F-35 με «αδιευκρίνιστο» εξοπλισμό για την Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία παίρνει 900 πυραύλους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το κόστος που αναφέρεται στην επιστολή, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

Έπειτα από το πράσινο φως για τα τουρκικά F 16 και τους πυραύλους, που αλλάζουν τελείως τις ισορροπίες στο Αιγαίο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφασίζει να εγκρίνει πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας αεροσκαφών F-35 Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 8,6 $ δισεκατομμύρια.

Το κόστος που αναφέρεται στην επιστολή, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά. Σύμφωνα με τους Νορβηγούς, το κόστος απόκτησης και χρήσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους για το χρονικό διάστημα των 10 ετών, αγγίζει τα 800 εκατομμύρια δολάρια! 

«Αδιευκρίνιστο» επίσης παραμένει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, ο τρόπος πληρωμής, ο ακριβής εξοπλισμός των αεροσκαφών, η δέσμευση για ανταλλακτικά και μία σειρά άλλων εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα.

Η επιστολή για τα F-35

Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε να αγοράσει έως και σαράντα (40) αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter Συμβατικής Απογείωσης και Προσγείωσης (CTOL) και σαράντα δύο (42) κινητήρες Pratt & Whitney F135-PW-100 (40 εγκατεστημένοι, 2 ανταλλακτικά). Περιλαμβάνονται επίσης AN/PYQ-10 Simple Key Loaders. KGV-135A ενσωματωμένες συσκευές ασφαλούς επικοινωνίας. Συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγιο/συσκευές ενεργοποιούμενες με προωθητικό (CAD/PAD); φυσίγγια ώθησης, chaff και flares. Πλήρεις προσομοιωτές αποστολής και εκπαιδευτές συστημάτων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και υποστήριξη εργαστηρίου επαναπρογραμματισμού, συστήματα διαχείρισης logistics και υποστήριξης, συστήματα ανίχνευσης, παρακολούθησης και στόχευσης απειλών· Contractor Logistics Support (CLS) Διαβαθμισμένο λογισμικό και υποστήριξη ανάπτυξης, παράδοσης και υποστήριξη μεταφοράς και ανεφοδιασμού. εμπορευματοκιβώτια οπλισμού, εξοπλισμός υποστήριξης και υποστήριξης αεροσκαφών και πυρομαχικών, υποστήριξη και εξοπλισμός ενσωμάτωσης και δοκιμών· Υποστήριξη προγράμματος βελτίωσης εξαρτημάτων κινητήρα αεροσκαφών (CIP). ασφαλείς επικοινωνίες, πλοήγηση ακριβείας και κρυπτογραφικά συστήματα και εξοπλισμός· Εξοπλισμός IFF. Ανταλλακτικά και υλικά συντήρησης, αναλώσιμα και παρελκόμενα, συντήρηση και υποστήριξη συντήρησης. εξοπλισμός εκπαίδευσης προσωπικού· Διαβαθμισμένες και μη διαβαθμισμένες δημοσιεύσεις και τεχνικά εγχειρίδια· Εγγυήσεις, μελέτες και έρευνες υποστήριξης της κυβέρνησης και της  τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης των ΗΠΑ και άλλα συναφή στοιχεία εφοδιαστικής  υποστήριξης προγραμμάτων. 

Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, βελτιώνοντας τις αεροπορικές δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα ενός Συμμάχου του ΝΑΤΟ που είναι μια δύναμη για πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. 

Η προτεινόμενη πώληση θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της και να βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να παρέχει την άμυνα του εναέριου χώρου της, να συμβάλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και την υπεράσπιση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ και τη διατήρηση της διαλειτουργικότητας με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

Το F-35 θα αντισταθμίσει την αυξανόμενη απαξίωση άλλων αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας όπως τα F-4 και Mirage 2000. 

Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτά τα είδη και τις υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της. 

Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και υποστήριξης δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή. 

Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι οι Lockheed Martin Aeronautics Company, Fort Worth, TX και Pratt & Whitney Military Engines, East Hartford, CT. 

Ο αγοραστής συνήθως ζητά αντισταθμιστικά. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών θα καθοριστεί κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγοραστή και του αναδόχου

Η υλοποίηση αυτής της προτεινόμενης πώλησης δεν θα απαιτήσει την ανάθεση πρόσθετων εκπροσώπων της αμερικανικής κυβέρνησης ή αναδόχου στην Ελλάδα. 

Δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης. 

 Η περιγραφή και η αξία σε δολάρια είναι για την υψηλότερη εκτιμώμενη ποσότητα και αξία σε δολάρια με βάση τις αρχικές απαιτήσεις. 

Η πραγματική αξία σε δολάρια θα είναι χαμηλότερη ανάλογα με τις τελικές απαιτήσεις, την αρχή του προϋπολογισμού και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες πώλησης, εάν και όταν συναφθούν.

 Όλες οι ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την προτεινόμενη στρατιωτική πώληση στο εξωτερικό θα πρέπει να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικών-Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γραφείο Κογκρέσου και Δημοσίων Υποθέσεων, [email protected]
Πληροφορίες από ΕΔΩ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα