Tirananews: Οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες προσλαμβάνουν Αλβανούς;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 Να τι γράφουν ελληνικά ΜΜΕ Ο αλβανικός ιστότοπος tirananews σημειώνει ότι η ελληνική εφημερίδα των Συντακτών», γράφει για πολιτικό σκάνδαλο στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, Αλβανός πολίτης από την ελληνική μειονότητα στους Αγ. Σαράντα, προσλήφθηκε από τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες τον Απρίλιο 2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, μολονότι δεν είχε ελληνική αλλά μόνο αλβανική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ελληνικό κράτος διόρισε παράνομα στο Δημόσιο πολίτες τρίτης χώρας, συγκεκριμένα της Αλβανίας. Ο αλβανικός ιστότοπος γράφει ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 22.03.2021 με τίτλο: «Ο άριστος της ΕΥΠ και ο χορός των ρουσφετιών».

Ο αλβανικός ιστότοπος αναφέρει: ο διορισμός ήταν παράνομος διότι σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, μέλη από την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, μπορούσαν να καταθέσουν αίτημα πρόσληψης, εφόσον θα είχαν ελληνική ταυτότητα για τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος, πήρε ελληνική ταυτότητα 15 μήνες αφού κατέθεσε αίτημα για να γίνει πράκτορας της Ελλάδας. Εκτός της παράνομης πρόσληψης, διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος Ηπείρου στα Ιωάννινα, και σύμφωνα με την εφημερίδα, εμφανίζεται ως κυβερνήτης της περιοχής Ηπείρου (σ.σ: Μάλλον πρόκειται για λάθος στη μετάφραση από τον αλβανικό ιστότοπο, που χρησιμοποιεί τη λέξη Guvernator).

Το συγκεκριμένο άτομο παλαιότερα εργαζόταν ως μεταφραστής στην αλβανική στο Προξενείο της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα. Το θέμα τέθηκε στην Ελληνική Βουλή και η αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση για την τακτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η έρευνα που έκανε η ελληνική εφημερίδα απέδειξε ότι ο προαναφερόμενος εργαζόταν ως επιτόπιο προσωπικό στο Ελληνικό Προξενείο στα Τίρανα από το 2000, όταν ο υπουργός κ. Γ. Κουμουτσάκος ήταν διπλωμάτης στην πρεσβεία αυτή. Το όνομα του προαναφερόμενου είναι Μαργαρίτης Νταής, του Βασίλη, γνωστός στα Τίρανα ως «κ. Μάριος», μέλος του επιτόπιου προσωπικού στο προξενείο Τιράνων, όταν οι ελληνικές βίζες κόστιζαν από 2-5 χιλ. ευρώ, ανάλογα με το χρόνο διάρκειας και τον προορισμό (Ελλάδα ή κ-μ Ε.Ε).

Ο μεγάλος αυτός «πατριώτης» της Ελλάδας δεν ήταν άγνωστος στους κύκλους των Τιράνων εκείνη την εποχή, διότι ήταν αυτός που αποφάσιζε ποιος θα γινόταν δεκτός και ποιος όχι (σ.σ.: στο προξενείο) για να πάρει το πολύτιμο χαρτί (σ.σ.: τη βίζα), μαζί με τη σύζυγό του, με την οποία εργάζονταν μαζί στο Προξενείο.

Μετά το 2009 «ξέφυγε από τα ραντάρ» και επανεμφανίστηκε πριν 4 περίπου χρόνια στην Πρίστινα, ως Ελληνας διπλωμάτης στην εκεί Αντιπροσωπεία. Αυτή τη φορά οι βίζες αφορούν τους Αλβανούς του Κοσσόβου. Για την Ελλάδα, αυτός είναι ένας συνήγορος που επωφελήθηκε από τη διαφθορά και ανέβηκε τα σκαλιά της καριέρας στην Ελλάδα, πλούτισε εκμεταλλευόμενος Αλβανούς, μέλη των Μειονοτήτων και μή, που είχαν ανάγκη για βίζες και διορίστηκε παράνομα ως σπιούνος εναντίον της χώρας της καταγωγής του.

Είναι καιρός, οι Έλληνες επίσημοι και η ελληνική δικαιοσύνη να βρουν ένα τρόπο και να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα. Αυτά γράφει η ελληνική εφημερίδα. Μολαταύτα, για την Αλβανία προκύπτει ένα ερώτημα, εθνικού και διεθνούς χαρακτήρα: Πώς μπορεί, μια χώρα γειτονική, που μιλά για φιλία, συνεργασία και σεβασμό του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιεί τέτοιους ανθρώπους σε βάρος της Αλβανίας και των πολιτών της, χιλιάδες των οποίων αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική ομάδα στην Ελλάδα; (σ.σ.: Εν. τους Αλβανούς μετανάστες).

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ότι πετάει δεν τρώγεται, το ίδιο ότι γράφεται,χωρίς τεκμηρίωση,δεν είναι και ορθό. Τα αναγραφόμενα, πέραν του πολιτικού κοτσομπολιού, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,654ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα