Oι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις 8 Νοεμβρίου οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή ενώ στον αέρα είναι και η πλειοψηφία στη Γερουσία. Τι θα σημαίνει αυτό για τους Αμερικανούς (και όχι μόνο); 

insidestory.gr

Αν οι Δημοκρατικοί τον Ιούνιο, μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade που άνοιξε τον δρόμο σε Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες για απαγόρευση των αμβλώσεων, κέρδισαν υποστήριξη και μαζί ελπίδες για διατήρηση του ελέγχου στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις προσεχείς ενδιάμεσες εκλογές, είναι πλέον σαφές ότι ο αμερικανικός λαός ενδιαφέρεται σήμερα πάνω από όλα για τον πληθωρισμό και την άνοδο της τιμής των καυσίμων που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η προεκλογική ατζέντα των Δημοκρατικών, βασισμένη πάνω στην κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των γυναικών χωλαίνει μπροστά σε εκείνη των Ρεπουμπλικανών που βασίζεται στην οικονομία, την αυξανόμενη εγκληματικότηταHomicides Are Up in Nearly 30 Major U.S. Cities | Νewsweek και το μεταναστευτικό.

Φοβούνται οι γυναίκες τη σύλληψη επειδή αποφάσισαν να μην μεγαλώσουν άλλα παιδιά (σε αμβλώσεις καταφεύγουν, σύμφωνα με τα νούμερα, κυρίως παντρεμένες γυναίκες με παιδιά); Ναι, αλλά φοβούνται περισσότερο το άδειο καλάθι της νοικοκυράς.

Με τον πληθωρισμό αμείλικτο και το χρηματιστήριο σταθερά σε πτώση, το ποσοστό των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Αμερική έχει εκτοξευθεί από 36% τον Ιούλιο στο 44% τον Οκτώβριο. Και οι ψηφοφόροι που ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την πορεία της στους Ρεπουμπλικάνους, με διαφορά μεγαλύτερη από δύο προς ένα.

Όπως το θέτει το New YorkerThe Democrats’ Midterm Challenge | The New Yorker, η ιδεολογία παραμερίστηκε και πήραν τη θέση της ζητήματα που συζητιούνται στο τραπέζι της κουζίνας.

Οι διαφημίσεις πέφτουν καταιγιστικά. Ο ανταγωνισμός για την προσοχή των ψηφοφόρων είναι μεγάλος και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο αναμένονται να ξοδευτούν $10 δισ. σε διαφημιστικές δαπάνες, ξεπερνώντας το ρεκόρ των $8,5 δισ. του 2020.

Με το ποσοστό έγκρισης του προέδρου Μπάιντεν να παραμένει όλη τη χρονιά κάτω από το 50%, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να χάσουν τη Βουλή και έχουν ένα ελαφρύ, εύθραυστο, προβάδισμα στη Γερουσία. Ας δούμε αναλυτικά:

Τι είναι ο midterm εκλογές

Είναι οι εκλογές στη μέση (mid) της θητείας (term) του προέδρου.

Η θητεία διαρκεί 4 χρόνια, άρα γίνονται 2 χρόνια μετά την εκλογή του, και, όπως και οι προεδρικές, την πρώτη Τρίτη μετά την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου – φέτος, στις 8 Νοεμβρίου. Σε κάποιες πολιτείες μπορείς ήδη να ψηφίσεις, και ταχυδρομικώς. Ο Ομπάμα ήδη ψήφισε στο Σικάγο.

Το εκλογικό σώμα ψηφίζει:

  • Για 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας (η θητεία των γερουσιαστών διαρκεί 6 έτη, προκειμένου να μην αποσπώνται από το νομοθετικό τους έργο, και εκλέγονται κυλιόμενα, κάθε 2 χρόνια το 1/3 από αυτούς).
  • Για όλες, και τις 435, έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων (η θητεία ενός βουλευτή διαρκεί 2 έτη).
  • Παράλληλα, 36 πολιτείες και 3 επικράτειες θα ψηφίσουν για κυβερνήτη.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θεωρούνται ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παραδοσιακά το κυβερνών κόμμα χάνει ποσοστά.

Γερουσία + Βουλή των Αντιπροσώπων = Κογκρέσο

Το Κογκρέσο είναι το πρώτο σκέλος της εξουσίας, η νομοθετική. (Η εκτελεστική εξουσία είναι ο πρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο και η δικαστική το Ανώτατο Δικαστήριο και τα άλλα ομοσπονδιακά δικαστήρια). Στεγάζεται στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον και έχει δύο σώματα: τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (χαϊδευτικά «House»). «Congressman» αποκαλείται τόσο ο γερουσιαστής όσο ο βουλευτής.

 

 

Η Γερουσία έχει 100 μέλη, 2 από κάθε πολιτεία, άσχετα από τον πληθυσμό της. Δηλαδή, η Καλιφόρνια των 40 εκατομμυρίων κατοίκων έχει δύο γερουσιαστές, το Γουαϊόμινγκ του μισού εκατομμυρίου επίσης δύο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει 435 μέλη και κάθε πολιτεία εκλέγει αριθμό βουλευτών ανάλογα με τον πληθυσμό της. Η Καλιφόρνια έχει 52 έδρες στη Βουλή ενώ το Γουαϊόμινγκ 1.

Πρέπει να είσαι 25 ετών για να εκλεγείς βουλευτής και 30 γερουσιαστής.

Οποιοδήποτε νομοσχέδιο έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό προέρχεται από τη Βουλή και στη συνέχεια φτάνει για ψήφιση στη Γερουσία. Οι προεδρικές αποφάσεις (π.χ. διορισμοί) επικυρώνονται μόνο από τη Γερουσία.

 

Ποιο κόμμα ελέγχει τώρα κάθε σώμα;

Aυτή την στιγμή Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έχουν από 50 έδρες στη Γερουσία. Όμως οι Δημοκρατικοί (στην πραγματικότητα 48 Δημοκρατικοί και 2 ανεξάρτητοι που συντάσσονται, ένας γερουσιαστής από το Μέιν και ο Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ) καταφέρνουν να νομοθετούν καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας σε κάποια ψήφιση, την καθοριστική ψήφο ρίχνει η αντιπρόεδρος της χώρας, Κάμαλα Χάρις.

Τη Βουλή ελέγχει όποιος έχει 218 βουλευτές. Οι Δημοκρατικοί έχουν αυτή τη στιγμή 221 έδρες και οι Ρεπουμπλικάνοι 212 (χηρεύουν 2 έδρες).

Ποια είναι η πρόβλεψη για τη Βουλή;

Σύμφωνα με το RealClear PoliticsBattle for the House 2022 | RealClear Politics, που υπολόγισε τον μέσο όρο όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή ακόμη κι αν κερδίσουν και τις 35 έδρες που ακόμη παίζονται. Οι 175 έδρες που προς το παρόν έχουν διασφαλίσει απέχουν μακράν από τις 218 που απαιτούνται για τον έλεγχο του κάτω σώματος του Κογκρέσου.

Το Five Thirty Eight δίνει στους Ρεπουμπλικανούς 71/100 πιθανότητες να κερδίσουν. Από τις έδρες που κατέχουν αυτή τη στιγμή, μόνο μία αναμένεται να πάει στους Δημοκρατικούς (στην Καλιφόρνια, και επειδή ο υποψήφιος αλλάζει περιφέρεια). Τη Νάνσι Πελόσι, πρόεδρο της Βουλής από το 2019Party Government Since 1857, φαίνεται ότι θα διαδεχθεί ο σημερινός αρχηγός της μειοψηφίας Κέβιν ΜακΚάρθι.

 

 

Ποια είναι η πρόβλεψη για τη Γερουσία;

Υπό διεκδίκηση είναι 21 έδρες των Ρεπουμπλικάνων και 14 των Δημοκρατικών. Οι Δημοκρατικοί έχουν προβάδισμα σε 11 (Νιου Χαμσάιρ, Κολοράντο, Γουάσιγκτον, Κονέκτικατ, Ιλινόις, Όρεγκον, Νέα Υόρκη, Βερμόντ, Καλιφόρνια, Μέριλαντ, Χαβάη), οι Ρεπουμπλικανοί σε 17 (Φλόριντα, Γιούτα, Άιοβα, Ιντιάνα, Μοντάνα, Κάνσας, Λουϊζιάνα, 2 στην Οκλαχόμα, Κεντάκι, Νότια Καρολίνα, Αρκάνσας, Νότια Ντακότα, Αλαμπάμα, Άινταχο, Βόρεια Ντακότα, Αλάσκα).

Μάχη στήθος με στήθος δίνονται σε 7 πολιτείες, τις 4 διεκδικούμενες έδρες των οποίων κατέχουν σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί (Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα) και 3 οι Δημοκρατικοί (Νεβάδα, Τζόρτζια, Αριζόνα).

Στη Νεβάδα, ο MAGA Άνταμ Λάξαλ, γιος και εγγονός γερουσιαστών, φαίνεται ότι νικά τη Δημοκρατική γερουσιαστή της Κάθριν Κόρτες Μάστο με λαϊκίστικο μήνυμα κατά της woke Αμερικής και μια διαφήμιση που συγκρίνει την αμερικανική πολιτική με τον Πόλεμο των Άστρων, το καλό εναντίον του κακού. «Η ριζοσπαστική αριστερά, οι πλούσιες ελίτ, οι αφυπνισμένες εταιρείες, ο ακαδημαϊκός κόσμος, το Χόλιγουντ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καταλάβει την Αμερική» λέει ο Λαξάλ πάνω από εικόνες διαδηλώσεων του Black Lives Matter.

Οι κρίσιμες μάχες των Δημοκρατικών για τη διατήρηση έστω ισοψηφίας στη Γερουσία δίνονται στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια.

Στην Πενσιλβάνια ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν έχει χάσει τους τελευταίους μήνες αρκετές μονάδες απέναντι στον Αμερικανο-τούρκο γιατρό Μέμετ Οζ, γνωστό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή της Όπρα και προσωπικό φίλο του Τραμπ. Στο παρελθόν είχε επιβληθεί στον Οζ πρόστιμο για παραπλανητικές υποσχέσεις απώλειας βάρους για συμπληρώματα διατροφής ενώ ως σύμβουλος του Τραμπ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της υδροχλωροκίνης (και μέτοχος σε εργαστήρια παραγωγής της) ως θεραπεία της Covid-19. Κι η λίστα με τα σκάνδαλα δεν έχει τέλος. Όμως υπάρχουν ανησυχίες για το πόσο ικανός είναι να κυβερνήσει ο Φέτερμαν που πάσχει από κολπική μαρμαρυγή και μυοκαρδιοπάθεια και έχει πάθει δύο εγκεφαλικά.

Στην Τζόρτζια, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ράφαελ Γουόρνοκ απειλείται από τον ανεκδιήγητο πρώην παίκτη του φούτμπολ Χέρσελ Γουόκερ, που φυσικά έχει την αμέριστη υποστήριξη του Τραμπ. Ο Γουόκερ είναι φανατικός κατά των εκτρώσεων χωρίς εξαιρέσεις (ακόμη και όταν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας, ακόμη και όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας), όμως ο γιος του αποκάλυψεHerschel Walker’s son calls candidate a liar and hypocrite over abortion denial | Τhe Guardian ότι το 2009 πλήρωσε την άμβλωση της ερωμένης του. Επιπλέον, ο Χέρσελ στο τηλεοπτικό ντιμπέιτFive takeaways from the Georgia Senate debate | CNN ανέμισε ένα ψεύτικο αστυνομικό σήμα ισχυριζόμενος ότι είναι αστυνομικός (δεν είναι), λέει ότι έχει 800 υπαλλήλους (έχει 8) ή ότι είναι πράκτορας του FBI (όχι) ενώ ο γιος του αμφισβητεί και τους ισχυρισμούς περί Τσερόκι καταγωγής. Παρόλα αυτά, είναι μόλις μία μονάδα πίσω από τον Γουόρνοκ.

 

 

Εν ολίγοις, αν οι Δημοκρατικοί διατηρήσουν τις έδρες τους (οπωσδήποτε την Τζόρτζια) μείον τη Νεβάδα που φαίνεται ότι τη χάνουν, και κλέψουν την Πενσιλβάνια, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι να παραμείνουν στους 50 γερουσιαστές.

Το σάιτ δημοσκοπήσεων Five Thirty Eight καταλήγει από τα 100 πιθανά σενάρια του εκλογικού αποτελέσματος, οι Δημοκρατικοί κερδίζουν στα 66Can Democrats Win 52 Senate Seats And Kill The Filibuster? | FiveThirtyEight.

Ποια είναι η πρόβλεψη για τις εκλογές για Κυβερνήτη;

Από τις 39 πολιτείες ή επικράτειες όπου γίνονται εκλογές, 21 έχουν αυτή τη στιγμή Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη και 18 Δημοκρατικό. Οι Δημοκρατικοί θεωρείται ότι θα κλέψουν από τους Ρεπουμπλικάνους το Μέριλαντ και τη Μασσαχουσέττη (πολύ θα ήθελαν και την Αριζόνα) και θα χάσουν το Όρεγκον και τη Νεβάδα. Τα πράγματα είναι δύσκολα και στο Κάνσας.

Στο Όρεγκον, όπου εκλέγεται Δημοκρατικός εδώ και σαράντα χρόνια, τα πράγματα περιπλέχθηκαν όταν κατέβηκε και τρίτη, ανεξάρτητη υποψήφια, κλέβοντας ψήφους από τη Δημοκρατική Τίνα Κότεκ που ήθελε να γίνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία κυβερνήτης των ΗΠΑ, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ συμπαθής και θα χάσει από τη Ρεπουμπλικανή Κριστίν Ντρέιζαν.

Τα βαριά ονόματα των Ρεπουμπλικανών στην Τζόρτζια και τη Φλόριντα, Μπράιν Κεμπ και Ρον ΝτεΣάντις, δεν κινδυνεύουν.

Στο Τέξας, ο Μπέτο Ο’Ρουρκ, που προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού όταν προσπάθησε να χτυπήσει την έδρα του Τεντ Κρουζ στην Γερουσία to 2018, δεν έχει ελπίδα να κερδίσει τον υφιστάμενο σκληροπυρηνικό κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, όσες τέτοιες διαφημίσεις και να βγουν.

Ενώ στις περισσότερες πολιτείες το κόμμα που θα εκλέξει γερουσιαστή θα εκλέξει και κυβερνήτη, χαρισματικές προσωπικότητες ανατρέπουν την παράδοση στο Κάνσας (όπου έχει ελαφρύ προβάδισμα η Δημοκρατική κυβερνήτης αλλά μάλλον εκλέγεται ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος γερουσιαστής) και στην Αριζόνα, όπου μάλλον βγαίνει ο αστροναύτης Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Κέλι (δίδυμος αδελφός του ΣκοτH συναρπαστική ζωή του αστροναύτη Σκοτ Κέλι), αλλά για τη θέση της κυβερνήτη δίνει μάχη η Δημοκρατική Κέιτι Χόμπς απέναντι στην Κάρι Λέικ, που είναι το νέο λαμπερό πρόσωπο του MAGA και συζητιέται ακόμη και για υποψήφια αντιπρόεδρος με τον Τραμπ.

 

 

Η επόμενη μέρα στη Βουλή

Το 2011, όταν η Βουλή βρισκόταν πάλι στα χέρια Ρεπουμπλικάνων, η δεξιά τους πτέρυγα έφερε τις ΗΠΑ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας προκειμένου να πολεμήσει τον τότε πρόεδρο Ομπάμα. Σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί απειλούν με την έναρξη αμέτρητων ερευνών εναντίον Δημοκρατικών και θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν επιτροπές για τον Χάντερ Μπάιντεν και τις επιχειρηματικές του δραστηριοτήτες στο εξωτερικό, για την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν στα σύνορα με το Μεξικό και για τις έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον Μέρικ Γκάρλαντ στον Τραμπ.

Δεν μπορούν να σταματήσουν την τρέχουσα έρευνα της Βουλής στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, καθώς το έργο της επιτροπής είναι προγραμματισμένο να τελειώσει στο τέλος της χρονιάς, πριν ορκιστεί η νέα Βουλή.

Πιστοί του Τραμπ σαν τον Ματ Γκετς και την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν θέλουν να γίνει πρόταση μομφής εναντίον του Μπάιντεν, του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Εσωτερικών, προφανώς για εκδικητικούς λόγους για τις δύο προτάσεις μομφής εναντίον του Τραμπ, όμως ο ΜακΚάρθι είπε πρόσφαταMcCarthy downplays prospect of impeaching Biden if GOP wins House | Τhe Washington Post ότι δεν βλέπει νόημα σε κάτι τέτοιο.

Είναι σίγουρο ότι πρόεδρος της Βουλής θα γίνει ο ΜακΚάρθι;

Οι σκληροπυρηνικοί Τραμπικοί βουλευτές, εκτιμά το AtlanticWhat to Expect When You’re Expecting a Republican House | The Atlantic, δεν έχουν εμπιστοσύνη στον ΜακΚάρθι, ούτε οι υπόλοιποι συνάδελφοι του τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση – το 2015 κατέστρεψε τις τότε ελπίδες για τη θέση κάνοντας μια γκάφα-δώρο για τη Χίλαρι ΚλίντονMcCarthy’s comments on Benghazi probe may be a political gift to Clinton | Τhe Washington Post που ερευνάτο για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη. Αλλά προς το παρόν κανείς άλλος δεν έχει πει ότι θα διεκδικήσει τον ρόλο.

 

 

Θα αναβαθμιστούν οι σκληροπυρηνικοί Τραμπικοί;

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (σχέσεις με το Quanon) και ο Πολ Γκόσαρ (σχέσεις με ακροδεξιές ομάδες σαν τα Proud Boys) σίγουρα θα ξαναπάρουν ρόλους σε επιτροπές (και οι δύο είχαν αποβληθεί για σχόλια μίσους στα σόσιαλ μίντια). Αν οι Ρεπουμπλικανοί έχουν οριακή πλειοψηφία, η μικρή ομάδα των MAGA, που αποτελείται από τους προαναφερθείσες, τη Λόρεν Μπόμπερτ (με ένα σωρό απάτες στο μητρώο της) και τον Ματ Γκετς (συνεχής πονοκέφαλος για το κόμμα) θα μπορούν να εκβιάζουν τον ΜακΚάρθι προκειμένου να περνάνε τα δικά τους – και η Τέιλορ Γκριν έχει ήδη πει ότι θα τον έχει στην πίεση.

 

063_1403107676.jpeg

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν σε συγκέντρωση συγγενών συλληφθέντων για την εισβολή στο Καπιτώλιο, 15 Ιουνίου 2022. [KEVIN DIETSCH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP]

 

Το χειρότερο σενάριο

Το χειρότερο που έχει συμβεί στην αμερικανική πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι η αμφισβήτηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 από τον Τραμπ με ψεύδη περί νοθείας, που δεν δίστασαν να επαναλάβουν πολλά μέλη των Ρεπουμπλικανών. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει μια Βουλή υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο, είναι, σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις εκλογές του 2024 να αρνηθεί να επικυρώσει το αποτέλεσμα (ο όχλος του Τραμπ εισέβαλε το 2021 στο Καπιτώλιο για να σταματήσει αυτή τη διαδικασία). Βέβαια, αυτή η Βουλή θα εκλεγεί στις εκλογές του 2024.

Κινδυνεύει να χάσει η Ουκρανία τη συμπαράσταση των ΗΠΑ;

Πριν λίγες μέρες ο Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσεMcCarthy Suggests That a G.O.P.-Led House Would Question Aid to Ukraine | Τhe New York Times ότι αν το κόμμα του κερδίσει την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές, τα μέλη του δεν θα είναι πρόθυμα να «δώσουν λευκή επιταγή» στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι θα είναι πιο δύσκολο για τον Μπάιντεν να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου για μεγάλες εισροές βοήθειας για την ενίσχυση της. Συνολικά, το Κογκρέσο έχει εγκρίνει πάνω από $60 δισ. βοήθεια στην Ουκρανία το 2022.

 

000_32kb8ky.jpeg

Ο Μιτς ΜακΚόνελ, τον οποίο κανείς πια δεν θα ξαναπεί «Moscow Mitch». [SAUL LOEB / AFP]

 

Όμως δεν συμφωνείTop Republicans clash over future of Ukraine aid | Financial Times μαζί του ο Μιτς ΜακΚόνελ, ο πανίσχυρος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, που μετά τις δηλώσεις του ΜακΚάρθι ζήτησε από τον Μπάιντεν να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία. Ο ΜακΚόνελ, που υπόψιν απέκτησε το παρατσούκλι «Moscow Mitch‘Moscow Mitch’ Tag Enrages McConnell and Squeezes G.O.P. on Election Security | The New York Times» επειδή εμπόδισε τη λήψη μέτρων που θα διασφάλιζαν τις εκλογές από ανάμειξη τρίτων, σαν την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, ήδη από το Μάιο αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από την εξωτερική πολιτική του Τραμπ και ταξίδεψεMcConnell and other Republican senators make a secret visit to Ukraine | The New York Times στην Ουκρανία όπου συναντήθηκε με τον Ζελένσκι.

Μια συντηρητική Ρεπουμπλικάνα υποψήφια για τοπικό αξίωμα στη Γιούτα αποφασίζει να κάνει διαφήμιση με το ένα πράγμα που δεν αντέχουν οι λευκοί συντηρητικοί της Γιούτα: ραπάροντας.

Εικόνα michelakou_margarita
Εργάζεται στα περιοδικά, ελληνικά και ξένα, από το 1990. Ήταν στην αρχική ομάδα της Athens Voice και διευθύντρια του Marie Claire.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα