James Corbett: Για τον Τεχνοκρατικό Έλεγχο και τους Κίνδυνους της ΤΝ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Συνέντευξη James Corbett στον Δρ. Joseph Mercola

14 Μαΐου 2023

Download Interview Transcript  / Κατεβάστε το Χειρόγραφο της Συνέντευξης

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

▪ Αντί να μαλώνουμε για ελεγχόμενη αντιπολίτευση, θα ήταν καλύτερα να αφιερώναμε τον χρόνο μας παραγωγικά σε έρευνα, επαλήθευση και διασταύρωση των πληροφοριών για να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα.

▪ Ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο το δίκτυο ελέγχου διατηρεί τον εξουσία του είναι το «διαίρει και βασίλευε». Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαιρεί κάθε ενοποιημένο μέτωπο με τη διασπορά υποβολών και αμφιβολιών.

▪ Καθώς τα chatbot, εξοπλισμένα με Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial  Intelligence – AI) γίνονται πιο εξελιγμένα και αρχίζουν να μονοπωλούν τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τους εικονικούς βοηθούς, η προπαγάνδα που υποστηρίζεται από το κράτος μπορεί να γίνει η μόνη διαθέσιμη πληροφορία

▪ Η αφήγηση είναι το απόλυτο όπλο. Mε μια αρκετά πειστική αφήγηση, μπορείτε να παρακινήσετε ολόκληρους πληθυσμούς να πάνε στον πόλεμο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνουν.

▪ Μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να μας επιτεθούν όπως σχεδιάζουν, είναι να δημιουργήσετε κοινότητες με άτομα που έχουν παρεμφερείς απόψεις με σας, διευρύνοντας τις γνώσεις και τις δυνατότητές σας. Επίσης, θα ήταν επίσης συνετό να μετακινηθείτε από αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας.

▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Σε αυτό το βίντεο, παίρνω συνέντευξη από τον ερευνητή δημοσιογράφο James Corbett για τις ψευδείς αφηγήσεις, την παγκόσμια εξαγορά από την τεχνοκρατία, την ελεγχόμενη αντιπολίτευση και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τις λύσεις σε αυτές και σε άλλες προκλήσεις.

Η δημοσιογραφική καριέρα του James Corbett ξεκίνησε μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν «ανακάλυψε συντετριμμένος ότι μας λένε συνεχώς ψέματα μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης». Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν η στιγμή του «κόκκινου συναγερμού», και έκτοτε ο  Corbett δεν σταμάτησε να ψάχνει για την αλήθεια.

«Η ασυμφωνία μεταξύ των πραγμάτων που έβρισκα στο Διαδίκτυο σε σχέση με αυτά που αναφέρονταν στις βραδινές ειδήσεις άρχισε να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Στο σημείο αυτό ένιωσα ότι έπρεπε να μπω σε αυτή τη συζήτηση . Αυτός είναι ο λόγος που μιλάμε σήμερα», λέει

Το 2007, ο James Corbett οργάνωσε τον ιστότοπό του, CorbettReport.com. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι σε κάθε ανάρτησή του υπάρχουν άψογες παραπομπές στις πηγές του.

«Πάντα ανεβάζω τη μεταγραφή με τους υπερσυνδέσμους στα έγγραφα κάθε πηγής για κάθε μεμονωμένη αναφορά, κάθε βίντεο κ.λπ., για ό,τι αναρτώ. Θέλω να κατευθύνω τους ανθρώπους στο αρχικό υλικό, ώστε να μπορούν να το ερευνήσουν μόνοι τους. Ως ερευνητής, ξέρω ότι αυτό είναι απίστευτα πολύτιμο. Εκτιμώ πολύ όταν το κάνουν άλλοι άνθρωποι, γι’ αυτό προσπαθώ να δώσω αυτό το παράδειγμα στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης».

Μπορεί η παγκόσμια εξαγορά να εκτροχιαστεί;

Ο Corbett εμφανίζεται επίσης στην εκπομπή Good Morning CHD  με την Dr. Meryl Nass μια φορά το μήνα, μια διαδικτυακή εκπομπή ειδήσεων από τον οργανισμό Children’s Health Defense.

«Και για τους δύο μας, είναι πολύτιμο να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τις τελευταίες μηχανορραφίες του: τη νέα παγκόσμια Συνθήκη Πανδημίας και τις Τροποποιήσεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας (ΔΚΥ/IHR) που ισχύουν μέχρι τώρα, κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να είναι η καλωδίωση της υποδομής βιοεπιτήρησης», λέει ο Corbett.

Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η νέα Συνθήκη Πανδημίας ή/και οι Τροποποιήσεις του ΔΚΥ μπορούν να σταματήσουν, ο Corbett απαντά:

«Λοιπόν, σχεδιάζουν να εξαπολύσουν την παγκόσμια Συνθήκη Πανδημίας στον κόσμο στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA) τον Μάιο του 2024. Και προπαρασκευαζόμενοι γι’ αυτό, διοργανώνουν μια Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο 2023, στην που θα συζητηθεί το σχέδιο της Συνθήκης και το σχέδιο των Τροποποιήσεων του ΔΚΥ και άλλα σχετικά θέματα.

Δηλαδή, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ενός έτους προτού θα επιτεθούν στον κόσμο με ό,τι κι αν μαγειρεύουν, εκτός κι αν υπάρξει κάποια δραματική κίνηση για να το σταματήσει αυτό.

Βραχυπρόθεσμα, φαίνεται απίθανο να εκτροχιαστεί αυτή η απίστευτη θεσμική δυναμική. Ωστόσο, στο ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν, θα μπορούσαμε να δούμε ότι συνέβησαν πράγματα που έχουν εκτροχιάσει εντελώς ατζέντες που έμοιαζαν αναπόφευκτες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή – έκδοση του 2009 του UNFCCC (2009 edition of the UNFCCC, the United Nations Framework Convention on Climate Change).

Το 2009, προωθήθηκε η UNFCCC και διαφημιζόταν —ακόμα και από τον τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΕ— ως «το δυναμικό της παγκόσμιας κυβέρνησης μέσω μιας νέας συμφωνίας για το κλίμα που θα αναθεωρούσε εντελώς όλους τους διεθνείς κανόνες.

Αυτό η προσπάθεια εκτροχιάστηκε εντελώς από μερικά ενδιαφέροντα περιστατικά, ένα από τα οποία ήταν το Climategate… Οι διαμάχες μεταξύ ορισμένων αναπτυσσόμενων χωρών εναντίον του ανεπτυγμένου κόσμου… [επίσης] βοήθησαν να εκτροχιαστεί αυτή η διάσκεψη του 2009.

Υπάρχει δυνητικά ένα παρόμοιο πράγμα που συμβαίνει [τώρα] με τον ΠΟΥ να προσπαθεί να ακυρώσει τους κανονισμούς και τους περιορισμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν μπορούν να τους αντέξουν οικονομικά. Όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό ήταν οι αφρικανικές χώρες αυτές που αντιστάθηκαν στην κρατική ατζέντα για τη βιοασφάλεια.

Και νομίζω ότι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να επιβάλλουν ένα παγκόσμιο δίκτυο επιτήρησης της βιοασφάλειας μάλλον ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα συμμετάσχουν ή δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό οι αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, μπορεί να υπάρξει ένα παρόμοιο είδος γεωοικονομικής διαμάχης ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την προσπάθειά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραδοθούμε στο αναπόφευκτο πριν καν συμβεί».

Είναι ο Elon Musk “ελεγχόμενη αντιπολίτευση”;

Ο προσδιορισμός της αξιοπιστίας των ανθρώπων στο χώρο των εναλλακτικών ειδήσεων είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι αυτές τις μέρες. Οι κατηγορίες για την οργάνωση μιας ελεγχόμενης αντιπολίτευσης είναι συχνές. Το ίδιο ισχύει γενικά για άτομα υψηλού προφίλ. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του James Corbett και της ερευνητικής δημοσιογράφου Whitney Webb, πιστεύουν ότι ο Elon Musk είναι πιθανώς ελεγχόμενη αντιπολίτευση. Τι τους οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα; Όπως λέει ο George Corbett: 

«Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι, οπότε ας το ψάξουμε. Από τη μία πλευρά έχετε ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο Musk υπονομεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη των υπηρεσιών πληροφοριών του Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συμπλέγματος. Από την άλλη είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι παίζει απλώς το ρόλο «καλού τύπου», ενώ προωθεί κρυφά τους στόχους του Βαθέως Κράτους (Deep State). 

«Είναι δύσκολο να παραβλέψουμε την τεράστια υποστήριξη που έλαβε ο Musk από τις υπηρεσιών πληροφοριών του Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συμπλέγματος κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε εικασίες για αυτό. Αυτό προκύπτει από τα δημόσια αρχεία:

Υπάρχει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια που το Υπουργείο Άμυνας έχει χορηγήσει στην εταιρεία SpaceX του Musk με μια σειρά συμβάσεων τα τελευταία χρόνια για την αποστολή δορυφόρων σε τροχιά διαβαθμισμένης φύσης σε μη καταχωρημένες, μη αναφερόμενες αποστολές που πιθανώς έχουν κάποια σχέση με τη διακηρυγμένη πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας (DοD) να μετατρέψει το διάστημα σε πεδίο μάχης.

Υπάρχουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια της NASA με την  SpaceX το 2021 για την επίτευξη της προσγείωσης ανθρώπων μέσω της Αποστολής Άρτεμις, και το ταξίδι στο φεγγάρι το οποίο υπόσχεται το κοινό, το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. 

Υπάρχουν τα 750 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν στη Solar City το 2016 από την πολιτεία της Νέας Υόρκης για την κατασκευή μιας εγκατάστασης παραγωγής ηλιακών κυψελών. Αυτή, πάλι, είναι μια άλλη πτυχή των επιχειρηματικών ευκαιριών στις οποίες εμπλέκεται ο Musk, που υπόσχεται συνεχώς μια τεχνολογία που όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά στην πραγματικότητα είναι ενεργά επιβλαβής για το περιβάλλον, (νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί), η οποία προκαλεί κραυγές δυσαρέσκειας.

Υπάρχουν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια που πήρε η Tesla από την Πολιτεία της Νεβάδα το 2014 για την κατασκευή του Gigafactory, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.

Ο Elon Musk ταξίδεψε στη Ρωσία για να αγοράσει παλιούς σοβιετικούς ICBM [διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους]. Αυτό το ταξίδι οδήγησε τελικά στην ενεργοποίηση του SpaceX. Ποιος συνόδευε τον Elon Musk σε εκείνο το ταξίδι; Κάποιος ονόματι Mike Griffin, ο οποίος έτυχε να είναι ο γενικός διευθυντής της In-Q-Tel, η οποία είναι ο βραχίονας επενδυτικού κεφαλαίου της CIA…

Ο Mike Griffin έγινε διαχειριστής του επενδυτικού κεφαλαίου της NASA, η οποία στη συνέχεια επέλεξε τη SpaceX ως τη μοναδική εταιρεία (από τις 20 που υπέβαλλαν αίτηση εκείνη την εποχή), για ένα συμβόλαιο 400 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005 για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του νέου πυραύλου ανεφοδιασμού ISS, και το 2008 για ένα συμβόλαιο 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην SpaceX το 2008, το οποίο -όπως υποστηρίζει ο ίσιος ο Ellon Musk- έσωσε την εταιρεία.

Έτσι, , οι διασυνδέσεις του Elon Musk με το Βαθύ Κράτος δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο ξεκάθαρες. Σε κάθε στάδιο της επιχειρηματικής σταδιοδρομίας του, o Musk σώζονταν με την βοήθεια του από μηχανής θεού (deus ex machina) των πρακτόρων της Βαθέως Κράτους, όπως ο Mike Griffin, ο οποίος εμφανίζεται με συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων την κατάλληλη στιγμή».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk και η απελευθέρωση των Αρχείων του Twitter μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια κίνηση ενάντια στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αλλά με βάση τις τεκμηριωμένες σχέσεις του Musk μ’ αυτό ακριβώς το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις.

Εξάλλου, το Twitter είναι μια κεντρική πλατφόρμα που προσφέρεται για λογοκρισία, αλγοριθμική χειραγώγηση και καταστολή πληροφοριών και ο Musk έχει δηλώσει δημόσια ότι θέλει να δημιουργήσει μια εφαρμογή παρόμοια με το «WeChat», ικανή να χειριστεί κάθε πτυχή της ψηφιακής ζωής των χρηστών του»

Γιατί ο Musk κυκλοφόρησε τα αρχεία Twitter;

Ο Corbett προτείνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογηθούν οι ιδέες και οι συνεισφορές του Musk είναι να αξιολογηθούν τα αποτελέσματά τους. Όπως λέει:

«Είναι καλό ή κακό αυτό που υποστηρίζει ο Elon Musk; Συμφωνούμε ή διαφωνούμε μ’ αυτό; Είναι σωστό ή λάθος; Και γιατί πιστεύουμε ότι είναι σωστό ή λάθος; Αυτό πρέπει να είναι ο πυρήνας στον οποίο να επιστρέφουμε συνέχεια. Επομένως, πρέπει να αξιολογήσουμε τις ιδέες του Musk σε αυτή τη βάση».

«Για παράδειγμα, υπάρχουν ιδέες που προωθεί ο Musk και με τις οποίες συμφωνώ 100%. Συμφωνώ μαζί του όταν μιλάει για τον μύθο του υπερπληθυσμού και την κρίση υποπληθυσμού που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ή   όταν μιλάει για τις αρνητικές συνέπειες των lockdown…

Αλλά, διαφωνώ μαζί του όταν μιλάει για την επιβολή φόρου άνθρακα, εναρμονιζόμενος με τους Bill Gates και Mark Carney και άλλα παρόμοια, γιατί θεωρώ ότι προωθεί μια κακή ιδέα που είναι μέρος ενός σχεδίου για συγκεντρωτισμό του ελέγχου στα χέρια των Παγκοσμιοποιητών.

Όταν υποστηρίζει το καθολικό βασικό εισόδημα στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, προωθώντας μια κακή ιδέα που θα χρησιμοποιηθεί για συγκεντρωτισμό του οικονομικού ελέγχου σε λιγότερα χέρια.

Όταν μιλάει για το τσιπ εγκεφάλου Neuralink … [είναι] ακριβώς σε εναρμόνιση με όσα υποστηρίζει ο [ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ] Klaus Schwab… Είναι μια εξαιρετικά κακή ιδέα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των μαζών από μια τεχνοκρατική ελίτ».

▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Όσον αφορά την αγορά του Twitter από τον Musk και την επακόλουθη κυκλοφορία των αρχείων Twitter, ο George Corbett δεν πιστεύει ότι αποτελεί μεγάλη έκπληξη η διαπίστωση ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Στρατιωτικού-Βιομηχανικού Συμπλέγματος χρησιμοποιούν το Twitter για να παρακολουθούν και να χειραγωγούν τους ανθρώπους. Πιστεύει ότι η δουλειά του Musk μπορεί κάλλιστα να αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της πλατφόρμας, ώστε οι κυβερνητικές υπηρεσίες να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν για παρακολούθηση και έλεγχο.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Musk δήλωσε ότι θέλει το Twitter να γίνει η εφαρμογή WeChat της Αμερικής. Και τι είναι το WeChat; Είναι μια εφαρμογή που ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση και παρακολουθεί κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών συναλλαγών, των κοινωνικών σχέσεων, των επικοινωνιών, και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή WeChat είναι το θεμέλιο του Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Έτσι, ο Musk από τη μια διατείνεται ότι είναι υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου, και από την άλλη μιλάει για τη μετατροπή του Twitter σε κεντρικό κέντρο για το τεχνοκρατικό δίκτυο παρακολούθησης και ελέγχου.

Σταματήστε να ψάχνετε για σωτήρα

Όπως σημείωσε ο Corbett,

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για τις ζωές μας αντί να ψάχνουμε για σωτήρες, όπως ο Elon Musk, που θα έρθουν να σώσουν κάποια μέρα». Δεν μπορούμε να μεταθέσουμε αυτό το βάρος σε κανένα δεδομένο άτομο ή ομάδα ατόμων. Πρέπει όλοι να το σηκώσουμε εμείς οι ίδιοι.

«Νομίζω ότι η συζήτηση μπορεί να κολλήσει στην ηλίθια γιατί παρόλο που τείνω να πιστεύω ότι ο Musk έχει κάποια μορφή συνεργασίας με το Βαθύ Κράτος που προσποιείται ότι αντιτίθεται σ’ αυτό, δεν μπορώ να το αποδείξω. Με τον ίδιο τρόπο που οι υπερασπιστές του δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι μέρος μιας ελεγχόμενης αντιπολίτευσης».

«Μπορούμε να ξοδέψουμε όλο μας τον χρόνο και την ενέργειά μας μιλώντας για τον Elon Musk και ποιος πιστεύουμε ότι είναι ο ρόλος του σε όλο αυτό, ή μπορούμε να αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο παραγωγικά συμμετέχοντας στην έρευνα, επαληθεύοντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες, διακρίνοντας τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Όταν αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες μ’ αυτό τον τρόπο, τότε δεν έχει σημασία ποιος μας μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες. Το σημαντικό μέρος είναι η ενημέρωση».

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το «διαίρει και βασίλευε» είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο το δίκτυο ελέγχου διατηρεί τον έλεγχο και το μόνο που χρειάζεται για να διαιρεθεί ένα προηγουμένως ενοποιημένο μέτωπο είναι υπαινιγμοί και η σπορά αμφιβολιών. Βραχυπρόθεσμα, η παγκοσμιοποίηση φαίνεται να έχει μια ασταμάτητη δυναμική πίσω της, αλλά οι φαινομενικά αναπόφευκτες κινήσεις προς την τυραννία έχουν εκτροχιαστεί την τελευταία στιγμή στο παρελθόν και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ελπίδα ή να σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε. Όπως εξηγεί ο Corbett:

«Ο όρος γνωστική διείσδυση πηγαίνει πίσω στον Cass Sunstein, που έγινε ο Τσάρος πληροφοριών του Ομπάμα… Έγραψε μαζί μια εργασία για τη γνωστική διείσδυση στην οποία δήλωσε ανοιχτά:

Η κυβέρνηση ίσως θα έπρεπε να στείλει ανθρώπους σε χώρους συνωμοσίας, ομάδες συνωμοσίας, με γνωστικούς εισβολείς που θα πάνε εκεί και θα κρύψουν την ταυτότητά τους ως συνδεδεμένοι με την κυβέρνηση, αλλά θα προσπαθήσουν να εισαγάγουν γεγονότα που θα σπάσουν την αφήγηση των συνωμοσιολόγων.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της γνωστικής διείσδυσης; Αντί να έχει εκτεθεί κάποιος ως γνωστικός εισβολέας στη μισθοδοσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αυτό που θα έκανε ήταν να δώσει στους ανθρώπους πυρομαχικά για να κάνουν ατελείωτες εικασίες.

«Αυτό το άτομο είναι ένας γνωστικός διεισδυτής, αυτό το άτομο είναι ένας γνωστικός διεισδυτής», σε σημείο που, τελικά, νομίζω ότι ο Sunstein κερδίζει χωρίς καν να χρειαστεί να εφαρμόσει καθόλου αυτό το σύστημα, επειδή … η ομάδα σπάει όταν η ιδέα να δείξει τα δάχτυλα σε όλους γίνεται κανόνας…

Αυτός είναι, στην πραγματικότητα, ακριβώς πώς λειτουργούσε το πρόγραμμα COINTELPRO του FBI στη δεκαετία του 1950 και του ’60… Μία από τις τακτικές που χρησιμοποιούσαν ήταν να έβαζαν ανθρώπους σε συναντήσεις των Μαύρων Πανθήρων και άλλων, για να αρχίσουν να διαδίδουν φήμες και να χαρακτηρίζουν άλλους ανθρώπους ως κυβερνητικούς πράκτορες. Ο συνδυασμός των μυθοπλασιών και η απόδοση του χαρακτηρισμού “κυβερνητικοί πράκτορες” σε άλλους ανθρώπους αποσκοπεί στο να προκληθεί σύγχυση και διάσπαση σ’ αυτές τις ομάδες».

ChatGPT και το μέλλον της προπαγάνδας

Συχνά έχω θαυμάσει την αποτελεσματικότητα της σύγχρονης προπαγάνδας. Μέρος αυτού που την καθιστά τόσο αποτελεσματική είναι η διαθεσιμότητα της τεχνολογίας, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης έως την τεχνητή νοημοσύνη σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Το ChatGPT της εταιρείας OpenAI έχει κατακλύσει τον κόσμο και εταιρείες σε μια σειρά βιομηχανιών μιλούν ήδη για την αντικατάσταση μεγάλου αριθμού εργαζομένων με τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό, παρόλο που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με αυτήν την τεχνολογία. Για παράδειγμα, διαπιστώνουμε ότι τα chatbots έχουν την τάση να λένε ψέματα και να φαντασιώνονται. Οι ερευνητές αποκαλούν αυτές τις περιπτώσεις «παραισθήσεις». Βασικά, η Τεχνητή Νοημοσύνη επινοεί μια φαντασίωση με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες και την απαγγέλλει ως γεγονός. Και αυτό είναι επιπλέον της προκατάληψης που μπορούν να ενσωματώσουν οι προγραμματιστές. Έτσι, ενώ είναι μια συναρπαστική τεχνολογία, δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς σχετικά με τους τεράστιους κινδύνους της.

Ένας προφανής κίνδυνος είναι ότι η προπαγάνδα που υποστηρίζεται από το κράτος μπορεί να γίνει η μόνη διαθέσιμη πληροφορία στους ανθρώπους, καθώς αυτή η τεχνολογία αρχίζει να μονοπωλεί τις διαδικτυακές αναζητήσεις και τους εικονικούς βοηθούς. Δεν θα υπάρχουν πλέον πολλές απαντήσεις. Θα υπάρχει μόνο μία. Και αυτός που ελέγχει την τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τη δύναμη να ελέγχει τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις όλου του κόσμου.

Ένας ακόμη κίνδυνος είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει την τεχνητή νοημοσύνη.  Θα ελέγχει η ίδια τον εαυτό της. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι χειρότερο απ’ αυτό. Ο Corbett σχολιάζει:

«Ας δούμε αυτό το θέμα από την άποψη της προπαγάνδας και τις πιθανές χρήσεις μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στον άνθρωπο που έγραψε το βιβλίο για την προπαγάνδα που ονομάζεται «Προπαγάνδα», ο Edward Bernays, ο οποίος [είπε]:

«Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία. Όσοι χειραγωγούν αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η αληθινή κυρίαρχη δύναμη της χώρας μας ».

Αυτός ήταν ο Edward Bernays το 1928. Τα λόγια του είναι περισσότερο αληθινά σήμερα ακόμη περισσότερο από τότε. Και η αληθινή κυρίαρχοι της χώρας και του κόσμου ολόκληρου είναι αυτοί που μπορούν να χειραγωγήσουν πιο αποτελεσματικά, συνειδητά και έξυπνα τις οργανωμένες συνήθειες και απόψεις των μαζών.

Και δεν νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν σταματήσει πραγματικά να σκέφτονται το γεγονός ότι αυτά τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν υλικό που πραγματικά δεν μπορεί να διακριθεί από το ανθρώπινο γραπτό υλικό…

Δεν χρειάζεται να είστε προγνωστικός κρυστάλλινων σφαιρών για να δείτε πώς θα επεκταθεί στο άμεσο μέλλον … [σε] σημείο όπου μπορείτε να κάνετε ολόκληρες συζητήσεις, ολόκληρα πεδία ενδιαφέροντος και μελέτης που θα γεμίσουν πλήρως από τεχνητά Δημιουργήματα Συζήτησης…

Ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που είναι σε θέση να συμπληρώσει με ακρίβεια και χωρίς πολλές προτροπές τα botnets για να πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέρη, θα είναι ουσιαστικά σε θέση να κυριαρχήσει σε αυτή τη συζήτηση [και] συνειδητά και έξυπνα θα χειραγωγήσει τις συνήθειες και τις απόψεις των μαζών. Σ’ αυτό το σημείο, μιλάτε για το απόλυτο όπλο.

Το απόλυτο όπλο είναι η αφήγηση, γιατί με μια αρκετά πειστική αφήγηση, μπορείτε να παρακινήσετε ολόκληρους πληθυσμούς για πόλεμο ή για οτιδήποτε άλλο επιδιώκετε να τους κάνετε, όπως ας πούμε, να κλειδώσετε ολόκληρη την παραγωγική παγκόσμια οικονομία καλλιεργώντας ένα φόβο που δεν είναι δικαιολογημένος.

Έτσι, νομίζω ότι μόλις αρχίσουμε να παίρνουμε αυτές τις εντελώς συνθετικά δημιουργημένες αφηγήσεις, θα αρχίσουμε να δημιουργούμε απ’ αυτές τα γεγονότα που δεν συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο. [Αυτά τα γεγονότα] θα παραποιηθούν βαθιά μέσω βίντεο και ήχου και οτιδήποτε άλλο, για να σας πείσουν για μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει.

Πραγματικά κινούμαστε σε κάποιες πραγματικά παγκόσμιες ιστορικές μεταβαλλόμενες εποχές και δεν ξέρω αν αρκετοί άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά το πώς αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό…

Νομίζω ότι υπάρχει μια πραγματική απειλή που υποτιμάται από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν παρακολουθεί τον καθημερινό χείμαρρο πληροφοριών σχετικά με αυτό το θέμα… Μερικές από τις σημειώσεις των τεστ του ChatGPT-4 που κυκλοφόρησαν, έδειξαν υπήρχε μια ομάδα που ανέθεσε στο chatbot μια συγκεκριμένη εργασία που θα απαιτούσε από αυτό να κάνει πράγματα για τα οποία δεν ήταν προγραμματισμένο ή εξουσιοδοτημένο να κάνει, συμπεριλαμβανομένης της επίλυσης ενός CAPTCHA

[Το chatbot] πήγε στο Fiverr ή σε έναν από αυτούς τους τύπους πλατφορμών και στρατολόγησε έναν άνθρωπο για να το κάνει στη θέση του. Στο σημείο αυτό, ο άνθρωπος ρώτησε: «Γιατί με στρατολογείς για να κάνω ένα CAPTCHA; Πώς ξέρω ότι δεν είσαι bot; Χαχαχα’.’ Και το chatbot απάντησε: «Είμαι τυφλός, έχω προβλήματα όρασης, και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου». Τελικά, κατέληξε να επιλυθεί αυτό το CAPTCHA.

Δεν χρειάζεται μεγάλος βαθμός φαντασίας για να δούμε πού μπορεί να φτάσει αυτό. Δεν ξέρω τι είδους διασφαλίσεις μπορείτε να προγραμματίσετε σε μια τεχνολογία όπως αυτή, εκτός από το να την κρατήσετε εντελώς έξω από το Διαδίκτυο και από οποιοδήποτε άλλο σύστημα υπολογιστή που μπορεί να είναι σε θέση να κυβερνήσει».

Solutions Watch

Στον ιστότοπό του, ο Corbett έχει μια ενότητα που ονομάζεται The Solutions Watch , όπου προτείνει βήματα δράσης που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε ένα δεδομένο πρόβλημα, τόσο μεγάλο όσο και μικρό. Για παράδειγμα, σε μικρότερη κλίμακα, έχει συζητήσει τη σημασία του φιλτραρίσματος του νερού σας και τη δοκιμή του νερού σας για να διασφαλίσει ότι φιλτράρεται σωστά. O Corbett, λέει:

«Ένα πράγμα που πιστεύω ότι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να χτίσουμε οποιαδήποτε εμπεριστατωμένη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η δημιουργία μιας συνειδητής κοινότητας με τους άλλους. Φυσικά, αυτό μπορεί να έχει τη μορφή διαδικτυακής και εικονικής κοινότητας. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ομοϊδεάτες στο διαδίκτυο. Αλλά όλο και περισσότερο, πώς μπορούμε να εμπιστευόμαστε αυτά που διαβάζουμε, βλέπουμε ή αλληλοεπιδρούμε στο διαδίκτυο;

Νομίζω ότι το πραγματικό νόημα είναι να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε πραγματική κοινότητα με πραγματικούς ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να λάβει τη μορφή κοινοτήτων που δημιουργούνται από την αρχή ως μια φυσική τοποθεσία στην οποία θα μετεγκατασταθούν οι άνθρωποι … αλλά νομίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αυτό.

Αλλά τουλάχιστον, οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να βρίσκουν ομοϊδεάτες στη γεωγραφική τους εγγύτητα με τους οποίους μπορούν να συναντηθούν, οι οποίοι θα είναι εκεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ελπίζουμε. Αλλά και ότι μπορούν να αρχίσουν να σχηματίζουν μικρές ομάδες, να αρχίσουν να διδάσκουν ο ένας τον άλλον για διάφορα πράγματα που μπορεί να γνωρίζουν και να προτείνουν λύσεις τους.

Νομίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η βάση πάνω στην οποία θα αρχίσουμε να στήνουμε άλλα πράγματα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχω εξετάσει μερικά από τα μεγάλα, τεράστια ζητήματα που φαίνονται εντελώς συντριπτικά και εντελώς αδιαπέραστα στον μέσο άνθρωπο, όπως το ότι η θεμελιώδης απάτη που αφορά την οικονομία είναι το ίδιο το νομισματικό σύστημα, το οποίο δεν έχει εξεταστεί από την πλειοψηφία των ανθρώπων: H προσφορά χρήματος ελέγχεται ασφυκτικά και η δημιουργία χρήματος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την υποδούλωσή μας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανθρώπινη άνθηση, αλλά δεν είναι στοιχείο της της τρέχουσας αντίληψής μας για την οικονομία μας. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα; [Πολλοί] που συναντώ στο διαδίκτυο έχουν ιδέες για το τέλειο εναλλακτικό νόμισμα … αλλά [δεν] έχουν πείσει κανέναν να το χρησιμοποιήσει. Για μένα, αυτό αποτελεί το θεμελιώδες πρόβλημα».

Δημιουργήστε κοινότητες έξω από τις μητροπολιτικές περιοχές

Στην κορυφή της λίστας των λύσεων του Corbett βρίσκεται η δημιουργία παράλληλων κοινοτήτων. Πρόκειται για μια θεμελιώδη στρατηγική, γιατί χωρίς αυτήν, πολλές άλλες λύσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Σε αυτό, θα πρόσθετα τη σύσταση να απομακρυνθούμε από τις αστικές και μητροπολιτικές περιοχές που πλήττονται από εγκλήματα σε περιοχές όπου αυτού του είδους η δημιουργία κοινοτήτων είναι πιο πιθανό να πετύχει. Όπως λέει ο Corbett:

«Μέχρι να έχετε μια κοινότητα ανθρώπων που θα εργάζονται μαζί σε έργα όπως ένα εναλλακτικό ή συμπληρωματικό νομισματικό σύστημα, πώς θα ξεκινήσετε κάτι τέτοιο με ενδελεχή τρόπο;

Νομίζω ότι ο πυρήνας των λύσεων που αναζητούμε βρίσκεται στην κοινότητα, συναντώντας ομοϊδεάτες… Σ’ αυτό το επίπεδο δεν είμαι η Pollyanna που σκέφτεται ότι όλα θα είναι εύκολα. Είναι ένα απίστευτα δύσκολο έργο να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα εναλλακτικό νόμισμα, ένα εναλλακτικό ηλεκτρικό δίκτυο και την εναλλακτική κοινωνία στην οποία θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, για να προστατευτούμε από το καταπατητικό πλέγμα βιοασφάλειας, τεχνοκρατικής υποδούλωσης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για το οποίο δεν μπορώ να προσφέρω καμία διαβεβαίωση ότι θα πάει καλά. Ξέρω όμως ότι αν απλώς ξαπλώσουμε και συνεχίσουμε στην πορεία που ακολουθούμε, οδεύουμε προς έναν τοίχο από τούβλα εξαφάνισης. Το βλέπω πραγματικά ως ένα θεμελιώδες υπαρξιακό ερώτημα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στο μέτωπο της γονιδιωματικής χειραγώγησης, στη χειραγώγηση της προσφοράς τροφίμων.

Αν είστε αυτό που τρώτε, τότε τι σημαίνει ότι θα αρχίσουν να μας ταΐζουν με έντομα και άλλα παρόμοια δυσάρεστα είδη;

Πρόκειται για έναν απόλυτο πόλεμο που διεξάγεται σε κάθε μέτωπο ταυτόχρονα, και δεν πρόκειται να τον ξεπεράσουμε μόνοι μας. Εκτός κι αν ανήκουμε στον τύπο του ανθρώπου που μπορεί να διαφύγει σ’ ένα δάσος και να ζήσει μόνος του εκεί για δεκαετίες… Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουμε από αυτό μόνοι μας, οπότε θεωρώ ότι η δημιουργία κοινότητας είναι ο πυρήνας του όλες οι λύσεις».

Περισσότερες πληροφορίες

Οι αναφορές του Corbett, το Solution Watch και τα ντοκιμαντέρ βρίσκονται όλα στον ιστότοπό του, CorbettReport.com. Κάνει επίσης μια εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή με τον James Evan Pilato του mediamonarchy.com, στην οποία εξετάζουν τρεις ειδήσεις που είτε είναι trending είτε έχουν γλιστρήσει κάτω από το ραντάρ. «Προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτά και να τα βάλουμε στο σωστό πλαίσιο», λέει ο Corbett.

Το έργο του Corbett βρίσκεται επίσης στα BitChute , Odyssee , Rumble , Rokfin και Substack .

Στις αξιόπιστες πηγές ειδήσεων που προτείνει ο Corbett, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι εξής:

Καλημέρα CHD Ο Τελευταίος Αμερικανός Αλήτης
Δίκτυο της Συνειδητής Αντίστασης Το Substack του Iain Davis
Off-Guardian.org Mediamonarchy.com
ActivistPost.com BlackListedNews.com

 

ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

  1. 1. Αντίστροφη Μηχανική της Μηχανής Προπαγάνδας
  2. Σε κάνει να γερνάς πιο γρήγορα, ακόμα κι αν φαίνεσαι εντάξει τώρα
  3. 3. Ενοποιημένος έλεγχος

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα