οργάνωσε ο Γιώργος Λιάννης στο πλαίσιο των Πρεσπείων;
Ναι.
Πρώτον, διότι ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο της εκδήλωσης (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας)
και δεύτερον διότι απο την όλη εκδήλωση προέκυψε ως συμπέρασμα (δικό μου αλλά και πολλών άλλων) πως ο εμφύλιος συνεχίζεται. Η εκδήλωση, δηλαδή, πέτυχε διότι έδωσε μια σαφή εικόνα του θέματος.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης ο οποίος προσέγγισε το θέμα γεωπολιτικά. Ανέδειξε τη γεωπολιτική αξία του ελλαδικού χώρου και τόνισε πως ήταν και είναι αδύνατον η χώρα να αφεθεί χωρίς την παρέμβαση των δυνάμεων.
Θεώρησε, δε, ως δύναμη υπεύθυνη του εμφυλίου τη Βρεταννία.
Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Νίκος Μέρτζος ο οποίος ανέφερε, κυρίως, άμεσες δικές του εμπειρίες και έκανε αναφορές σε συγγράμματα τοπικής ιστορίας.
Άξιο σημείωσης είναι ότι ο Μέρτζος επέκρινε το ελληνικό κράτος για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στους δίγλωσσους Έλληνες.
Τρίτος ομιλητής ήταν ο Ηλίας Νικολακόπυολος ο οποίος στάθηκε σε κρίσιμες στιγμές του εμφυλίου και διατύπωσε την εκτίμηση πως ο εμφύλιος τελείωσε.
Φαντάζομαι πως μετά την εκδήλωση και τα όσα άκουσε απο το ακροατήριο θα άλλαξε άποψη.
Η Ναταλία Δραγούμη διάβασε αποσπάσματα απο το ημερολόγιο του Ίωνα Δραγούμη.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδη ,αγαπητε μας κ. Σαββιδη ,-με τετοιες εκδηλωσεις για το ιδιο θεμα , που θα συνεχιζονται για την ”Δημοκτρατικη μνημη” ανα 5ετια ,η, και 10ετια απο τον κ. Λιανη (τον πρωτο εξαδελφο της κας Δημητρας Λιανη-Παπανδρεου) και τους επιγονους του – εχω την ιδια αποψη με εσας οτι ” ο εμφυλιος συνεχιζεται”, μηπως μπορειτε να μας ενημερωσετε βασει ποιων κριτηριων και συμπερασματων σας επιλεξατε την επικεφαλιδα στο αρθρο σας και πιστευετε προσωπικως οτι Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ;;;.
    Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο ομιλητης αποστρατος κ. Καλεντεριδης επελεγη ως γλαστρα ,οτι ο κ. Μερτζος καλως εν μερει κατεφερθη για το παλαιοΕλλαδικο και Μεταξικο κυριως κρατος εναντι των διγλωσσων , αλλα θα μπορουσε και θα επρεπε-μπορει και να το ανεφερε , δεν ημουν παρων-, και για την συμπεριφορα των διγλωσσων εναντι του Ελληνικου κρατους , το οποιο απο το 1924 ειχε να αντιμετωπισει τον Διεθνοκομμουνιστικο πανσλαβισμο , για τον οποιον ”εδειχνε κατανοηση” οι πλειοψηφια των διγλωσσων ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    Ο ομιλητης κ. Νικολακοπουλος γνωστος για τις κομμουνιστοαριστερες αποψεις το- και ως εμπειρος δημοσκοπος- θα ηθελε να τελειωσει ο εμφυλιος , για να μη ”βγαινουν στην φορα τα εργα και οι ημερες” των ΕαμοΕλασιτοΚομμουνιστων, για να μη μειωνεται και κατ’ελαχιστον η επιρροη τους στον Ελληνικο λαο ,που απο το 1981 συνηθισε κατα εκατομυρια να ψηφιζει αριστεροστροφες κυβερνησεις .
    ΤΕΛΟΣ πως κολλησε στην εκδηλωση ο αγριως δολοφονηθεις το 1920 απο τους Βενιζελοφρονες ”ακακους” δημοκρατες Εθνομαρτυς Ιων Δραγουμης, μονο οι οργανωτες της εκδηλωσης και κυριως ο κ. Λιανης θα γνωριζουν να μας πουν-αν μας πουν -.
    Πεισθηκαμε πια οτι η Χωρα μας στον καλλιτεχνικο κοσμο και τις καλλιτεχνικες εκδηλωσεις κινειται με το ”πασπαρτου” , οσο μαλιστα -εδω και 37 χρονια – προσφερονται οι αφελεις αντικομμουνιστες Δεξιοστροφοι ,για ομιλιες και συμμετοχη, ενω οι αντιφρονουντες αριστεροστροφοι θεωρουν ”γιορτες μισους” τα τρισαγια υπερ των ψυχων των Ελληνοπαιδων , που επεσαν με το εθνοσημο στο μετωπο υπερ Πατριδος απο το 1944-49.
    Μηπως ομως και στην Ελλαδα και στην Ευρωπη στριμωχνουν πολυ την ”γατα” του Εθνους -που δεν ειναι κακη λεξις-και αυτη ,για να διασωσει το Εθνος θα τους ”ορμηξει”και γιατι επι πλεον ”πασσαλος πασσαλω εκκρουεται”;;;.
    Και τοτε ποιος θα σωσει την Ελλαδα μας ;;;.
    Μηπως οι ” Βορειομακεδονες” ;;;. …. την ατυχια μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα