The Hill: τo Κολούμπια πρέπει να στείλει στους διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς ένα σαφές μήνυμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

DAVID MAY AND SABRINA SOFFER  04/24/24 9:30 PM ET

Η επανάσταση της Ιντιφάντα έχει κατακλύσει το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μόλις μια εβδομάδα μετά από μια ακρόαση στο Κογκρέσο, στην οποία η Πρόεδρος Minouche Shafik ανέδειξε τις προσπάθειες του σχολείου της για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, διαδηλώσεις γεμάτες αντισημιτισμό μαίνονταν στην πανεπιστημιούπολη της Κολούμπια. Η Σαφίκ προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των βουλευτών στις 18 Απριλίου διαλύοντας μια μη εγκεκριμένη αντι-ισραηλινή διαμαρτυρία στο γρασίδι του Κολούμπια, με αποτέλεσμα τη σύλληψη περισσότερων από 100 φοιτητών. Αλλά πολλοί επέστρεψαν και οι διαδηλώσεις αυξήθηκαν, δοκιμάζοντας τη δέσμευση της Shafik να υπερασπιστεί τους Εβραίους σπουδαστές.

Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Παιδείας και Εργατικού Δυναμικού της Βουλής, η Shafik αναγνώρισε ότι οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στο Κολούμπια ήταν γεμάτες αντισημιτισμό, παραδέχτηκε ότι υπήρχε πρόβλημα και επεσήμανε τα μέτρα που είχε λάβει για την καταπολέμηση του ζητήματος. Η Shafik ανέφερε μια νέα πολιτική διαδηλώσεων της 19ης Φεβρουαρίου που περιορίζει τις διαμαρτυρίες σε καθορισμένο σημείο τα απογεύματα της εβδομάδας, με προειδοποίηση δύο ημερών και έγκριση από το πανεπιστήμιο και μέτρα λογοδοσίας για τους παραβάτες της πολιτικής.

Αλλά μόλις μια μέρα μετά την ακρόαση, πολλοί φοιτητές επέστρεψαν και εκτόξευαν υβριστικές φράσεις όπως, «Δεν θέλουμε κανένα Σιωνιστή εδώ» και «Ω Χαμάς, αγαπημένη μου, χτυπήστε το Τελ Αβίβ». Το τσίρκο στην Κολούμπια προσέλκυσε γελωτοποιούς ακριβώς έξω από την πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένου ενός που ορκίστηκε, «Η 7η Οκτωβρίου θα συμβαίνει κάθε μέρα για σένα… 10.000 φορές» και έναν άλλο που φέρεται να γρονθοκόπησε τον Αραβο-Ισραηλινό ακτιβιστή Yoseph Hadad στο πρόσωπο. Η κατάσταση ξέφυγε τόσο πολύ που ένας ραβίνος του Πανεπιστημίου Κολούμπια προειδοποίησε τους Εβραίους φοιτητές να πάνε σπίτι τους και το πανεπιστήμιο θα κάνει εικονικά μαθήματα στις 22 Απριλίου.

Αυτή ήταν η κορύφωση μηνών εχθρότητας. Ένας Εβραίος φοιτητής καρφώθηκε στον τοίχο στις 2 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια του είπαν να «συνεχίσει να γ… τρέχοντας” όταν απελευθερώθηκε, ενώ ένας άλλος χτυπήθηκε με ξύλο από διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς. Οι διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς φώναζαν συνήθως «γ*** οι Εβραίοι», «Κάτω οι Εβραίοι» και «Κάτω το Ισραήλ», φτύνουν τους Εβραίους φοιτητές ενώ περπατούσαν στην τάξη και απείλησαν τους υποστηρικτές του Ισραήλ στο διαδίκτυο με φράσεις όπως «Μακάρι να υποστείς τεράστιο πόνο και ταλαιπωρία και ίσως μόνο τότε καταλάβεις μια ουγγιά από το τι προκάλεσες στην Παλαιστίνη».

To Κολούμπια έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τη δραστηριότητα υπέρ της Χαμάς στην πανεπιστημιούπολη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ενώ το Columbia απαγόρευσε τους Σπουδαστές για Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (Students for Justice in Palestine (SJP)), το Columbia University Apartheid Divest (CUAD) ουσιαστικά τους αντικατέστησε. Η Σχολή για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη στο Κολούμπια – το καταφύγιο των υπερ της Χαμάς καθηγητών σε συντονισμό με το SJP – παραμένουν ζωντανά και καλά κρατούν, με τα περισσότερα από τα μέλη τους να διδάσκουν ακόμα και να επηρεάζουν τους φοιτητές. Οι ριζοσπάστες καθηγητές ισχυρίστηκε η Shafik απoλύθηκαν από τις θέσεις τους – είτε από την τάξη είτε από το ρόλο προέδρου επιτροπής που κατείχαν – εξακολουθούσαν να βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι την ακρόαση στο Κογκρέσο. Ο καθηγητής Τζόζεφ Μασάντ, ο οποίος περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ως «φοβερή» και η Κάθριν Φράνκε, η οποία είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες βετεράνοι είναι όλοι «επικίνδυνοι και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη», μπορεί να «μίλησαν» αλλά δεν είχαν πραγματικές συνέπειες. . Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μοχάμεντ Αμπντού παρέμεινε επι τόπου στις μη εγκεκριμένες διαμαρτυρίες.

Η Σαφίκ ισχυρίστηκε ότι απέβαλε 15 μαθητές που σχετίζονται με αντισημιτικά περιστατικά. Ωστόσο, μόνο σε τρεις μαθητές δόθηκε προσωρινή αναστολή λόγω αντισημιτισμού, και οι τρεις αναστολές ήρθησαν ή περιορίστηκαν σε δοκιμαστική περίοδο. Επιπλέον, από τις 10 αναστολές που προέκυψαν από το CUAD που φιλοξενούσε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ομιλητές από μια ομάδα που είχε απαγορευτεί από τη Γερμανία και το Ισραήλ επειδή εξυπηρετούσε ως μέτωπο μιας τρομοκρατικής ομάδας όπως είχε χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ, πέντε ήρθησαν επειδή το Columbia έκρινε ότι αυτοί οι μαθητές δεν εμπλέκονταν.

Το βράδυ της ακρόασης στη βουλή, ένας Εβραίος φοιτητής του Κολούμπια που φορούσε κιπά ξυλοκοπήθηκε και έμεινε με σημάδια στο λαιμό του. Εβραίοι μαθητές ανέφεραν «προβλήματα στον ύπνο» και φόβο να περπατήσουν στην τάξη. Η ανώτερη υπάλληλος του Μπάρναρντ, Νόα Φέι, είπε ότι ήταν «σχεδόν αδύνατο» να «περάσουμε» το περασμένο εξάμηνο «ακαδημαϊκά και διανοητικά» επειδή ο αντισημιτισμός «έχει αναλώσει κάθε πτυχή της φοιτητικής μας ζωής».

Και ακόμη και μετά το μεγάλο σόου του Κολούμπια για τη σύλληψη και τη διασπορά διαδηλωτών που δεν εγκρίθηκε η διαμαρτυρία τους, ορισμένοι συλληφθέντες και τιμωρημένοι φοιτητές έχουν ήδη επιστρέψει και έχουν ξανακαταλάβει το γκαζόν της πανεπιστημιούπολης. Ένας φοιτητής περιέγραψε το Κολούμπια ως «εμπόλεμη ζώνη». Εβραίοι απόφοιτοι έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην Σαφίκ δηλώνοντας ότι το Κολούμπια βρίσκεται υπό «οχλοκρατία» και «η βία κατά των Εβραίων φοιτητών είναι επικείμενη», ζητώντας «άμεσο κλείσιμο των πυλών του Κολούμπια και επιβολή των κανόνων συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου».

Η έλλειψη πραγματικών συνεπειών και η ασυνεπής επιβολή των πολιτικών θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τους αντι-Ισραηλινούς φοιτητές να παρενοχλούν τους Εβραίους συμμαθητές τους και να παρακινούν τη σχολή υπέρ της Χαμάς να εκτοξεύει ρητορική υπέρ της τρομοκρατίας, επικυρώνοντας τον φόβο των Εβραίων αποφοίτων του Κολούμπια.

Είναι η δέσμευση της Shafik για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού γνήσια ή τίποτα περισσότερο από μια παράσταση για να διατηρήσει τη θέση της; Αυτη ειναι η ερωτηση. Η Σαφίκ πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και την εμπιστοσύνη των Εβραίων μαθητών της.

Εάν η Shafik θέλει να διατηρήσει τη δουλειά της, πρέπει να προστατεύσει τους Εβραίους μαθητές της και να αποκαταστήσει την ευγένεια στην Κολούμπια. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να στείλει στους επαναστάτες υπέρ της Χαμάς ένα σαφές μήνυμα: η στάση του Κολούμπια ενάντια στην αντισημιτική παρενόχληση έχει γρήγορες και σοβαρές συνέπειες – όχι μόνο λόγια, αλλά και πράξεις. Αυτή είναι η μόνη λύση για την επανάσταση της Ιντιφάντα στο Κολούμπια.

*Ο DavidMayis είναι διευθυντής έρευνας και ανώτερος αναλυτής έρευνας στο Ίδρυμα για την υπεράσπιση των δημοκρατιών, όπου η Sabrina Soffer είναι ασκούμενη στην έρευνα. FollowDavidon X @DavidSamuelMay.

The Hill

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα