Καλώς τα παιδιά του Κιν. Αλ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ έβαλε φωτιά στα τόπια του Κινήματος Αλλαγής. Έγραψε συγκεκριμένα:

 «Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει από την περίοδο 2012-2014. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος (της Ν.Δ εννοείται) αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε…».

 Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε στο μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που τώρα λέγεται Κίνημα Αλλαγής, αυτό που η αρχηγός του δεν θέλει να θυμόμαστε. Ότι δηλαδή η ίδια υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και, μάλιστα, εξωκοινοβουλευτική. Υπουργός Άμυνας ήταν τότε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος. Κάτι δηλαδή σαν το δίδυμο Καμμένος-Κουβέλης σήμερα.

Μαζί της στην κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν πλειάδα σημερινών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με πρώτο και καλύτερο τον κ. Ε. Βενιζέλο.

Όποια πρωτοβουλία και να πάρει η κ. Γεννηματά καταλήγει σε Βατερλώ, αφού αμέσως αναδεικνύονται οι χαώδεις διαφορές μεταξύ των διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων που συναπαρτίζουν, στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ, το λεγόμενο Κίνημα Αλλαγής. Πρωταγωνιστής, φυσικά, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να αποφάσισε την αποχή του από τις επόμενες εκλογές, ελπίζοντας σε κάποιο σημαντικό ρόλο μετά από αυτές.

Σε διάφορες θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών ήταν οι κύριοι Α. Λοβέρδος, Λ. Γρηγοράκος, Π. Κουκουλόπουλος, Ι. Μανιάτης, Γκ. Χαρδούβελης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Β. Κεγκέρογλου, Θ. Παπαθεοδώρου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Σ. Κεδίκογλου, Αθ. Τσαυτάρης και για πολύ λίγο ο Γ. Βερνίκος.

Λίγο νωρίτερα (από 11 Νοεμβρίου 2011), στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου η οποία υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, συμμετείχε και ο «αρχικηπουρός» Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ενώ ήταν Υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση ΓΑΠ, υποβιβάστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας υπό τον Υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο. Παρέδωσε μάλιστα το Υπουργείο Μεταφορών στον αντικαταστάτη του, στέλεχος τότε του ΛΑΟΣ, κ. Μ.Βορίδη. Ήταν η δεύτερη κατά σειρά υποβάθμιση του κ. Ραγκούση, ο οποίος από πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών και σχεδόν Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, μετακινήθηκε από τον ΓΑΠ στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου με την γελοία αντιπαράθεσή του με του ταξιτζήδες, κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Σ’ εκείνη την κυβέρνηση συμμετείχαν από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, εκτός του κ. Βορίδη, και οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γ. Γεωργίου και Αστ. Ροντούλης.

Με αυτούς ήταν στην ίδια κυβέρνηση  ο σημερινός «αριστερός» κ. Ραγκούσης, ο οποίος σχολίασε δηκτικά το άρθρο του κ. Σαμαρά γράφοντας: «Είτε στρατηγικός σας αντίπαλος είτε «εταίρα» σας. Εταίρος δεν γίνεται…όπως έχει αποδειχθεί».

Με άλλα λόγια μας λέει ότι ενώ ο ίδιος υπήρξε «εταίρα» και μάλιστα υποβαθμισμένη, στην κυβέρνηση που υποστήριξε ο Καρατζαφέρης, αλλά «εταίρος» της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα το Κίνημα Αλλαγής στριμώχνεται άγρια. Η προσπάθειά του να κινηθεί πολιτικά αυτόνομα, υποβάλλοντας την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέληξε στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αποδεχόμενος άμεσα την πρωτοβουλία.

Όποια πρωτοβουλία και να πάρει η κ. Γεννηματά καταλήγει σε Βατερλώ, αφού αμέσως αναδεικνύονται οι χαώδεις διαφορές μεταξύ των διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων που συναπαρτίζουν, στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ, το λεγόμενο Κίνημα Αλλαγής. Πρωταγωνιστής, φυσικά, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να αποφάσισε την αποχή του από τις επόμενες εκλογές, ελπίζοντας σε κάποιο σημαντικό ρόλο μετά από αυτές. Από κοντά και ο Σταύρος Θεοδωράκης του παντελώς αποξηραμένου ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που διαμορφώνει την προσωπική του ατζέντα ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος. Και δίπλα τους, ως ασήμαντος κομπάρσος ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος μετά την εξευτελιστική πανωλεθρία του στις εκλογές Αρχηγού του Κιν.Αλ., εμφανίζεται ως αδιάλλακτος αντιδεξιός, με σκοπό να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου προσδοκά μια θέση Ευρωβουλευτή.

Παρά την υποστήριξη που απολαμβάνει από τη νέα διαπλοκή, το Κίνημα Αλλαγής δέσμιο των αντιφάσεών του και της δημοσκοπικής του καθίζησης, πολύ δύσκολα θα αντέξει την ισχυρή πόλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Κινδυνεύει να διαλυθεί πριν τις εκλογές ή να είναι τελείως ασήμαντος παράγων μετά από αυτές, ακολουθώντας την πορεία της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις του Ζίγδη, δηλαδή να απορροφηθεί από τη ΝΔ και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά επειδή η κ. Φ. Γεννηματά απαρνήθηκε οριστικά το ΠΑΣΟΚ. Το πόσο το απαρνήθηκε φαίνεται καθαρά και από τον αποκλεισμό του Παύλου Γερουλάνου, του μόνου συνεπούς υποστηρικτή της αυτόνομης ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, από την διορισθείσα Κεντρική Επιτροπή του Κιν.Αλ η οποία αριθμεί περί τα 400 μέλη και στην οποία συμμετέχει κάθε καρυδιάς καρύδι.

aixmi.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να και ο Πασοκοφιλος της Ν.Δημοκρατιας πρωην Αρχηγος της και τεως πρωθυπουργος κ. Αντωνιος Σαμαρας, ο οποιος ”ξεφυγε” τελειως απο την γραμμη της σημερινης Ν.Δημοκρατιας με αρχηγο και υποψηφιο πρωθυπουργο τον κ. Μητσοτακη και ο οποιος κ. Σαμαρας με το αρθρο του αυτο διεχωρισε τα ιματια του Πασοκ-Κινηματος Αλλαγης σε φιλοΣυριζικους και φιλοΝεοδημοκρατικους και κατεστησε την ευκολη νικη της Ν.Δημοκρατιας στις προσεχεις εκλογες σε ”ντερμπυ ”για να μη επανελθει η επαρατη Δεξια. Τυχαιο;;;. Δεν φαινεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα