Η εταιρεία EODH, η οποία παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα και πακέτα προστασίας για Οχήματα Μάχης και κάθε είδους θαλάσσια, εναέρια και χερσαία πλατφόρμα, συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, που διεξάγεται στο διάστημα μεταξύ 13 – 15 Ιουλίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo των Αθηνών (Hall 3, Booth D5).

Στο περίπτερο της Ελληνικής εταιρείας παρουσιάζεται για πρώτη φορά το νέο τροχοφόρο Τεθωρακισμένο Όχημα 4×4 HOPLITE (Οπλίτης) σε διαμόρφωση μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμένο με Τηλεχειριζόμενο Σταθμό Οπλισμού (RWS), ο οποίος φέρει πλήρως σταθεροποιημένο αυτόματο πυροβόλο Rheinmetall MK-20 διαμετρήματος 20×139mm.

Επίσης, η εταιρεία θα παρουσιάσει το ανανεωμένο τροχοφόρο τεθωρακισμένο DINGO 2 της KMW με πλήρες πακέτο θωράκισης ASPIS σχεδίασης της EODH, το οποίο αναβαθμίζει το επίπεδο προστασίας στο κορυφαίο για την κατηγορία LEVEL 4+ με βάση τη STANAG 4569 του ΝΑΤΟ.

Θα παρουσιάσει ακόμη, λύσεις ολοκληρωμένης αναβάθμισης της προστασίας Αρμάτων Μάχης 2ης γενιάς, με σύνθετη πολυστρωματική θωράκιση σπονδυλωτής (modular) σχεδίασης καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις στο τομέα επαύξησης της Ισχύος Πυρός με αντικατάσταση του Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και των σκοπευτικών, με προηγμένες τεχνολογικά λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε χρήστη. Τέλος, προσφέρεται αναβάθμιση της ευκινησίας του άρματος με αντικατάσταση του συγκροτήματος ισχύος και βελτίωση στοιχείων της ανάρτησης.

Η EODH παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από ένα ομοίωμα σύγχρονου τεθωρακισμένου σε τομή, τη νέα γενιά τεχνολογιών προστασίας που προσφέρει. Στο ομοίωμα εμφανίζεται η διάταξη των σύγχρονων πολυστρωματικών θωρακίσεων που αναμένεται να εξοπλίζει τα μελλοντικά Τεθωρακισμένα Οχήματα. Περιλαμβάνεται σύνθετη αντιβαλλιστική προστασία έναντι βαλλιστικών απειλών μέχρι το διαμέτρημα των 35mm, σύγχρονη αντιναρκική προστασία έναντι εκρήξεων ναρκών και παγίδων καθώς και πλευρική προστασία έναντι απειλών από Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς (IED). Εξωτερικά, στο συνολικό πακέτο προστασίας, υφίσταται ενσωματωμένο και το Σύστημα Διαχείρισης Ίχνους, που λόγω της ειδικής σχεδίασης και της χρήσης κατάλληλων υλικών μπορεί να περιορίσει δραστικά το οπτικό και θερμικό ίχνος του οχήματος καθώς και την επιστροφή σήματος (Radar Cross Section) σε συστήματα Radar.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία προστασίας (Βαλλιστικό, Αντιναρκικό, Αντι-IED, και Διαχείριση Ίχνους) αποτελούν τμήματα του ολοκληρωμένου συστήματος ASPIS (Advanced Shielding Platform Integrated System) που συνδυάζει Παθητικά και Ενεργητικά συστήματα προστασίας μαζί με αισθητήρες έγκαιρης προειδοποίησης, αναλώσιμα αντίμετρα και συστήματα ECM, κάτω από ενιαίο αυτοματοποιημένο έλεγχο.

Στα υπόλοιπα εκθέματα του περιπτέρου, περιλαμβάνονται διάφανες (transparent) θωρακίσεις νέας γενιάς με δυνατότητα αντιμετώπισης πολλαπλών προσβολών και μεγάλη αντοχή στην αποσάρθρωση (Delamination), αντιθραυσματικές επενδύσεις οι οποίες σταματούν ή περιορίζουν δραστικά την διασπορά των θραυσμάτων στο εσωτερικό του οχήματος σε περίπτωση διάτρησης, κεραμικά υλικά υψηλής πυκνότητας και αντοχής και τέλος νέας γενιάς πλακίδια Εκρηκτικής Θωράκισης Αντιδράσεως (ERA).

https://www.militaire.gr/defea-to-elliniko-tethorakismeno-ochima-oplitis-stin-elliniki-ekthesi-amynas/