Pyatt: Δεν έχω δει αλλαγή στάσης της Ουάσιγκτον για ΔΝΤ – η «Κ» στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κύπρος: Θα ήταν κρίμα να χαθεί το παράθυρο ευκαιρίας, λέει ο πρέσβης @GeoffPyatt. Θεωρεί ότι η κυβ. Τραμπ θα συνεχίσει την προσπάθεια.

.@GeoffPyatt: ΗΠΑ, Ελλάδα, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ.

Η ελλην. κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα στην τρέχουσα περίοδο έντασης με την Τουρκία, “ανησυχώ για ατυχήματα”, λέει ο @GeoffPyatt.

Ποιον μπορεί να καλέσει η Αθήνα να ξεφύγουν τα πράγματα με την Τουρκία;
.@Pyatt: Έχουμε ήδη εμπλακεί στενά (και η πρεσβεία στην Άγκυρα).

Ερώτηση για Σούδα.
O @GeoffPyatt τονίζει τις στενές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο, υπάρχει δέσμευση να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον.

. @GeoffPyatt: We have strong checks & balances, a Congress which takes its foreign affairs competencies seriously.

  Πάιατ: Το γεγονός ότι ο Τσακαλώτος μπορούσε να καλέσει τον Λιού και ο Μπάιντεν τον Τσίπρα σε δύσκολες στιγμές ήταν καθοριστικό

.@GeoffPyatt : The fact that Tsaklotos could call Lew in difficult moments, or Biden could call Tsipras was key.

Ερώτηση για ΔΝΤ – ο Pyatt λέει ότι δεν έχει δει κάποια αλλαγή στη στάση της αμερικαν. κυβέρνησης.

Το στρατηγικό σκεπτικό της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας είναι πιο ισχυρό από ποτέ, λέει ο Pyatt.

Παπαχελάς: Πόσο δύσκολο είναι να είσαι πρέσβης χωρίς σαφή εξωτ. πολιτική;
Pyatt: Αυτή η μετάβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη (“challenging”)

Καθώς η Ελλάδα δείχνει τη δέσμευσή της στις μεταρρυθμίσεις, θα έρθουν επενδύσεις…οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα μία από μονο 6 χώρες που δαπανούν όσο έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο του άρθρου 3.

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ βρίσκεται στην καρδιά της διατλαντικής σχέσης, λέει ο πρέσβης Pyatt.

Τομας Βιζερ: Ξερω οτι καποιοι δεν θελουν το ΔΝΤ αλλα να ειμαστε ρεαλιστες, θα οδηγησει σε επωδυνη καθυστερηση για οικονομια @delphi_forum

Ο Τομας Βιζερ ευχεται να μπορουσαμε μονο να καναμε λιγο πιο γρηγορα… εκτιμα οτι ειναι εφικτη συμφωνια σε επιπεδο πολιτικων μεχρι Παρασκευη

Ο ακριβός δανεισμός έκτακτης ανάγκης ELA είχε τελειώσει Δεκέμβριο 2015. Επανήλθε μετά την επική διαπραγμάτευση
(Χαρδούβελη )

  Βίζερ: «Επικίνδυνη μία υπερβολική στροφή σε μία α λα καρτ Ευρώπη»

Ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη μία υπερβολική στροφή σε μία α λα καρτ Ευρώπη, διαφοροποιούμενος από την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για διαφορετικές ταχύτητες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωζώνη μαθαίνει μέσα από την κρίση, εκτίμησε, και προέβλεψε ότι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να τελειοποιείται. Όπως είπε όμως, η ευθύνη έγκειται στα κράτη-μέλη να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και την αμοιβαία μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Τελικά, η πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι κύριοι της μοίρας τους και να δώσουμε νομιμοποίηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τόνισε ο κ. Βίζερ.

Κατερίνα Σώκου

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης αναφέρθηκε στις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας τα όρια της λογικής του ΟΗΙΟ, ακρώνυμο του OWN HOUSE IN ORDER ή, στα ελληνικά, φρόντισε τα του οίκου σου. Υπάρχουν όρια, είπε, στο να μιμείται κανείς το παράδειγμα των Γερμανών. Αν και τόνισε ότι είναι ο τελευταίος που θα αρνηθεί την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, εκτίμησε ότι αυτό δεν αρκεί στην περίπτωση της Ευρώπης. Αντίθετα, χρειάζεται δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ίσως και να κατανεμηθεί το βάρος της προσαρμογής μεταξύ των πλεονασματικών και ελλειμματικών χωρών, κάτι που παραδέχθηκε ότι είναι αμφιλεγόμενο. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι μία ολοένα πιο αδύναμη, διχασμένη και αδιάφορη Ευρώπη, τόνισε ο κ. Τσούκαλης, καθώς παρατηρεί ότι υπάρχει ολοένα μικρότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών-μελών, άνοδος των αντισυστημικών πολιτικών δυνάμεων και οικονομική απόκλιση στο εσωτερικό των χωρών και μεταξύ τους.

Κατερίνα Σώκου

  Στράουχ: Περισσότερα για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Ελλάδας

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM Ρολφ Στράουχ δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι έχουν γίνει πολλά στην Ελλάδα στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη σταθεροποίηση των τραπεζών – σημειώνοντας πάντως ότι αν κάτι δεν πάει καλά υπάρχει πλέον ο μηχανισμός διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων.

Ο κ. Στράουχ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, μεταξύ άλλων και για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Κατερίνα Σώκου

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα