Η ανάθεση συντήρησης οπλικών συστημάτων σε ιδιώτες είναι στο μυαλό πολλών εδώ και πολλά χρόνια. Συμπτωματικά αυτές οι σκέψεις για… «outsourcing» συμβαδίζουν με τη σταδιακή απαξίωση κρατικών αμυντικών βιομηχανιών και τον «πόλεμο» σε όσες ιδιωτικές δεν ήταν «αρεστές»…

Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κων.Φλώρος έχει ταχθεί υπέρ του outsourcing σε μία από τις ομιλίες του. Επειδή δεν είμαστε ΗΠΑ, αλλά Ελλάδα με συγκεκριμένες ανάγκες και απειλές, θα λέγαμε ότι αυτές οι σκέψεις χρειάζονται πολύ ,πολύ, πολύ μεγάλη προσοχή. 

Με μία κυβέρνηση η οποία βεβαίως έχει ως κυρίαρχη άποψη πως οτιδήποτε …κοστίζει δεν είναι άξιο λόγου ποιος μπορεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει σχέδιο για επανεκκίνηση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών; Βλέπουμε τι γίνεται στα ΕΑΣ και στην ΕΑΒ… Ο παραλογισμός συνεχίζεται και η μόνη λύση που φαίνεται να εξετάζεται είναι να αφεθούν στη τύχη τους . Την ίδια ώρα που επικρατεί η «λογική» που λέει «πονάει κεφάλι ,κόψε κεφάλι» ,διαβάζουμε και ακούμε πολλά και διάφορα για οπλικά συστήματα  για τα οποία υπάρχουν σκέψεις να δοθεί η συντήρηση τους σε ιδιώτες. 

Επειδή στο Χολαργό έχουν αρχίσει να μαζεύονται πάρα πολύ πυκνά σύννεφα και για το θέμα των εξοπλισμών , καλό είναι να υπάρξει σύνεση…

Ελπίζουμε ότι δεν έχουν απολύτως καμία βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν στους διαδρόμους και θέλουν Αρχηγό να «τρώγεται» επειδή δεν πιστεύει και τόσο στη λογική του …outsourcing. 

https://www.militaire.gr/to-outsourcing-stis-enoples-dynameis-mporei-na-faei-akomi-kai-archigoys/