ΝΥΤ: Επιστήμονες εντόπισαν 69 φάρμακα για δοκιμή κατά του κορονοϊού

24/3/20 | 0 | 0 | 104 εμφανίσεις
Την ώρα που οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ο ιατρικός κόσμος ψάχνει να βρει μια άμεση λύση που θα μπορούσε να θεραπεύσει όσους έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Και ίσως πλησιάζουν.

Οι New York Times μετέδωσαν ότι μια ομάδα ερευνητών εντόπισε 69 φάρμακα και πειραματικά σκευάσματα που θα μπορούσαν πράγματι να είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του κορονοϊού. 

Μόλις ένα φάρμακο λάβει έγκριση, μπορεί να δοκιμαστεί σε άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό και να παρακολουθήσει τον δείκτη μολυσματικότητας του ιού ώστε να διαπιστωθεί εάν θεραπεύει.

Τα φάρμακα κατά του ιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δύο σκοπούς. Αφενός για να θεραπεύσουν τους πάσχοντες, αφετέρου για να προστατέψουν αυτούς που εκτίθενται από το να προσβληθούν.

Πηγή: Κάπιταλ

Category: Φακελος Κορονοϊός

Leave a Reply

 


Το σχόλιο της ημέρας

    30/3/20 | (3 σχόλια)
    Η κυβέρνηση με διαρροή ειδήσεων ετοιμάζει τον κόσμο για μειώσεις. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Αυτήν την φορά αν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να αρχίσει απο το μισθό του πρωθυπουργού, των υπουργών, των κρατικών στελεχών, των βουλευτών των κομμάτων, και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας