Ο Economist  «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απροθυμία της να συνεργαστεί με τα  μέλη της επιτροπής PEGA, της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης.

Τα μέλη της επιτροπής βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα αλλά δεν θα καταφέρουν να συναντηθούν με τον  πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους  Γρηγόρη Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Όπως γράφει ο Economist, η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις. Επισημαίνει δε πως αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές.

Σύμφωνα με το  περιοδικό, «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενός κόμματος της αντιπολίτευσης».

Συνεχίζει, τονίζοντας, πως η έρευνα του ελληνικού κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, όταν οι βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες. Μεταξύ αυτών, διευθυντικά στελέχη της Intellexa.

Και καταλήγει ο Economist: «Η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει. Όμως, αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις εκλογές την επόμενη άνοιξη.»

https://www.militaire.gr/economist-gia-ypoklopes-i-aprothymia-tis-kyvernisis-na-dosei-exigiseis-prokalei-ypopsies-emplokis-tis/